Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2019. Május 19. 20:24, vasárnap | Helyi

Húsz esztendős találkozó

Húsz esztendős találkozó

Húsz esztendős osztálytalálkozót tartott a hétvégén, 2019. május 18-án a pápai Szent István Római Katolikus Általános Iskola 1999-ben végzett 8.b osztálya.

A találkozó ún. kettős évfordulós különlegessége volt, hogy az osztály egykori osztályfőnöke, az iskola jelenlegi igazgatója, Gombásiné Takács Gyöngyi is éppen két évtizede vezeti a nagy hagyományokkal rendelkező egyházi oktatási intézményt, ugyanis éppen húsz éve, közvetlenül osztálya elballagását követően kapott felkérést a nemes feladatra. A dupla évforduló alkalmából, a találkozó keretében, virággal köszöntötték az igazgató asszonyt, Gyöngyi nénit a megjelent öregdiákok.

A hétvégi találkozón az egykori osztálytársak volt osztályfőnökükkel végigjárták a Fő téri – az azóta példásan megújult – iskolaépületet, felkeresték hajdani osztálytermüket, ahol jó hangulatban emlékeztek vissza a régi – 1992 és 1999 közé eső – iskolaidőkre; illetve az azóta eltelt évekről is beszámoltak egymásnak, s jó szívvel idézték fel a közelmúltban elhunyt Gömbös Károlyné alapító-igazgató alakját is, akinek nagy érdemei voltak a rendszerváltást követően a katolikus iskola újjáteremtésében, 1992-es újraindulásában. Aztán a Galéria Bisztróban, fehér asztal mellett, az elfogyasztott finom vacsora után még kötetlenebbül, igazán örömteljes hangulatban idéződött fel még több, kedves iskolás momentum az egykori osztály életéből; előkerült, kézről-kézre járt több archív felvétel is, végül a nap emlékére – e sorok írója által készített – kis emléklapokat vihetett haza magával mindenki a találkozóról, – azzal az emlékeztető reménnyel, hogy öt esztendő múlva majd újra láthatják egymást a néhai, 1999-es 8.b-sek.

Kerecsényi Zoltán

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 14:26, péntek | Helyi

Számszeríjjal fenyegetőzött Pápateszéren, elfogta a TEK

Mint arról korábban beszámoltunk, tegnap jelentős rendőri akció zajlott a Pápa környéki településen.

2024. Április 25. 20:26, csütörtök | Helyi

Grőber Attila: Az Adatvédelmi Hatósághoz fordulnak az érintettek

A választópolgárok azonosításához használatos személyi számot és lakcím adatokat kért valaki az egyesület nevében az érintettektől, akik az adatvédelmi hatósághoz fordulnak - mondta el a politikus.

2024. Április 25. 18:20, csütörtök | Helyi

Fegyverrel fenyegette a mentősöket egy ember Pápateszéren, kivonult a TEK

Az eset ma délután történt, a települést egy időre le is zárták a hatóságok.