Városlista
2019. augusztus 23, péntek - Bence

Hírek

2019. Február 08. 09:52, péntek | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt), Pápa-ma.hu

Öt új gyalogátkelőhelyen közlekedhetnek a gyalogosok Pápán

Öt új gyalogátkelőhelyen közlekedhetnek a gyalogosok Pápán

Már használatba vehették a közlekedők a város különböző pontján kialakított öt zebrát, bár a munkák teljesen még nem fejeződtek be.

Mint ismeretes, az önkormányzat 500 millió forintot nyert el a TOP vonatkozó pályázatán a Fenntartható közlekedésfejlesztés Pápán című projektjével, melynek részeként a városban hat helyen gyalogos-átkelőhely készült.

Zebra épült a Batthyány-Sárkány utca csomópontjában, az Erkel-Munkás utca kereszteződésében, a Gyimóti-Dózsa utca találkozásánál, a Nagyváradi-Ötödik utca sarkán, valamint Tapolcafőn, a falu elején és Borsosgyőrön a kultúrháznál (ez utóbbi még nem készült el teljesen).
-A zebrákat a városon átvezető főutakra és a városi gyűjtőutakra terveztük, ezek rendkívül nagy gépjárműforgalmat bonyolítanak le és jelentős a gyalogos közlekedés is. A forgalmi szempontokat és a megszokott gyalogos közlekedési irányokat vettük figyelembe a tervezésnél - közölte Molnár István városfejlesztési osztályvezető.

A kivitelezők mindenütt megépítették a zebrát és a járdát összekötő csatlakozást, felfestették az útburkolati jeleket, az előírásoknak megfelelően kirakták a táblákat és kialakították a közvilágítást az átkelő láthatóságának biztosítására. A hat zebra közül ötöt már használhatnak a gyalogosok, de a kivitelezői munka még nem ért véget.
-Az átkelők kivitelezésének vége a télbe csúszott, hideg idő van, ezért a kivitelezővel úgy állapodtunk meg, hogy ideiglenes felfestést kapnak a zebrák. Ez látszik is, hiszen a só miatt már kopik. Amint az időjárás lehetővé teszi, végleges, tartós jelből elkészül a felfestés és áprilisban még egyszer áttekintjük a helyszíneket, akkor vesszük át véglegesen a munkát - emelte ki.

A közlekedésfejlesztési projekt keretében további infrastrukturális elemek is épülnek a városban: lámpás kereszteződést alakítanak ki a Somlai-Bocsor-Erkel utcai csomópontban, amihez szintén készülnek majd zebrák, kerékpárutat építenek a Bázisreptérhez vezető út mellett, kerékpársávot alakítanak ki a Vaszari úttól a belváros felé, felújítják a Győri úti kerékpárutat, forgalomlassító településkapukat létesítenek Borsosgyőrön és a Somlai úton, továbbá körforgalmat alakítanak ki a Téglagyári-Várkert-Győri úti csomópontban. Ez utóbbi helyszínen már láthatók a munkavégzés jelei, az előkészítés keretében közműcserék zajlanak.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Augusztus 22. 14:16, csütörtök | Helyi

Ittasan és jogosítvány nélkül motorozott a pápateszéri férfi

A pápai rendőrök elfogták és előállították a helyi rendőrkapitányságra a 21 éves pápateszéri sofőrt.

2019. Augusztus 22. 14:07, csütörtök | Helyi

Eltette a megtalált pénztárcát

A Pápai Rendőrkapitányság lopás miatt indított büntetőeljárást egy 24 éves lovászpatonai férfi ellen.

2019. Augusztus 22. 13:58, csütörtök | Helyi

Husqvarna Profinap az Andl Kft-nél - Nemcsak profiknak!

2019. Augusztus 21. 19:05, szerda | Helyi

Három autó ütközött a 83-ason Tétnél

Összeütközött három gépkocsi a 83-as főút 54-es kilométerénél, Tét térségében szerdán délután.