Városlista
2021. május 7, péntek - Gizella

Hírek

2021. Április 14. 08:13, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Gőgös Zoltán megvizsgáltatta, hogy hatékony-e a szervezetében a korábban kapott kínai vakcina

Gőgös Zoltán megvizsgáltatta, hogy hatékony-e a szervezetében a korábban kapott kínai vakcina

A korábbi szocialista politikus közösségi oldalán azt írta, hogy az elmúlt napokban szárnyra kapott, a kínai vakcina hatékonyságát megkérdőjelező hangoktól függetlenül is elvégeztette volna a vizsgálatot.

Február végén számoltunk be arról, hogy a korábbi szocialista politikus, volt országgyűlési képviselő elfogadta a kínai vakcinát. Akkor azért volt ennek a ténynek hírértéke, mert egyes baloldali pártok a keleti vakcinák ellen foglaltak állást, Gőgös Zoltán cselekedetét pedig példamutatónak tartotta szerkesztőségünk.

A volt politikus már a második oltást is megkapta, és az azóta eltelt hetekben a vakcina gyártójának ígérete szerint a védettségnek is ki kellett alakulnia szervezetében. Gőgös Zoltán ezúttal is egyenesen járt el, ugyanis miután vérvizsgálatot kért - a vakcina hatékonyságát vizsgálandó - az eredményeket közzétette közösségi oldalán.

"Az eredmény megnyugtató, a minimális 50-es értékkel szemben közel 600 az ellenanyag szint. Ez az érték a modernebb vakcináknál magasabb, de a betegségen átesetteknél 400 körüli értéket mérnek" - áll az expolitikus bejegyzésében.

Az elmúlt napokban bizonytalanságot szült a Sinopharm kínai vakcinával kapcsolatban a kínai járványügyi központ vezetőjének nyilatkozata, aki a vakcina hatékonyságának növeléséről beszélt. Korábbi hír, az oltóanyagot nagy mennyiségben felhasználó Egyesült Arab Emirátusokban - minimális százalékban - a második védőoltás beadását követően sem termelődött kellő mennyiségű ellenanyag a beoltottak szervezetében, számukra harmadszor is beadják a vakcinát.

A hírek hatására a hazai politikában is újra előkerült a keleti vakcinák hatékonyságának témaköre, a kormány vakcinaellenességgel vádolja az ellenzéket, amelyet az tagad, de a Demokratikus Koalíció továbbra is kitart kelete vakcina ellenessége mellett.

A fotó archív

Ezek érdekelhetnek még

2021. Május 06. 18:35, csütörtök | Helyi

Pápai és Pápa környéki dolgozókat szállított a Mersevátnál balesetet szenvedett autóbusz

A baleset másik résztvevője egy személyautó volt, amelyben ketten meghaltak, az autóbusz tizenöt utasából tizenketten sérültek meg.

2021. Május 06. 15:51, csütörtök | Helyi

Halálos baleset történt Celldömölk és Mersevát között

Egy autóbusz és egy személygépkocsi ütközött Celldömölk és Mersevát között.

2021. Május 06. 09:19, csütörtök | Helyi

Nemzetközi gyakorlat miatt megnövekedett hanghatásra kell számítani

Magyarországon tartott nemzetközi gyakorlat miatt megnövekedett hanghatásra és a megszokottnál nagyobb légiforgalomra kell számítani Pápa és Kenyeri térségében 2021. május 15-ig.

2021. Május 05. 13:56, szerda | Helyi

Talált igazolvánnyal váltott kedvezményes menetjegyet

Közokirat-hamisítás bűntettével vádolja a Pápai Járási Ügyészség azt a 62 éves asszonyt, aki más nevére szóló hatósági igazolvánnyal váltott magának kedvezményes jegyet, majd azt a vasúti jegyvizsgálónak is bemutatta.