Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2021. Szeptember 13. 10:41, hétfő | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Előválasztás Pápán: A piacnál állítják fel az előválasztási sátrat

Előválasztás Pápán: A piacnál állítják fel az előválasztási sátrat

A választókerületben három helyszínen, Pápán, Devecserben és Zircen lehet lehet szavazni az ellenzéki előválasztáson a miniszterelnök-jelölt jelöltekre és az országgyűlési képviselő-jelölt jelöltekre.

Kovács József, a Veszprém megye 04-es számú választókerületének Helyi Előválasztási Bizottság elnöke a pápai helyszínen, a Piac téri 2-es és 3-as pavilon közötti területen tartott ma sajtótájékoztatót, pontosan azon a helyszínen, ahol hamarosan fel fogják állítani az előválasztási sátrat.

Mint ismeretes, az ellenzék pártjai együttesen úgy határoztak, hogy mind a miniszterelnök, mind pedig a helyi országgyűlési képviselő-jelölt jelölteket úgynevezett előválasztás során választják ki, amely kétfordulós lesz.

- Az első fordulót szeptember 18-26 között tartják, reggel 8-18 óráig.

- Veszprém megye 04-es számú választókerületében három helyszínen, Pápán, Zircen és Devecserben lehet szavazni.

- A helyi képviselő-jelölt jelöltekre (Grőber Attila - MSZP-P, DK, dr. Jádi István - Momentum, MMM és Süle Zsolt - Jobbik-LMP) azok szavazhatnak, akiknek az állandó lakcíme a választókerület 87 településének valamelyikén van, ám a miniszterelnök-jelölt jelöltekre (dr. Dobrev Klára - DK, Fekete-Győr András - Momentum, Jakab Péter - Jobbik, Karácsony Gergely - MSZP, Párbeszéd, LMP, Márki-Zay Péter - Mindenki Magyarországa Mozgalom) az ország bármely településéről érkezők szavazhatnak Pápán is.

- Az előválasztáshoz személyi igazolvány és lakcímkártya szükséges, annak érdekében, hogy egy ember csak egy alkalommal szavazhasson, QR-kódos online rendszert alkalmaznak, amellyel Kovács József szerint nem lehet visszaélni.

- A személyes megjelenés mellett online is lehet választani, a www.elovalasztas2021.hu oldalon.

- Azok a 18. életévüket be nem töltött fiatalok is szavazhatnak az előválasztáson, akik 2022. április 1-ig betöltik a 18. életévüket, ám ehhez írásbeli szülői hozzájárulásra van szükség.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 14:26, péntek | Helyi

Számszeríjjal fenyegetőzött Pápateszéren, elfogta a TEK

Mint arról korábban beszámoltunk, tegnap jelentős rendőri akció zajlott a Pápa környéki településen.

2024. Április 25. 20:26, csütörtök | Helyi

Grőber Attila: Az Adatvédelmi Hatósághoz fordulnak az érintettek

A választópolgárok azonosításához használatos személyi számot és lakcím adatokat kért valaki az egyesület nevében az érintettektől, akik az adatvédelmi hatósághoz fordulnak - mondta el a politikus.

2024. Április 25. 18:20, csütörtök | Helyi

Fegyverrel fenyegette a mentősöket egy ember Pápateszéren, kivonult a TEK

Az eset ma délután történt, a települést egy időre le is zárták a hatóságok.