Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2021. Április 14. 08:13, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Gőgös Zoltán megvizsgáltatta, hogy hatékony-e a szervezetében a korábban kapott kínai vakcina

Gőgös Zoltán megvizsgáltatta, hogy hatékony-e a szervezetében a korábban kapott kínai vakcina

A korábbi szocialista politikus közösségi oldalán azt írta, hogy az elmúlt napokban szárnyra kapott, a kínai vakcina hatékonyságát megkérdőjelező hangoktól függetlenül is elvégeztette volna a vizsgálatot.

Február végén számoltunk be arról, hogy a korábbi szocialista politikus, volt országgyűlési képviselő elfogadta a kínai vakcinát. Akkor azért volt ennek a ténynek hírértéke, mert egyes baloldali pártok a keleti vakcinák ellen foglaltak állást, Gőgös Zoltán cselekedetét pedig példamutatónak tartotta szerkesztőségünk.

A volt politikus már a második oltást is megkapta, és az azóta eltelt hetekben a vakcina gyártójának ígérete szerint a védettségnek is ki kellett alakulnia szervezetében. Gőgös Zoltán ezúttal is egyenesen járt el, ugyanis miután vérvizsgálatot kért - a vakcina hatékonyságát vizsgálandó - az eredményeket közzétette közösségi oldalán.

"Az eredmény megnyugtató, a minimális 50-es értékkel szemben közel 600 az ellenanyag szint. Ez az érték a modernebb vakcináknál magasabb, de a betegségen átesetteknél 400 körüli értéket mérnek" - áll az expolitikus bejegyzésében.

Az elmúlt napokban bizonytalanságot szült a Sinopharm kínai vakcinával kapcsolatban a kínai járványügyi központ vezetőjének nyilatkozata, aki a vakcina hatékonyságának növeléséről beszélt. Korábbi hír, az oltóanyagot nagy mennyiségben felhasználó Egyesült Arab Emirátusokban - minimális százalékban - a második védőoltás beadását követően sem termelődött kellő mennyiségű ellenanyag a beoltottak szervezetében, számukra harmadszor is beadják a vakcinát.

A hírek hatására a hazai politikában is újra előkerült a keleti vakcinák hatékonyságának témaköre, a kormány vakcinaellenességgel vádolja az ellenzéket, amelyet az tagad, de a Demokratikus Koalíció továbbra is kitart kelete vakcina ellenessége mellett.

A fotó archív

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 16:42, szerda | Helyi

Megfenyegette, hogy megöli, börtönbe mehet a Pápa környéki férfi

Zaklatás vétsége miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség azzal a 33 éves férfival szemben, aki közösségi oldalon nyilvánossá vált sértő kijelentések miatt fenyegette meg a sértettet és annak élettársát az egyik Pápa környék

2024. Április 24. 13:21, szerda | Helyi

Baán Éva: Tiszta a lelkiismeretem!

A nyugdíjas egyesület elnöke szerint amennyiben Grőber Attila törvénysértést észlelt, akkor vagy jelentse fel, vagy kérjen tőle bocsánatot!

2024. Április 24. 12:51, szerda | Helyi

Steinbach Józsefet választották meg Balog Zoltán utódjának

Steinbach József a pápai székhelyű Dunántúli Református Egyházkerület püspöke.