Városlista
2021. április 20, kedd - Konrád, Tivadar

Hírek

2021. Február 25. 11:59, csütörtök | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Illegális hulladéklerakók felszámolására nyert el pályázati forrást a Városgondnokság

Illegális hulladéklerakók felszámolására nyert el pályázati forrást a Városgondnokság

Mintegy 150 köbméter hulladék elszállítását tudja elvégezni az önkormányzati társaság, az elnyert 2 millió forintból.

Sajnálatos módon végleges megoldást ez sem jelent a hosszú ideje fennálló problémára, amellyel hírportálunkon is többször foglalkoztunk már. A város számos pontján okoz gondot a kommunális, a lomizásból, vagy egyéb tevékenységből, például roncsautók szétbontásából származó hulladék illegális lerakása, amellyel sziszifuszi küzdelmet vív - sok más mellett - a pápai önkormányzat is. Mi sem jelzi jobban azt, hogy mindannyiunk közös ügyéről van szó, hogy

MINDEN ÖTÖDIK KOMMUNÁLIS ADÓBÓL BEFOLYT FORINTOT AZ ILLEGÁLISAN LERAKOTT SZEMÉT ELSZÁLLÍTÁSÁRA KÉNYTELEN FORDÍTANI A PÁPAI ÖNKORMÁNYZAT,

vagyis évente mintegy 30 millió forintot.

Ezt a terhet enyhíti a szóban forgó belügyminisztériumi pályázaton elnyert forrás, amelyért dr. Áldozó Tamás polgármester is köszönetét fejezte ki. A városvezető szerint végleges megoldást a társadalom szemléletformálása jelentheti, ám ez hosszú idő. Addig is a városban folyamatosan bővítik a kamerarendszert, ám minden egyes terület megfigyelése nem kivitelezhető. Áldozó Tamás bízik abban, hogy további kormányzati intézkedések, és szigorú jogszabálymódosítások fogják követni az első lépéseket, hogy hatékonyabban lehessen felvenni a harcot a szemétlerakókkal szemben.

A város területén összesen 12 helyszínt jelöltek ki, amelyek megtisztítására nyílik lehetőség a pályázat keretében. A lakótelepek környezetében, a Külső-Veszprémi úton, a Komáromi utcában, a Mező utcában, a Rigó lakótelepen, a Téglagyári és a Teveli úton, vagy a Böröllő környékén jellemző a szemétkupacok megjelenése, ezek közül valamennyi megtisztítása megvalósul a pályázatból. Bakó István, a Városgondnokság igazgatója tapasztalataira hivatkozva arra számít, hogy a hulladékkupacok előbb-utóbb újra fognak termelődni. Az önkormányzati társaság három munkagépe és 5 dolgozója folyamatosan a városban található szemét elszállításán fáradozik - tudtuk meg.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Április 20. 19:57, kedd | Helyi

Rangos sportrendezvénnyel avatják fel a Téglagyári úti Sportcentrumot

A VEDAC Dobóakadémia Évadnyitó Dobóversenyére - mely egyben Kis Károly Emlékverseny is lesz - olimpiai bajnok sportolót is várnak.

2021. Április 20. 12:51, kedd | Helyi

Előre utaltak, nem kapták meg a megvásárolt tárgyakat

2021. Április 19. 17:31, hétfő | Helyi

Városi ballagás idén sem lesz, Játékfesztivál viszont talán igen!

Az érvényben lévő járványügyi korlátozások miatt az idei évben sem lesz lehetőség a hagyományos városi ballagás megrendezésére, a nyári programok azonban elképzelhető, hogy meg lesznek tartva.

2021. Április 19. 08:02, hétfő | Helyi

Halálos baleset miatt teljes az útzár a 83-ason!

Személygépkocsi és autóbusz ütközött frontálisan Győrszemerénél.