Városlista
2021. október 25, hétfő - Bianka

Hírek

2021. Szeptember 19. 20:00, vasárnap | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Hétfőtől újra várják azokat, akik szeretnének részt venni az előválasztáson

Hétfőtől újra várják azokat, akik szeretnének részt venni az előválasztáson

Mint ismeretes, szeptember 18-án kezdődött meg az előválasztás Magyarországon, így Pápán is, ám még aznap leállt a rendszer. A hibát kiküszöbölték és az ígéretek szerint hétfőn reggel 8-tól zavartalanul lehet szavazni.

A hekkertámadástól a túlterhelésig, és rendszerhibáig minden szóba jött már, de pontosan nem derült ki, hogy mi lehetett a probléma. Magyar György, a Civil Választási Bizottság elnöke szombaton azt mondta, nem hekkertámadás történt, hanem a rendszer érzékelte szabotázsnak a reggeli hibát, és leállt.

Pánikra semmi ok – mondta a Civil Választási Bizottság elnöke. Magyar György hangsúlyozta, ha volt, vagy lesz is hekkertámadás, azt a rendszer védeni tudja. „Országos előválasztás még soha nem volt Magyarországon, ez nagy logisztikai kihívás és tanulási folyamat is, lehetnek a rendszernek még gyerekbetegségei. De ha támadják a rendszert, az is jó, mert azt jelzi, hogy félnek tőle, ellenzéki oldalon viszont megvan a szándék arra, hogy éljenek ezzel a demokratikus lehetőséggel” – mondta Magyar György.

Mindenesetre hétfőtől újra tud szavazni, aki szeretne, az ellenzék helyi jelöltjeire, illetve a miniszterelnök-jelölt jelöltekre.

Címkék: előválasztás

Ezek érdekelhetnek még

2021. Október 23. 21:37, szombat | Helyi

»Ti kékellő halmok! gyönyörű vidékek!« 2. rész

2021. Október 23. 21:29, szombat | Helyi

»Ti kékellő halmok! gyönyörű vidékek!« 1. rész

2021. Október 23. 21:26, szombat | Helyi

Az Erkel iskolát fertőtlenítették a katonák

Az MH 93. Petőfi Sándor Vegyivédelmi Zászlóalj katonái a pápai Erkel Ferenc Általános Iskolában fertőtlenítettek október 21-én, csütörtökön.

2021. Október 23. 10:45, szombat | Helyi

Az ellenzéki pártok közösen tartottak megemlékezést október 23-án

Grőber Attila önkormányzati képviselő szerint a békemenet miatt tartották meg október 22-én az önkormányzati megemlékezést Pápán, amit a nemzeti ünnep megalázásának tart.