Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2023. Június 06. 14:47, kedd | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Hamarosan végez a közműcserével az E.ON, ezt követően készülhet el a Kossuth utca első szakaszának aszfaltburkolata

Hamarosan végez a közműcserével az E.ON, ezt követően készülhet el a Kossuth utca első szakaszának aszfaltburkolata

A Major utca és a Március 15. tér közötti szakaszt ideiglenesen aszfalt burkolattal látják el.

Már többször beszámoltunk a Kossuth utca elhúzódó felújításáról. A tavalyi év végén írtunk arról, hogy a polgármester sem tudta megmondani, hogy mikor folytatódik az utca rekonstrukciója, miután az áruháztól egészen a Március 15. térig felbontották a burkolatot és megkezdték a közművek cseréjét. A késlekedést az energiaválsággal magyarázta, és úgy szólt, hogy a globális energiaárak határozzák meg, hogy mikor folytatódhat a sétáló utca rekonstrukciója. A földgáz és a villamosenergia ára is jelentősen csökkent azóta, ám a legutolsó tájékoztatás szerint csupán az áruház előtti tér megépítéséről van szó egyelőre. Talán az ősszel várható áremelkedés miatti óvatosság, talán az egyéb okokkal magyarázható forráshiány az oka ennek, ám tény, a pápaiak már nagyon várják a beruházás végét.

Az elmúlt héten aztán ismét árkok és gödrök jelentek meg a Kossuth utcán, ezúttal az E.ON végzi az elektromos kábelek cseréjét, de várhatóan ők hamarosan végeznek a munkálatokkal. Vörös Dánieltől, a Pápai Vízmű Zrt. vezérigazgatójától megtudtuk, az elektromos hálózat felújítása után történhet meg az burkolat helyreállítása.

Megtudtuk tőle azt is, hogy mi okozta azt a korábbi dugulást, amely miatt fel kellett bontani a már elkészül burkolatot - A bekötővezeték javítása során megállapítást nyert, hogy a csatornahálózat dugulását egy beton dugó okozta. A bontási munkák során nem lehetett megállapítani egyértelműen, hogy kinek a felelősségi körébe tartozik a hiba, így a Vállalkozó és az Üzemeltető a költségmegosztás elvét alkalmazta - derült ki az igazgató válaszából.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 17:35, péntek | Helyi

Bölcsődét avattak Mihályházán

Biztonságos és kiszámítható környezetet teremt a kormány a családok számára - hangsúlyozta a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára pénteken a Manóvár Mini Bölcsőde átadása Mihályházán.

2024. Május 03. 09:32, péntek | Helyi

Grőber Attila: Több mint 20 millió forintba került a most felbontásra kerülő, tavaly megépített aszfalt a Kossuth utcán

Az ellenzéki polgármesterjelölt szerint tervezettebben és gondosabban kell egy várost fejleszteni.

2024. Május 03. 08:07, péntek | Helyi

Lezárja a MÁV az Acsádi úti vasúti átjárót

A lezárás idején sem gyalogosan, sem pedig közúti járművel nem lehet majd áthajtani a kereszteződésen.

2024. Május 02. 20:00, csütörtök | Helyi

Magyar Péter Pápán: Napról-napra többen vagyunk

Városunkba is ellátogatott Magyar Péter, a Talpra Magyarok közösségének vezetője, a TISZA párt alelnöke, aki mintegy ezer fős tömeg előtt tartott politikai nagygyűlést.