Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2024. Április 08. 18:10, hétfő | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Grőber Attila: Hol tartanak a kínai tárgyalások?

Grőber Attila: Hol tartanak a kínai tárgyalások?

A Közösen Pápáért Egyesület polgármesterjelöltje szerint fontos kérdéseket kellene megválaszolnia a városvezetésnek, a napokban kikerült, kínai beruházást kilátásba helyező táblával kapcsolatban.

A politikus szerint a pápaiak egyértelmű és világos választ szeretnének kapni néhány kérdésre, a Béke téren kihelyezett táblával kapcsolatban. - Hol tartanak azok a kínai tárgyalások, amelyekről a polgármester néhány éve azt mondta, hogy azok meg fogják változtatni a város jövőjét? Amelyekről azt mondta, hogy azok ugyan még nem publikusak, de már igen előrehaladottak? Mikor tárgyalt utoljára a város vezetése kínai befektetőkkel? Miről tárgyaltak? Milyen eredményre jutottak? Ki az a befektető, aki az elmúlt napokban lázba hozta a várost, hogy akkumulátorokhoz fognak alkatrészeket gyártani? Tudott-e erről a város vezetése? Azt gondolom, hogy ezek a valódi kérdések, ezekről kellene beszélni. Túl sokan vannak most már ebben a városban, akik nem a városért élnek, hanem a városból. Mi ezen szeretnénk változtatni - hangsúlyozta videójában a polgármester kihívója.

Mint ismeretes, csütörtökön este került ki egy tábla a volt Elekthermax vasútállomással szembeni épületére, amely azt hirdette, hogy az épületben hamarosan líthiom-ion akkumulátorokhoz szükséges elemek gyártása fog zajlani, továbbá egy 220 férőhelyes munkásszállót, valamint dolgozói étkezőt is kialakítanak. A terület tulajdonosa kérdésünkre elárulta, hogy előrehaladott tárgyalásokat folytatnak a kínai befektetővel. Áldozó Tamás polgármester azonban úgy nyilatkozott, hogy minden rendelkezésre álló eszközt felhasználnak arra, hogy a Béke téren a pápaiak egészségére veszélyt jelentő tevékenységet ellehetetlenítsenek. Később azt is hangsúlyozta, hogy a szóban forgó területen semmilyen ipari tevékenység nem végezhető.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 20:00, csütörtök | Helyi

Magyar Péter Pápán: Napról-napra többen vagyunk

Városunkba is ellátogatott Magyar Péter, a Talpra Magyarok közösségének vezetője, a TISZA párt alelnöke, aki mintegy ezer fős tömeg előtt tartott politikai nagygyűlést.

2024. Május 02. 15:04, csütörtök | Helyi

Unger Tamás: Költséghatékonyabb alvállalkozókkal végeztetni a zöld területek gondozását

Az alpolgármester Grőber Attila ellenzéki polgármesterjelölt kritikáira reagált, amelyeket a zöld területek gondozásával kapcsolatban fogalmazott meg.

2024. Május 02. 08:05, csütörtök | Helyi

Nagy sikert aratott a Pannonia Reformata majálisa!

Nagyon sokan voltak kíváncsiak a Pannonia Reformata udvarában megtartott programokra, játékokra foglalkozásokra és vásárra.