Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2016. Október 24. 10:24, hétfő | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Sz.Zs.)

Gyimóti út: Két éve újították fel, de máris nyomvályús, repedezett

Gyimóti út: Két éve újították fel, de máris nyomvályús, repedezett

2014 februárjában jelentették be, hogy felújítják a pápai Gyimóti utat. A Magyar Közút Zrt. kezelésében lévő út azonban nem sokáig maradt sima felületű, repedések, nyomvályúk jelentek meg rajta.

Egyik olvasónk adott hangot felháborodásának a közelmúltban. Mint írta, a város útjai siralmas állapotban vannak, mely önmagában elszomorító. Ugyanakkor egyenes vérlázítónak tartja, hogy a teljes körűen felújított Gyimóti út két évvel a munkálatok után ismét sok helyen tönkrement.

Megkerestük a közútkezelőt, mi az oka annak, hogy ilyen rövid idő alatt ilyen rossz állapotba került az új út? Kíváncsiak voltunk arra is, hogy végeztek-e előzetes felmérést az út terhelését illetően, a minél tartósabb kivitelezés érdekében és tervezik-e a hibák kijavítását.

A Magyar Közút Nonprifot Zrt. válaszában leírja, a 832. számú Pápa – Veszprémvarsány összekötő út (Gyimóti út) felújításának előkészítési fázisában történtek vizsgálatok arra vonatkozóan, hogy a meglévő burkolatot milyen technológiával és milyen vastagságban szükséges cserélni. A gondos előkészítés ellenére azonban több olyan, forgalom mértékét növelő hatás is érte a szóban forgó útszakaszt, ami a vártnál nagyobb mértékű terhelést okozott.

  • Az M85 és M86 autóutak építésével összefüggő beszállítói teherforgalom nagy része a szakasz érintésével bonyolódott le.
  • A bevezetett E-útdíj fizető rendszer hatása miatt a nehézgépjármű forgalom még inkább erre az útvonalra koncentrálódott.
  • Pápa, Ötödik utcából a teherforgalom 2014-ben kitiltásra került, aminek okán a kelet – nyugati tehergépjármű forgalom csak a Somlai és a Gyimóti úton keresztül bonyolódik.

A keletkezett hibákat 2017 tavaszán garanciális munkával tervezik kijavítani - áll a közútkezelő válaszában.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 13:48, szerda | Helyi

Megvan a Játékfesztivál első fellépője!

Többszörös visszatérő zenekar lép fel pénteken.

2024. Április 17. 13:41, szerda | Helyi

Pápai Történetek - Krahulcsán János volt a vendég

Közösen Pápáért Egyesület által szervezett programsorozat első alkalmán a pápai erdészet nyugalmazott igazgatója volt a meghívott vendég, aki szenvedélyes túrázó, 70 évesen járta először végig az El Camino-t.

2024. Április 16. 16:18, kedd | Helyi

Az E.On segítségével biztonságosan építhet fészket a gólyapár a Közgáznál

A Pápán Hallottam csoportban kezdődött egy felhívással a történet, az áramszolgáltató gyorsan reagált.

2024. Április 16. 12:50, kedd | Helyi

Ismét Pápára jönnek a legjobb történelmi filmek a nagyvilágból!

Április 25-28 között ismét megrendezzük Pápán a Nemzetközi Történelmi Film Fesztivált, ez már a negyedik évad.