Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2021. Szeptember 19. 20:00, vasárnap | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Hétfőtől újra várják azokat, akik szeretnének részt venni az előválasztáson

Hétfőtől újra várják azokat, akik szeretnének részt venni az előválasztáson

Mint ismeretes, szeptember 18-án kezdődött meg az előválasztás Magyarországon, így Pápán is, ám még aznap leállt a rendszer. A hibát kiküszöbölték és az ígéretek szerint hétfőn reggel 8-tól zavartalanul lehet szavazni.

A hekkertámadástól a túlterhelésig, és rendszerhibáig minden szóba jött már, de pontosan nem derült ki, hogy mi lehetett a probléma. Magyar György, a Civil Választási Bizottság elnöke szombaton azt mondta, nem hekkertámadás történt, hanem a rendszer érzékelte szabotázsnak a reggeli hibát, és leállt.

Pánikra semmi ok – mondta a Civil Választási Bizottság elnöke. Magyar György hangsúlyozta, ha volt, vagy lesz is hekkertámadás, azt a rendszer védeni tudja. „Országos előválasztás még soha nem volt Magyarországon, ez nagy logisztikai kihívás és tanulási folyamat is, lehetnek a rendszernek még gyerekbetegségei. De ha támadják a rendszert, az is jó, mert azt jelzi, hogy félnek tőle, ellenzéki oldalon viszont megvan a szándék arra, hogy éljenek ezzel a demokratikus lehetőséggel” – mondta Magyar György.

Mindenesetre hétfőtől újra tud szavazni, aki szeretne, az ellenzék helyi jelöltjeire, illetve a miniszterelnök-jelölt jelöltekre.

Címkék: előválasztás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 14:26, péntek | Helyi

Számszeríjjal fenyegetőzött Pápateszéren, elfogta a TEK

Mint arról korábban beszámoltunk, tegnap jelentős rendőri akció zajlott a Pápa környéki településen.

2024. Április 25. 20:26, csütörtök | Helyi

Grőber Attila: Az Adatvédelmi Hatósághoz fordulnak az érintettek

A választópolgárok azonosításához használatos személyi számot és lakcím adatokat kért valaki az egyesület nevében az érintettektől, akik az adatvédelmi hatósághoz fordulnak - mondta el a politikus.

2024. Április 25. 18:20, csütörtök | Helyi

Fegyverrel fenyegette a mentősöket egy ember Pápateszéren, kivonult a TEK

Az eset ma délután történt, a települést egy időre le is zárták a hatóságok.