Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2016. Január 22. 11:12, péntek | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Sz.Zs.)

Idén is lesz disznótoros a böjt előtt

Idén is lesz disznótoros a böjt előtt

Február 6-án szombaton ismét összemérik tudásukat a legnagyobb hazai húsfeldolgozó üzemek. Természetesen ezúttal is kóstolhatunk hurkát, korbászt, pecsenyét.

A rendezvény házigazdai szerepét a pápai önkormányzat mellett a Böllér Kft. vállálta el, a Pápai Hús csoport felszámolása miatt. A fesztivál nem titkolt célja, hogy a látogatók és a versenyző csapatok is szolidaritást vállaljanak a nagy múltú gyár iránt, melynek múltjának elismerése mellett jövőjében is bíznak. Boros Katalin, a Pápai Platán Nonprofit Kft. ügyvezetője elmondta, az elmúlt évekhez hasonlóan a Piac téren felállított sátor ad majd otthont a rendezvénynek, újdonság viszont, hogy színpadi produkciók is szerepelnek a kínálatban. - A tér több pontján lehet majd vásárolni kóstoló jegyeket, melyekből disznótoros vásárolható az elkészülés sorrendjében. Akik nem szeretnének várni, azok a Pápai Hús standjánál hurkát, kolbászt, pecsenyét kóstolhatnak - mondta el a szervező hozzátéve, a kész termékeket a helyszínen is fogyaszthatók, de haza is vihetők.

Hat csapat vesz részt a versenyben, a Szegedi Pick, a Gyulai Hús, a kaposvári Kométa, a Darnó Hús, a Pápai Hús és mint házigazda, a Böllér Kft. csapata is elfogadta a meghívást. Az ételkínálat a korábbi évekhez hasonlóan alakul majd, de minden csapat készül meglepetés étellel, mely az adott tájegységre jellemző - tudtuk meg Pethő Zoltántól, a Böllér Kft. ügyvezetőjétől.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 20:00, csütörtök | Helyi

Magyar Péter Pápán: Napról-napra többen vagyunk

Városunkba is ellátogatott Magyar Péter, a Talpra Magyarok közösségének vezetője, a TISZA párt alelnöke, aki mintegy ezer fős tömeg előtt tartott politikai nagygyűlést.

2024. Május 02. 15:04, csütörtök | Helyi

Unger Tamás: Költséghatékonyabb alvállalkozókkal végeztetni a zöld területek gondozását

Az alpolgármester Grőber Attila ellenzéki polgármesterjelölt kritikáira reagált, amelyeket a zöld területek gondozásával kapcsolatban fogalmazott meg.

2024. Május 02. 08:05, csütörtök | Helyi

Nagy sikert aratott a Pannonia Reformata majálisa!

Nagyon sokan voltak kíváncsiak a Pannonia Reformata udvarában megtartott programokra, játékokra foglalkozásokra és vásárra.