Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2014. Január 25. 10:19, szombat | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Sz.Zs.)

Jégpálya, Pápai Hús - Megszólalt az MSZP

Jégpálya, Pápai Hús - Megszólalt az MSZP

Grőber Attila önkormányzati és Gőgös Zoltán országgyűlési képviselők országos és helyi ügyekről is szóltak pénteki sajtótájékoztatójukon. A választások mellett a Pápai Hús és a Fő téri jégpálya kérdése is szóba került.

Miért a Fő téren van a hűtőberendezés?

Grőber Attila "polikai hisztinek" nevezte a jégpálya körül kialakult felhajtást. Elmondta, eddig azért nem szólalt meg az ügyben, mivel nem voltak hiteles adatok a birtokában, így felelőtlenség lett volna állást foglalni. - Írásbeli interpellációval fordultam a polgármesterhez. Úgy gondolom, hogy nyolc korrekt kérdést tettem fel, melyekre korrekt válaszokat is kaptam - mondta szocialista politikus. Grőber Attila - többek között - kíváncsi volt arra, hogy az előzetes látványtervektől eltérően miért a téren kapott helyet a hűtőberendezés. A kapott válasz szerint kezdetben a Fő tér 7. szám alá tervezték a gépészetet. Innen kétfajta vezeték épült a jégpályához: egy hűtővezeték és egy elektromos kábel. Az előbbivel nincsenek gondok, de az elektromos kábel kapcsán komoly problémák merültek fel, mivel eredetileg egy nagyobb hűtőberendezést akartak használni, amit aztán kisebbre terveztek a jégpálya kisebb mérete miatt. Ezért kisebb elektromos kábelt fektettek le, azonban a kivitelező végül mégis egy nagyobb gépet szerelt be. A jelenlegi helyzetben az elektromos kábel a hűtőberendezés működéséhez elegendő, de az indításához nem. Tehát a hűtőberendezést ki kellett vinni a Fő térre - áll a polgármester válaszában.

Grőber Attila szerint a jégpályával kapcsoltatos pozitív és negatív tapasztalatokat meg kell beszélni és a jövő évi szezonra megoldást kell találni a hűtőberendezés elhelyezésére. Továbbá a jégpályát körülvevő faházak és kordonok helyett is valami esztétikusabb megoldást kell választani.

Helyi gazdaság fejlesztése

Az MSZP-s önkormányzati képviselő szólt a csütörtökön létrejött Gazdaságfejlesztési Konzultációs Testületről is. Szerinte a pápai önkormányzatnak egyfajta közvetítőként kellene szerepet vállalnia a kis- és középvállalkozások, illetve a bankok között, hogy azok könnyebben juthassanak hitelhez, ezzel pedig fejleszteni tudják vállalkozásukat. A képviselő szerint az is megfontolandó lehet, hogy a helyi vállalkozások fejlesztéseik fedezésére kaphassanak adókedvezményt az iparűzési adóból.

63 tanuló az érettségi felkészítőn

Grőber Attila azt is elmondta, hogy az általuk elindított érettségi felkészítőre már 63 diák jelentkezett, de további tanulók is kérhetnek segítséget.

Hasonló a helyzet, mint 2008-ban

Gőgös Zoltán országgyűlési képviselő a Pápai Hús 1913 Kft. és beszállítói között létrejött csődegyezség kapcsán szólalt meg. Elmondta, meglátása alapján a vállalat most nagyjából hasonló helyzetben van, mint 2008-ban. - Ugyanakkor két fontos eleme van a gyár további működésének. Egyrészt belső átszervezésekre, belső korrekciókra van szükség, illetve egy olyan makrogazdasági környezetre, amelyben egy ekkora húsipari vállalat stabilan tud a jövőben működni. Ehhez azonban gazdasági fordulatra lenne szükség, amely levegőhöz juttatja a vállalkozásokat. Változtatni kell a gazdaságpolitikán. Az biztos, hogy az alapvető élelmiszerek áfája nem maradhat 27 százalékon, ugyanis ez rövidtávon a teljes magyar élelmiszeripar végét jelentheti - fogalmazott a politikus.

Összefogás jelöltje: Gőgös Zoltán

Az április 6-ra kiírt országgyűlési választások kapcsán Gőgös Zoltán elmondta, az Összefogás (MSZP, Együtt 2014-PM, DK, Liberálisok) közös jelöltjeként indul a Veszprém megye 4-es számú választókerületben. A sajtó kérdésére kifejtette, elfogadja Kerecsényi Zoltán, a Demokratikus Koalíció választókerületi elnökének a segítségét a kampány soránt és együtt vesznek majd részt a kampányrendezvényeken.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 04. 13:25, szombat | Helyi

Elballagott a pápai ifjúság!

A pápai középiskolák idén érettségiző diáksága sétált végig a belvároson, hogy hódoljon a hagyománynak és így búcsúzzon el a pápai diákévektől és a várostól.

2024. Május 04. 09:21, szombat | Helyi

Harcászati gyakorlat miatt fokozott légi és közúti forgalomra kell számítani Pápa térségében

Többnemzeti harcászati gyakorlat zajlik a pápai légibázison.

2024. Május 03. 17:35, péntek | Helyi

Bölcsődét avattak Mihályházán

Biztonságos és kiszámítható környezetet teremt a kormány a családok számára - hangsúlyozta a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára pénteken a Manóvár Mini Bölcsőde átadása Mihályházán.

2024. Május 03. 09:32, péntek | Helyi

Grőber Attila: Több mint 20 millió forintba került a most felbontásra kerülő, tavaly megépített aszfalt a Kossuth utcán

Az ellenzéki polgármesterjelölt szerint tervezettebben és gondosabban kell egy várost fejleszteni.