Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2014. Február 11. 13:18, kedd | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Sz.Zs.)

Felújítják a Gyimóti utat

Felújítják a Gyimóti utat

A Csóka-körforgalomtól a Pápa tábláig terjedő szakaszt újítja fel a Magyar Közút Nonprofit Zrt. A munkálatok a héten elkezdődnek, félpályás lezárásra lehet számítani.

Fekete János, a Zrt. Veszprém Megyei Igazgatója elmondta, az Új Széchenyi Terv keretében Veszprém megyében 1,8 milliárd forint értékben újítanak fel 24 kilométernyi útszakaszt. - Jó hír, hogy ebből Pápa környékére körülbelül 11 kilométer jut. A már tavaly elkezdett program - a jó időnek köszönhetően - idén korábban folytatódhat, így csütörtöktől megindulhat a Gyimóti út mintegy egy kilométeres szakaszának felújítása.

Az igazgatótól megtudtuk, az útszakaszon profilmarást végeznek, majd új burkolatot kap a Gyimóti út. A munkára azért van szükség, mivel a közel húsz éves aszfaltréteg deformálódott az idők során. A munkálatok keretében az új aszfaltréteget hozzáigazítják az útpadkához és felújítják a Bakony-ér hidat is. A tervek szerint a felújítással 3-4 hét alatt végez a kivitelező.

A Pápa környéki felújítások érintik a pápasalamoni bekötőút és az elkerülő út-Pápakovácsi közötti útszakasz felújítását, de már elkészült beruházások is ide sorolhatók, így az ugodi úton, a 83-as főúton Farkasgyepű térségében, illetve Szany és Szilsárkány között egy-egy szakasz felújítása.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 18:20, csütörtök | Helyi

Fegyverrel fenyegette a mentősöket egy ember Pápateszéren, kivonult a TEK

Az eset ma délután történt, a települést egy időre le is zárták a hatóságok.

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

Megnyílt a IV. Pápai Nemzetközi Történelmi Filmfesztivál

Negyedik alkalommal rendezik meg Pápán a seregszemlét, amely az első két évben nem működhetett szokványos módon a Covid járvány miatt, tavaly óta azonban számos művész személyesen vesz részt a találkozón.

2024. Április 24. 16:42, szerda | Helyi

Megfenyegette, hogy megöli, börtönbe mehet a Pápa környéki férfi

Zaklatás vétsége miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség azzal a 33 éves férfival szemben, aki közösségi oldalon nyilvánossá vált sértő kijelentések miatt fenyegette meg a sértettet és annak élettársát az egyik Pápa környék