Városlista
2019. december 11, szerda - Árpád

Hírek

2019. November 17. 17:11, vasárnap | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Javított hazai mérlegén a Perutz

Javított hazai mérlegén a Perutz

Megszerezte második hazai győzelmét a pápai csapat, miután 2:0 arányban múlta felül a BKV Előre együttesét, az NB III-as labdarúgó bajnokság 15. fordulójában.

Hazai pályán mindössze 5 pontot szerzett a Perutz az idei szezonban, a mai mérkőzést megelőzően, két döntetlen mellett egyetlen győzelmet ünnepelhetett a hazai publikum. A vasárnapi ebéddel nehezen összeegyeztető meccskezdés ellenére szép számban látogattak ki a Perutz stadionba a pápai szurkolók, bízva abban, hogy a rossz formában lévő hazaiaknak sikerül jó játékkal és győzelemmel megörvendeztetni őket. A tabella 10. helyén álló fővárosiak sincsenek túl jó formában, négy nyeretlen mérkőzéssel a hátuk mögött érkeztek Pápára.

Óvatosan kezdték a mérkőzést a csapatok, az első játékrészben kontrákra rendezkedtek be a vendégek, melyekből többször is veszélyeztettek, de Keserű remek napot fogott ki a pápai kapuban.

A nem túl eseménydús első játékrészt követően magasabb sebességfokozatra kapcsolt a Perutz, amelynek a 61. percben meg is lett az eredménye, Szabó Zsolt révén megszerezte a vezetést a Pápa. Ennek tudatában sem állt vissza védekezni a hazai csapat, továbbra is nyomás alatt tartotta a vendégeket, helyzeteket alakított ki, majd ismét betalált. Egy kapu előtti kavarodás után Dóczi Krisztián duplázta meg az előnyt. A folytatásban adódtak helyzetek itt is, ott is, de igazi veszélyt egyik csapat sem jelentett a másikra. Két gólos sikerével megszerezte a Perutz FC idei második győzelmét.

Megköszönték a biztatást a játékosok a lelkes pápai szurkolóknak.

Lengyel Ferenc: Idegesen kezdtünk, ami rányomta a bélyegét az első félidei játékunkra. A BKV kontrákból veszélyesebb volt az első 45 percben, de a kapusunk remekül állta a sarat. A második játékrészben a gólunk után eltűnt a görcsösség a játékunkból, rég láttam a csapatomat ilyen lelkesen, agresszíven, gólratörően játszani (Nyilatkozat forrása: Pápa-ma.hu).

A sikernek köszönhetően a Perutz FC feljött az ötödik helyre, amely az őszi tabellán véglegesnek tekinthető, Ugyan idén még két tétmeccsen játszik majd a Pápa, amelyeket tavaszról hoztak előre (Balatonlelle és Veszprém ellenében), de az őszi szezon ezennel végetért.

A tabella (a nagyobb méretért kattintson):

Címkék: labdarúgás, perutz, Sport

Ezek érdekelhetnek még

2019. December 11. 14:30, szerda | Helyi

68 cipősdoboznyi adományt gyűjtött össze a Tarczy iskola diákja

A pápai iskola diákjai már három éve részt vesznek egy karácsonyi adományozási akcióban. A Tarczy egyik diákja különösen kitett magáért, 68 dobozt töltött meg ajándékokkal.

2019. December 11. 14:25, szerda | Helyi

Szamurájkarddal sebesítette meg ismerősét a pápai férfi

A Pápai Rendőrkapitányság súlyos testi sértés miatt indított büntetőeljárást egy 44 éves helyi lakos ellen.

2019. December 11. 09:39, szerda | Helyi

Közel 4 millió forintnyi adományt adtak át a Vajda Márta iskolának

Stratégiai Légiszállítási Képesség közösségének norvég tagjai évről-évre adománygyűjtő akciót szerveznek. Idén a Vajda Márta iskolát támogatták az összegyűlt pénzadománnyal.

2019. December 11. 08:37, szerda | Helyi

Az Esterházy-kastély kapujának újjászületését mutatja be a városi könyvtár új naptára

A kapu újrakovácsolásának leglátványosabb mozzanatait és az elkészült, újjászületett jelképet mutatja be a kiadvány, idézetek kíséretében.