Városlista
2021. október 25, hétfő - Bianka

Hírek

2021. Augusztus 23. 07:36, hétfő | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt), Perutz FC

Hazai pályán kapott ki a Perutz, megyei riválisától

Hazai pályán kapott ki a Perutz, megyei riválisától

Több helyzetet, ám csupán egyetlen gólt hozott a Balatonfüred pápai vendégjátéka. A hazai csapat több alapemberét is nélkülözni kényszerült.

Perutz FC – Balatonfüredi FC 0-1 (0-1) Gsz.: Markó

Perutz FC: Dénes – Köles, Molnár, Bence, Füredi (Rátonyi 62.) – Kalász, Iványi, Szilágyi (Mogyorósi 81.), Hanzl – Jurik, Sandal (Szalai 46.). Edző: Weitner Ádám.

Balatonfüredi FC: Erdélyi – Schillinger (Borgulya 88.), Imre (Tamás 70.), Szalai, Markó (Miskei 79.), Róth (Farkas 70.), Tetézi, Burucz, Pécseli, Szabó (Csikós 88.), Bene. Edző: Borgulya István.

Eltiltás miatt Zsirai Martin, sérülés következtében Oláh László és Skriba Máté játékára sem számíthatott vezetőedző, Weitner Ádám, akinek így kényszerűségből fel kellett forgatni a csapatot - írja a Perutz FC hivatalos facebook oldala.

A találkozón hamar megszerezte a vezetést a Füred, a nyolcadik percben Róth iramodott meg a jobb oldalon, majd középre adott, ahol Markó érkezett és öt méterről egyből a kapu bal oldalába lőtt 0-1. A gyorsan bekapott gól után hamar kettő lehetett volna a különbség, szerencsére Schillinger nagy helyzetben mellé gurított. Fél óra elteltével óriási egyenlítési lehetőség maradt ki, Füredi szögletét Jurik csúsztatta a hosszún érkező Hanzl elé, aki becsúszva a kapufát lőtte telibe.

A folytatásban sérülés miatt Sandal Dominik kért cserét, a 66. percben Szilágyi centerezése találta meg az ötösön Jurikot, közeli lövését Erdélyi lábbal bravúrral hárította. Két perc múlva a másik oldalon is feljegyezhettünk egy nagy védést, egy lekészítés után Markó célozta meg a bal sarkot, ám Dénes kitolta a tekerést. A 71. percben közel állt az újabb gólhoz a Balatonfüred, Szabó szabadrúgásánál a felső léc azonban a pápaiakkal volt. Tíz perccel a lefújás előtt újabb játékosát veszítette el a hazai csapat, ezúttal Szilágyi Adriánnak kellett kényszerűségből elhagynia a játékteret. Az utolsó öt percben kapuja elé szegezte ellenfelét a Pápa, de egyenlíteni nem sikerült.

Borgulya István: Nagyon nehéz mérkőzés volt, egy szervezett, jó erőkből álló Perutz-ot sikerült legyőznünk. Az elején hamar vezetést szereztünk, aztán talán kicsit túl korán ráültünk az eredményre. Szerencsére a fiúk odatették magukat, betartották az utasításokat és bírták a nyomást.

Weitner Ádám: Jó mentalitással kezdtük a meccset, aztán egy óriási hibából hamar egy elkerülhető gólt kaptunk, ami meghatározta az egész találkozót. Onnantól kezdve a Balatonfüred szervezetten védekezett, amit nem tudtunk áttörni, ráadásul a támadóharmadban a párharcaikat is megnyerték. Nagyon sajnálom ezt a mérkőzést, de nem szeretném a sok sérültre fogni a vereséget, dolgozunk tovább.

A Perutz hamar revansot vehet, hiszen augusztus 27-én a MOL Magyar Kupa második fordulójában Balatonfüredre látogat.

Címkék: labdarúgás, perutz, Sport

Ezek érdekelhetnek még

2021. Október 23. 21:37, szombat | Helyi

»Ti kékellő halmok! gyönyörű vidékek!« 2. rész

2021. Október 23. 21:29, szombat | Helyi

»Ti kékellő halmok! gyönyörű vidékek!« 1. rész

2021. Október 23. 21:26, szombat | Helyi

Az Erkel iskolát fertőtlenítették a katonák

Az MH 93. Petőfi Sándor Vegyivédelmi Zászlóalj katonái a pápai Erkel Ferenc Általános Iskolában fertőtlenítettek október 21-én, csütörtökön.

2021. Október 23. 10:45, szombat | Helyi

Az ellenzéki pártok közösen tartottak megemlékezést október 23-án

Grőber Attila önkormányzati képviselő szerint a békemenet miatt tartották meg október 22-én az önkormányzati megemlékezést Pápán, amit a nemzeti ünnep megalázásának tart.