Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2022. December 27. 09:00, kedd | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Nem tudni, hogy mikor folytatódhat a Kossuth utca felújítása

Nem tudni, hogy mikor folytatódhat a Kossuth utca felújítása

A polgármester nem derűlátó a tekintetben, hogy 2023-ban folytatódhat-e a rekonstrukció.

A Kossuth utca rekonstrukció második ütemének előkészítése gyakorlatilag lezárult, a Pápai Vízmű beruházásában kicserélték az ivóvíz és szennyvíz vezetékeket, már csak a csövek élőre kötése van hátra - mondta el a Pápai Médiacentrum magazinműsorában a társaság vezérigazgatója. Az önkormányzat beruházásaként pedig kiépült az új csapadékvíz elvezető rendszer is, ám az új burkolat kiépítésére, vagyis a Fő tér felőli szakaszon látható kialakításra nagy valószítnűség szerint még várni kell.

Mint arról korábban beszámoltunk, mart aszfalttal burkolták le ideiglenesen a sétáló utcát. Már akkor sejteni lehetett, hogy azért nem csak murvát használnak, mint ahogy azt az első szakasz esetében tették, mivel várhatóan néhány hétnél, vagy hónapnál tovább fog maradni ez az ideiglenes megoldás.

Dr. Áldozó Tamás polgármester azt mondta, hogy az idei év végén, vagy a jövő év elején fog kiderülni, hogy 2023-ban lesz-e pénze az önkormányzatnak a második szakasz megépítésére, tekintettel arra, hogy a központi költségvetés milyen mértékben fogja kompenzálni az önkormányzatot, a megnövekedett energiaterhek miatt. - Egyelőre nem vagyok derűlátó, tartok attól, hogy ezt most zárójelbe kell tennünk - mondta a városvezető.

Áldozó Tamás a gáz árának változását is említette, mivel az önkormányzat jelenleg az aktuális világpiaci árak szerint fizeti a számláit, tehát a világpiaci trendek is nagy mértékben befolyásolják a Kossuth utca rekonstukciójának folytatását.

A polgármester hozzátette, próbálják szakaszolni a hátralévő részt, valamilyen mértékű folytatásra mindenképpen készülnek, példaként az áruház előtti tér megépítését említette Áldozó Tamás.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 09:18, szombat | Helyi

Később túrják fel a Vásár utcát

Bár április elején azt jelentették be, hogy néhány hét múlva megkezdődik az úttest felbontása és a vízvezetékek cseréje, most mégis úgy döntöttek, hogy a nyári szünetig várnak vele.

2024. Április 20. 08:55, szombat | Helyi

Kis híján megölte a saját édesanyját a Pápa környéki faluban! - Videó

Emberölés bűntett kísérletének megalapozott gyanúja miatt folyik eljárás egy 39 éves Pápa környéki lakossal szemben.

2024. Április 19. 18:27, péntek | Helyi

Itt van a Játékfesztivál szombati fellépője

Lovasi András és Leskovics Gábor közös zenekara ad koncertet a pápai Fő téren!

2024. Április 19. 14:46, péntek | Helyi

Pápán lép fel Miller Zoltán

Miller Zoltán: Az igazi sikert az jelenti, ha képesek vagyunk értékelni mindazt, amit elérünk