Városlista
2019. november 17, vasárnap - Hortenzia, Gergő

Hírek

2019. Július 19. 13:22, péntek | PR

Igényes műterem, profi fotó

Igényes műterem, profi fotó

A fővárosban, de már az ország számos nagyvárosában is találhatunk bérelhető fotóstúdiót.

A növekvő igény nyomán sorra nyíltak és nyílnak a professzionális műtermek. Nem csak kereskedelmi, hanem magán célra is egyre népszerűbb a műtermi fotózás. A hagyományos tárgyfotózás mellett a családi és a glamour képek is keresetté váltak. Sokan egyszerűen csak szeretnék meglepni szerettüket egy profi által készített felvétellel. Ehhez nem pusztán a megfelelő fényképész kell, hanem az a stúdió is, ahol nyugodt, de inspiráló környezetben készülhetnek a felvételek.

Eszköztár

A bérelhető stúdiók kínálatában sokféle szolgáltatás jelenik meg. A kiadó műtermekbe legtöbbször bevihetjük saját eszközeinket is, de a helyszínen is rendelkezésre állnak a professzionális fotós technikai berendezések. A bérelhető helyiségeknek pont az is az előnyük, hogy nem kell olyan eszközökre, kellékekre költeni, amelyek ilyenkor a rendelkezésünkre állnak. Az alapfelszerelés általában olyan stúdió berendezésekből áll, mint stúdióvakuk, fényformálók, nagy teherbírású lámpaállványok, lámpák és egyéb stúdióvilágítási eszközök. A nélkülözhetetlen technikai eszközökhöz tartozik a green box, holker és más fotós hátterek is.

Belső terek kialakítása

A fotó- és világítástechnikai kellékeken túl, a másik fontos terület a fotóstúdióban a tárgyi berendezés. Általánosságban elmondható, hogy a nagy belmagasságú, természetes fényben is gazdag stúdiókban, többféle stílusú és hangulatú szobát, illetve fotóssarkot találunk. Napjainkban a klasszikus enteriőr mellett a vintage és az indusztriális stílus a legkeresettebb. Bármilyen stílust is választ a megrendelő és a fényképész, fontos, hogy ízléses környezet és otthonos légkör fogadja őket. Aki először jár fotózáson, elsőre talán nehezebben oldódik fel a rá irányuló figyelem, objektív és az erős fények kereszttüzében. Ahhoz azonban, hogy ezt az oldott hangulatot elérjük, a stúdió állapota is jelentősen hozzájárul.

Tisztaság és minőség

Amikor stúdióbérlésre készülünk, jó eséllyel a világhálón nézzük meg a lehetőségeket. A műtermek oldalain a fenti paramétereket általában gondosan feltüntetik, és néhány tetszetős képpel bemutatják a stúdió belső tereit. Azonban azzal tisztában kell lennünk, hogy ezek a képek nem mindig a valós állapotot tükrözik. A rendetlenség, a tisztaság hiánya sajnos nem egy bérleményben fordul elő. A képeken ráadásul a terek mérete sem mindig pontosan megítélhető. Mielőtt látatlanban lefoglalnánk a helyet, és órákra kibérelnénk a stúdiót, szánjunk időt arra, hogy személyesen is felkeressük a helyszínt. Egy sokat használt stúdióban óhatatlanul nyomot hagy az idő vasfoga. Ha a tulajdonos nem takaríttat, nem rak rendet, és nem újítja meg a tereket, az elhasznált eszközöket, kellékeket, akkor bizony nem olyan munkakörnyezetben fogunk dolgozni, ami a minőséget és a profizmust sugallja.

Ezek érdekelhetnek még

2019. November 13. 13:22, szerda | PR

Negyedszer MagyarBrands díjas a Jánosik Kft.

Negyedszer nyerte el a MagyarBrands díjat a Jánosik és Társai Kft. - tájékoztatott Jánosik Lajos, a cég tulajdonosa.

2019. November 12. 14:55, kedd | PR

Érkezik a gazdasági válság? Mit hoz az autóiparban dolgozóknak?

Azt már bő két évvel ezelőtt is lehetett látni, hogy az autóiparban várható eladások globális csökkenése válaszút elé fogja állítani az autóipart.

2019. November 12. 14:50, kedd | PR

Melyik helyiségben milyen színű tapéta illik?

Egy jól megválasztott tapéta nagyon fel tudja dobni otthonunk hangulatát. Ehhez persze kiemelten fontos, hogy színben, mintázatban és anyagban a legmegfelelőbbet válasszuk.

2019. November 08. 15:06, péntek | PR

Megérkezett a tökéletes matrac? Az aloe vera matrac pozitív hatásai

Mi az az aloe vera matrac? Ez is csak egy újabb trend, vagy valóban pozitív hatással bír egészségünkre? Mivel tud többet, mint egy átlagos matrac? Érdemes vajon beszerezni egyet?