Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2022. December 05. 17:26, hétfő | PR
Forrás: (x)

Fókuszban a keleti mintás poszter tapéták

Fókuszban a keleti mintás poszter tapéták

A tapéták mellett a poszter tapéták a legalkalmasabbak arra, hogy egy szoba, egy helyiség atmoszférát, hangulatát akár teljes egészében megváltoztassák.

Szerencsénkre rengeteg stílus és hangulat divat manapság, és ezek mindegyikét kiválóan meg is tudjuk jeleníteni belső tereinkben. Cikkünk témájául a varázslatos keleti mintákat választottuk, és 7 olyan különleges, egyedi keleti mintás poszter tapéta inspirációt mutatunk be Nektek, melyekkel hazavihetitek a fülledt buja tájak semmihez sem fogható atmoszféráját, azt a melengető bizsergető hangulatot, melyre így a téli időszakban különösen jól esik majd ránézni, gyönyörködni benne. Fókuszban tehát a keleti minták: nézzünk meg ehhez most 5 gyönyörű fotóposztert, melyekkel a mesés távol kelet lélegzetelállító hangulatát varázsolhatod be a négy fal közé!

A keleti minták trendjét nem véletlenül imádjuk annyira: egyszerre vannak itt középpontban a a természetes, organikus elemek, anyagok, valamint a míves, lágy, formák. És ha még mindehhez hozzávesszük az álomszép, részletgazdag, művészi kidolgozottságot, akkor nem csoda, ha annyian rajongunk a keleti motívumokért az otthonunkban is.

Ami pedig a stílusokat illeti, szinte mindegyik enteriőr típushoz jól illenek a keleti minták, akár a függönyökön, ágytakatókon, díszpárnákon, akár egy lélegzetelállító poszter tapéta formájában jelenítjük meg őket.

Alábbi inspiráló összeállításunkban láthatjátok, hogy ezek a gyönyörű, texturált minták milyen sokoldalúak tudnak lenni, és milyen erős üzenettel bírnak, gyönyörűen felöltöztetik a legegyszerűbb tereket is, és a lakás igazából bármely pontján nagyszerűen mutatnak.

Íme, néhány ragyogó példa, 6 igazán mesés keleti mintás poszter tapéta!

Autentikus japán tájkép csodák

Az első, személyes kedvencünk ez a gyönyörű keleti mintás vlies posztertapéta japán stílusú mintával, a japánokra jellemző finom, bájosan visszafogott színvilággal. A főbb japán motívumok a cseresznyevirág, a különböző faágak, de a hegyekkel, vizekkel harmonikusan komponált igényes vonalrajzzal kialakított tájképek is. Ezek megjelenhetnek színes, fekete-fehér, de akár egy vagy két szín szolid, harmonikus ötvözésében is.

Fotó: Tapéta Trend

Virágok, indák, maradak

Ezek a gyönyörű, természetből vett, organikus motívumok szintúgy nagyon jellemzőek a keleti mintákat kedvelők köreiben. A madaras és virágmintás tájképek, az izgalmasan kacskaringózó indák rajzainak sokfélesége bármely színben, stílusban megjelenhet, így ezeket a mintákat is számos szebbnél szebb, inda és virágmintás orientális poszter tapéta mintáin láthatjuk viszont.



Fotó: Tapéta Trend

Buddha arca

És ha már kelet, akkor jóga, meditáció és Buddha. Ezt a gyönyörű, színvilágában is igazán megnyugtató Buddha mintás fotóposztert nem csak a nappalinkban, hanem egy jógastúdió vagy meditációs tere falain is abszolút el tudjuk képzelni…

Fotó: Tapéta Trend

Gyönyörű mandalák hófehér alapon

A mandala egy spirituális szimbólum az ázsiai művészetben, és a keleti kultúrákban a meditációnak is fontos és szerves eleme. Egy ilyen hófehér alapon arannyal megrajzolt mandala az angyali nyugalom és elegancia netovábbja! Az biztos, hogy fókuszt ad majd minden térnek, ha valaki belép, a tekintete azonnal ide szegeződik majd.

Fotó: Tapéta Trend

Daru madarak és gólyák - orientális stílusban megrajzolva

Az etnikus vagy keleti minták iránti szeretetünk nem véletlen: hiszen emberi természetünk alapvető része az ismeretlen tájakra vágyódás, s ez fokozottan igaz napjaink négy fal közé zárt életére. Ha nem is jutunk el ilyen messzire, az izgalmas, távolkeletre, közelebb hozhatjuk magunkhoz ezt a csodás világot egy különleges keleti mintás szőnyeg, egy egzotikus tapéta, vagy egy autentikus függöny, poszter, ágytakaró segítségével. A madár motívumok közül is a legkedveltebb keleti motívumok a daru madarak, és a gólyák - így őket is számos keleti mintás poszter tapéta rajzolatain láthatjuk viszont.

Fotó: Tapéta Trend

6.Színpompás mandala mintás faliposzterek

A mandala számos alapon, számos különböző színnel és mintázattal is megjelenhet. A mandala szanszkrit eredetű szó, melynek jelentése kör, körszelet, koring, vagy ív. Ám egy mandala jóval több, mint egy egyszerű geometriai alakzatokból álló dekoráció a falakon. A hinduista és buddhista vallású emberek szent meggyőződése, hogy a mandala képes végigvezetni őket, hívőket az univerzum átváltozásának folyamatán. A mandalába való belépés majd annak középpontja felé történő haladás megmutatja az utat az örök szenvedésből az örömbe, a boldogságba. Akár hiszünk benne, akár nem: egy ilyen izgalmas, színpompás mandala fotóposzter biztos, hogy vidám atmoszférát teremt majd a nappalinkban!

Fotó: Tapéta Trend

A keleties minták posztertapétákon vagy bármilyen más tapétán tulajdonképpen bármely enteriőr stílusba harmonikusan beilleszthetők, legyen az egy egzotikus, extravagáns helyiség egy teljesen letisztult minimalista élettér, vagy egy klasszikus, hagyományőrző enteriőr.

Ha Titeket is megihlettek ezek a meseszép orientális poszter tapéták, akkor nézzétek át alaposan az igazán sokszínű kínálatot, és költöztessétek be bátran akár egy kortárs, akár egy modern, minimál, loft, japandi, vagy éppen eklektikus stílusú életteretekbe a mesés Japán, India vagy a Távol-Kelet varázslatos világát, motívumait!

A keleties minták, motívumok - legyenek éppen színesek, extrémek, vagy egészen finomak és gyönyörű részletgazdagsággal kidolgozottak - ma már valamennyit olyan egyedi, különleges technikákkal készítik el, hogy azok szinte művészi alkotásként nyűgözik majd le a helyiségbe belépőt. Persze, hogy az összkép valóban ámulatba ejtő legyen, ehhez jól el kell találjuk a hozzánk, és persze otthonunk adottságaihoz és legalább annyira passzoló megoldásokat, az egyes minták, színek, és formák közötti harmonikus kapcsolódást.

Ha pedig szeretnél egy kicsit szétnézni a tapéták vagy posztertapéták világába látogass el 100% -os elégedettséggel büszkélkedő Budapesti tapéta boltunkba, ahol kollégáink készséggel segítenek Neked a választásban is.

Címkék: poszter, tapéta

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Április 16. 10:31, kedd | PR

Sportcipő a gyerkőcöknek: ezeket a népszerű márkákat érdemes megismerni!

Amikor gyermekeink egészséges testi és szellemi fejlődéséről van szó, alapvető fontosságú, hogy odafigyeljünk az őket körülvevő tényezőkre.

2024. Április 09. 11:23, kedd | PR

A mobil kaszinó appok térnyerése Magyarországon: Kényelem, elérhetőség és biztonság

Az elmúlt években Magyarországon is egyre népszerűbbé váltak a mobil szerencsejáték-alkalmazások.

2024. Április 05. 22:27, péntek | PR

Hogyan legyünk jó gazdik? – Ingyenes oktatóanyagok a kutyatartás kihívásaira

A mai modern világban, ahol a technológiai fejlődés és a gyors élettempó dominál, sokan keresnek menedéket és nyugalmat a természetben, illetve házi kedvencek társaságában.