Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2021. Szeptember 26. 16:30, vasárnap | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt), Perutz FC

Hiába játszott jobban ellenfelénél, kikapott Székesfehérváron a Perutz

Hiába játszott jobban ellenfelénél, kikapott Székesfehérváron a Perutz

A MOL Fehérvár II. csapatának vendége volt a pápai együttes, amelynek sikerült az első csapat keretéből alaposan megerősített hazaiak fölé nőnie, mégis pont nélkül indulhatott haza.

MOL Fehérvár II. – Perutz FC 1-0 (0-0) Gsz.: Dénes
Székesfehérvár, MOL Aréna Sóstó, V.: Hartung.

MOL Fehérvár II.: Dala – Petryak (Dénes 46.), Berekali (Horváth 57.), Hodzic, Csoboth, Kovács (Fodor 57.), Nyári (Dékei 88.), Kojnok, Tóth (Rónaszéki 71.), Papp, Dinnyés. Edző: Szalai Tamás.

Perutz FC: Dénes – Nagy, Zsirai, Bence (Iványi 67.), Füredi (Szalai 80.)– Köles (Molnár 23.), Kalász, Szilágyi (Rátonyi 80.), Skriba – Oláh, Sandal (Jurik 80.). Edző: Weitner Ádám.

Szalai Tamás, a hazaiak szakvezetője kényelmes helyzetben volt, hiszen az NB I-es keretből nem kevesebb, mint nyolc visszajátszó játékosa volt. Ennek ellenére fegyelmezett védekezéssel és veszélyes támadójátékkal a pápai a domináltak - a Perutz FC facebook oldalának beszámolója szerint. Előbb Sandal középre adása az egyik védőn megpattanva a bal kapufa mellett hagyta el a játékteret, majd a 33. percben megint Sandal veszélyeztetett, lövése a bal kapufán csattant.

A második félidő 12. percében egy szép, egyérintős játék végén Oláh lőtt fölé, két perccel később megint ő próbálkozott, a rövidbe tartó próbálkozást a hazai kapus lábbal védte. A 66.percben szó szerint a semmiből megszerezte a vezetést a Fehérvár: egy rossz felszabadítási kísérlet után Fodor beadását a hosszún érkező Dénes sodorta a bal sarokba, kialakítva az 1-0-ás végeredményt.

Szalai Tamás: Jól kezdtük a mérkőzést, az első tíz percben az történt, amit megbeszéltünk. A 20.perctől a Pápa fölénk nőtt, ami az egész mérkőzésen látható volt. El kell ismerni, jobban játszottak a vendégek, többet mozogtak, frissebbek voltak. Hozzá kell tennem, a mérkőzés előtti este nyolc játékost kaptam vissza az első csapat keretéből, örülök, hogy öt meccset követően ismét tudtunk nyerni.

Weitner Ádám: Ilyen a második csapatok ellen játszani, ugyan papíron a 17. helyen álltak, de a mai kezdőjük szinte NB I-es volt. Ennek ellenére a csapatomra az eredményen kívül nem lehet panasz, jól fociztunk, sok helyzetet dolgoztunk ki, ők pedig egy figyelmetlenség után megszerezték a három pontot érő találatot. Ahhoz, hogy át tudjuk lépni az árnyékunkat és győztesen hagyjuk el a pályát, még többet kell dolgoznunk. Az elmúlt hetek eredményei miatt nem szabad lehajtani a fejünket, csapatként menni kell tovább és hinni egymásban.

A pápai együttes október 3-án 16 órai kezdéssel az Érdet fogadja.

Fotó: Perutz FC

Címkék: labdarúgás, perutz, Sport

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 18:27, péntek | Helyi

Itt van a Játékfesztivál szombati fellépője

Lovasi András és Leskovics Gábor közös zenekara ad koncertet a pápai Fő téren!

2024. Április 19. 14:46, péntek | Helyi

Pápán lép fel Miller Zoltán

Miller Zoltán: Az igazi sikert az jelenti, ha képesek vagyunk értékelni mindazt, amit elérünk

2024. Április 19. 13:31, péntek | Helyi

Baleset az új 83-ason Tétnél!

A középső szalagkorlátnak ütközött egy személyautó a 83-as főút Pápa felé vezető oldalán, Tét közelében.