Városlista
2020. január 21, kedd - Ágnes

Hírek

2019. Október 08. 16:34, kedd | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Sazlóky Zsolt)

Jól halad a körforgalom és a kerékpárút építése

Jól halad a körforgalom és a kerékpárút építése

Augusztus végén vette kezdetét az összességében 200 millió forintot is meghaladó beruházás, a Várkert, a Téglagyári, a Szent István és a Győri út csomópontjában, valamint kerékpárút építése a Győri út mentén.

A beruházás a tervezett ütemben halad, a forgalmi pályákon kívüli területen elkészült a szegélyezés, az új út alapozása és a közművek kiváltása. Jelenleg az aszfaltozási munkálatok zajlanak az újonnan megépült részeken, amely csak kis mértékben akadályozza a forgalmat. Várhatóan az aszfaltozással a héten végez a kivitelező, ezt követően az elkészített szakaszra terelik rá a forgalmat és megkezdődik a másik oldal építését, amely a jelenleg is használatos régi útszakaszt is érinti. Itt is felbontják a régi aszfaltot és újjáépítik a burkolatot – tudtuk meg Molnár Istvántól a Városfejlesztési Osztály vezetőjétől.

A körforgalom építésével egyidőben a győri úti kerékpárút újjáépítése is zajlik. Itt is elkészültek a szükséges közműkiváltások és megépült a kerékpárút alapja, hamarosan pedig megkezdődik az aszfaltozás. Az új kerékpárút a korábbinál szélesebb és biztonságosabb lesz, külön gyalogos és kerékpáros sávval fog rendelkezni.

A munkálatokat dr. Áldozó Tamás is megtekintette. A polgármester elismerően szólt az építkezés előrehaladásáról. A városvezető elmondta, a szóban forgó beruházások a városi közlekedés fejlesztését célzó TOP-os projekt részei, korábban ugyanennek a fejlesztési csomagnak volt a része öt új pápai gyalogátkelőhely kialakítása.

További elemeket is tartalmaz azonban a projekt, mint a Somlai úti forgalomlassító településkapu megépítését, vagy az Erkel és a Somlai utak kereszteződésében lámpás kereszteződés kialakítását. A polgármester hozzátette, mindkét fejlesztésnek már el kellett volna készülnie, ám a kivitelezésükre nem érkezett érvényes pályázat. Áldozó Tamás bízik abban, hogy a jelenleg is zajló közbeszerzési eljárások már sikeresek lesznek és hamarosan ezek a fejlesztések is elkészülnek.

A városvezető elmondta, a város közlekedésének a fejlesztésébe minden olyan külső forrást be kell vonni, amellyel biztonságosabbá és folyamatosabbá lehet azt tenni. A helyi közlekedés fejlesztésének másik nagy beruházása lesz a Vak Bottyán, a Táncsics, a Szabó Dezső és az Acsádi utak kereszteződésében, szintén egy körforgalom kialakítása, a Szabó Dezső utca újjáépítése, illetve további kerékpárutak felújítása, építése.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Január 21. 08:26, kedd | Helyi

Lopás miatt körözték a fiatalt

A pápai rendőrök egy 17 éves fiatalt fogtak el.

2020. Január 20. 07:23, hétfő | Helyi

El akarta rejteni a drogot a rendőrök elől a pápai férfi

A rendőrök gyanúsítottként hallgattak ki egy 39 éves pápai férfit.

2020. Január 19. 16:50, vasárnap | Helyi

Újabb baleset a 83-ason

Árokba hajtott és az oldalára borult egy személyautó a 83-as főút Győrszemere és Nagyszentpál közötti szakaszán

2020. Január 19. 11:12, vasárnap | Helyi

Árokba borult egy autó a 83-ason

Győrszemere közelében történt a baleset.