Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2022. Május 15. 20:52, vasárnap | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt), Perutz FC

Győzött a Perutz!

Győzött a Perutz!

Az NB III-as labdarúgó-bajnokság 36. fordulójában Nagy Zalán találatával 1-0 arányban győzte le a Gyirmót FC Győr II. együttesét a Perutz.

Perutz FC – Gyirmót FC Győr II. 1-0 (1-0)

Perutz FC: Dénes – Szalai, Bence, Zsirai, Szalai Cs. – Hanzl, Kalász (Márton 84.), Nagy Z., Szilágyi, Katona (Iványi 77.)– Oláh (Jurik 90.). Edző: Weitner Ádám.

Gyirmót FC Győr II.: Kecskés – Hudák, Nagy, Bagó (Somogyi-Bakos 81.), Ominger (Németh 88.), Kovács (Jakab 81.), Major, Kirják, Wágenhoffer, Lázár, Mayer. Edző: Polyák Gábor.

A vasárnapi mérkőzésen a két csapat játékosait a Pápai Egyesített Labdarúgó Club U10-es és U11-es labdarúgói kísérték a játéktérre. A bajnoki kezdete előtt egyperces gyászszünettel emlékeztünk Vámos Károlyra, korábbi labdarúgóra, játékvezetőre, a PELC egykori felnőtt csapatának technikai vezetőjére.

A Perutz FC facebook oldalának beszámolója szerint a Pápa jól kezdte a mérkőzést, Oláh már az első percben helyzetbe került, ám a jobb kapufa mellé helyezett. A 18. percben Kecskés hibázott nagyot, a kapus egy kirúgást Nagy Zalánhoz passzolt, akiről Oláh elé pattant a labda, a támadó nagy ziccerben fölé lőtt. Három perccel később Szalai átlövését tenyerelte fölé a hálóőr, majd Nagy Tamás belsőzött mellé. A 34. percben góllá értett a mezőnyfölény, Oláh kevergetett az ötös csücskénél, majd Katona elé pattant a labda aki Nagy Zalánhoz továbbított, középpályásunk a bal alsóba belsőzött 1-0. A 37.percben Szilágyi kiugratását Oláh lőtte fölé, majd először jutott el a hazai kapuig a Gyirmót, Bagó tekerését Dénes tolta ki. A félidő lezárásaként egy szögletet követően Katona belsőzött a kapu torkából fölé, a helyzetek alapján akár négy-öt góllal is vezethetett volna a Pápa.

A második félidő vendég góllal indult, Nagy Kristóf lövése a jobb kapufáról a lesen álló Mayer elé pattant, akinek a gólját így érvénytelenítették. A 68. percben Szilágyi tekerését a bal felsőből tornázta ki Kecskés, néhány perccel később Nagy Zalán szólója után Kalász került ziccerbe, ám a gyirmóti hálóőr lábbal ezúttal is védett, ez volt a meccs utolsó fontos momentuma.

Polyák Gábor: Megérdemelten nyert a hazai csapat, sokkal több gólszerzési lehetőséget dolgoztak ki, mint mi, csapatjátékban előttünk járnak. A második félidő elején volt egy jó, 10-15 perces periódusunk, amikor gólt is szereztünk, sajnos nem adták meg, ezután pedig ismét a hazaiak veszélyeztettek többet.

Weitner Ádám: Nyertünk és ez a legfontosabb. Nagyon jó első félidőt produkáltunk, amiket hetek óta gyakoroltunk, azok visszaköszöntek a pályán, sajnos a ziccereket nem tudtuk lezárni. Szünet után sem változott a játék képe, bár nehezebben indult a játékrész, és benne volt a levegőben, hogy bármikor gólt kaphatunk. Nagyon büszke vagyok a srácokra, mert jelenlegi helyzetünkben olyan kötelességtudóan, lojálisan viseltetnek a klub iránt, ami megsüvegelendő, elismerésre méltó.

A Perutz a következő fordulóban a Kelen SC vendége lesz.

Címkék: labdarúgás, perutz, Sport

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 13:48, szerda | Helyi

Megvan a Játékfesztivál első fellépője!

Többszörös visszatérő zenekar lép fel pénteken.

2024. Április 17. 13:41, szerda | Helyi

Pápai Történetek - Krahulcsán János volt a vendég

Közösen Pápáért Egyesület által szervezett programsorozat első alkalmán a pápai erdészet nyugalmazott igazgatója volt a meghívott vendég, aki szenvedélyes túrázó, 70 évesen járta először végig az El Camino-t.

2024. Április 16. 16:18, kedd | Helyi

Az E.On segítségével biztonságosan építhet fészket a gólyapár a Közgáznál

A Pápán Hallottam csoportban kezdődött egy felhívással a történet, az áramszolgáltató gyorsan reagált.

2024. Április 16. 12:50, kedd | Helyi

Ismét Pápára jönnek a legjobb történelmi filmek a nagyvilágból!

Április 25-28 között ismét megrendezzük Pápán a Nemzetközi Történelmi Film Fesztivált, ez már a negyedik évad.