Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2018. November 11. 17:08, vasárnap | Helyi
Forrás: Infopapa.hu - Pápa-ma.hu

Hatot vágott idegenben a Perutz

Hatot vágott idegenben a Perutz

Összesen nyolc gólt láthatott a BKV Előre és a Perutz FC vasárnap délutáni összecsapásának közönsége.

BKV Előre - Perutz FC 2-6 (1-4) Gsz.: Irmes, Balogh ill. Nagy T., Szabó Zs. 2, Bohner, Vallejos, Ivancsics

Az őszi szezonból hátralévő három fordulóban kilenc pont a Perutz FC célja, efelé az első lépést a BKV Előre otthonában tehette meg a pápai gárda. A harmadosztályú labdarúgó bajnokság 14. fordulóját a középpálya egyik motorja, Somogyi Richárd nélkül várta a sárga-kék alakulat, hiszen a játékos a Csepel ellen begyűjtötte ötödik sárga kártyáját, helyét Vallejos vette át.

Amilyen rossz első félidőt láthattunk az elmúlt fordulóban a Perutz-tól, olyan jól futballozott a kezdő sípszótól az Előre ellen az együttes, 40 perc játék után ugyanis már 0-3-at mutatott az eredményjelző. A 10. percben Nagy Tamás kezdte meg a gólgyártást, aki Jurik lekészítését lőtte a kapus alatt a hálóba 0-1. A 12. percben tíz emberre fogyatkoztak a fővárosiak, Ferkót túlzott reklamálásért küldte le Rúsz Márton játékvezető. Hat perccel később Szabó Zsolt duplázta meg a vendég előnyt, a támadó Vallejos beadását fejelte a kapuba 0-2. Öt perccel a félidő vége előtt megint Vallejos volt az előkészítő, újabb remek centerezése után Bohner mattolta a hazai portást 0-3. A BKV a 42. percben Irmes találatával szépített, ám még mindig nem volt vége az első játékrésznek, Vallejos egy szép visszacsel után ugyanis a rövidbe lőtt 1-4.

A második félidő 30. percében újabb gólt szerzett a Pápa, a Baldauf buktatásáért megítélt tizenegyest Szabó Zsolt értékesítette 1-5. A 78. percben a csereként pályára lépő Ivancsics is feliratkozott a gólszerzők közé, a 6-2-es végeredményt a 83. percben Balogh állította be.

Rozmán László: A szezon folyamán talán először végre jól kezdtünk, megszereztük a vezetést, majd emberelőnybe is kerültünk. Végig mi birtokoltuk a labdát, jól forgattuk az oldalakat, szinte az összes lehetőségünket gólra váltottuk, és az első félidőben el is döntöttük a három pont sorsát. A második játékrész első felében is a mi akaratunk érvényesült, majd ott folytattuk, ahol az első felvonásban abbahagytuk, további két szép találatot jegyeztünk. Ma jól játszott a csapat, azt gondolom, ha nincs a kiállítás, akkor is elhozzuk a három pontot. Bízom benne, hogy a múlt heti és a mostani siker átszakít egy gátat és a hátralévő két hazai bajnokinkat meg tudjuk nyerni.

BKV Előre Stadion, v.: Rúsz (Köteles, Skover).

BKV Előre: Palásthy - Irmes (Szedlacsek 66.), Tóth, Balogh, Ferkó, Bata (Ihos 61.), Csanálosi (Szegő 72.), Csepregi, Rákos, Kálmán, Miklósvári, edző: Menczeles Iván. Perutz FC: Sánta - Nagy T., Dóczi, Császár, Böröczky - Jurik (Ivancsics 54.), Vallejos (Benecz 71.), Bohner, Iványi, Szabó T. (Baldauf 62.) - Szabó Zs., edző: Rozmán László

A bajnokság hazai mérkőzéssel folytatódik, a Perutz FC november 17-én, szombaton 13 órai kezdéssel az Andráshidát fogadja.

Címkék: labdarúgás, perutz, Sport

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 12:51, szerda | Helyi

Steinbach Józsefet választották meg Balog Zoltán utódjának

Steinbach József a pápai székhelyű Dunántúli Református Egyházkerület püspöke.

2024. Április 24. 12:46, szerda | Helyi

Dr. Czumbil Norbert nyerte a Szent-Györgyi Albert Orvosi Díj regionális különdíját

A jelenleg Csornán praktizáló neurológus jótékonysági célra ajánlotta fel a díjjal járó pénzjutalmat, amelyből pápai szervezet is részesült.

2024. Április 23. 19:31, kedd | Helyi

Több diák torokkaparást, köhögést tapasztalt a Türr Gimnáziumban

A tegnapi napon a Türr István Gimnázium Csáky László utca felőli egyik tantermében többen torokkaparása, köhögésre panaszkodtak, és a tünetek ma délelőtt sem enyhültek.

2024. Április 23. 18:42, kedd | Helyi

Grőber Attila: A nyugdíjas egyesület vezetője hívta-e a nyugdíjasokat, a személyi számukat kérve?

A hírek szerint történtek ilyen hívások, Baán Éva korábban azt nyilatkozta, hogy az egyesület nevében telefonáltak. Az ellenzéki politikust azonban megkeresték azzal, hogy Baán Éva hívta fel őket az adategyeztetés miatt.