Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2016. Április 07. 14:22, csütörtök | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Sz.Zs.)

Fidesz: Süle Zsolt a békétlenséget, a hangulatkeltést és a hozzá nem értést képviseli

Fidesz: Süle Zsolt a békétlenséget, a hangulatkeltést és a hozzá nem értést képviseli

Unger Tamás, a Fidesz helyi alelnökeként keményen visszaszólt Süle Zsoltnak.

A jobbikos önkormányzati képviselő kedden tartott sajtótájékoztatót, melyen egyebek mellett a hegyi utak felújítását és a Szent István úti áteresz újjáépítésének elhúzódását kritizálta. Unger Tamás elmondta, a hegyi utak fenntartása önkormányzati feladat, ami az állag megőrzését jelenti. Ennek az évenkénti kátyúzásokkal eleget is tesz a hivatal. - Azt gondoljuk, hogy Süle Zsolt nincs tisztában a jogszabályi környezettel. Nem igaz az az állítása, hogy önkormányzati kötelesség lenne különböző gyűjtőutak építése, lehetősége erre a lakóknak van, ahogy egyébként a városban mindenhol. Ehhez az önkormányzat minden szakmai segítséget megad. Nem járja az, hogy a városban bárki valamilyen ingatlanba beköltözik, majd utána elvárja az önkormányzattól, hogy az adott utat fejlessze - fogalmazott a Fidesz helyi alelnöke, aki szerint Süle Zsoltnak abban igaza van, hogy a városi büdzséből az utóbbi években csak kátyúzásra futotta, ugyanakkor azt tudni kell, hogy a város útjainak felújítása a legóvatosabb becslések szerint is 1-1,5 milliárd forintba kerülne, csak a gyűjtő és főbb utak tekintetében. Unger Tamás hozzátette, egy szakmai stáb a közeljövőben felmérést fog végezni az egész város úthálózatát illetően. Az alpolgármester elmondta, uniós pályázati lehetőség nem áll rendelkezésre belterületi utak felújítására, ezért helyi forrásból, vagy belföldi pályázatokból van lehetőség finanszírozni az útfelújításokat.

A Szent István úti áteresz felújítása kapcsán Unger Tamás úgy fogalmazott, hogy véleménye szerint Süle Zsolt a képviselő-testületi ülésen megértette azt, hogy az áteresz felújítása közben egy előre nem látható akadályba ütközött a kivitelező, ezzel szemben nyilatkozatában mégis úgy tesz, mintha ok nélkül tartanának tovább a munkálatok. Bízik abban, hogy a pápaiak nem ülnek fel Süle Zsolt provokációjának.

- Mindezek alapján azt gondoljuk, hogy Süle Zsolt önkormányzati képviselő csupán a hangulatkeltést és a békétlenséget szítja a pápaiak körében, mindezzel pedig - állításával szemben - nem a pápaiak érdekeit szolgálja, csupán saját politikai érvényesülését kívánja elősegíteni. Süle Zsolt alkalmatlan a konstruktív önkormányzati munkára - zárta a sajtótájékoztatót Unger Tamás.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 15:32, hétfő | Helyi

Megkezdték az idei kátyúzást Pápán

Számos úthiba van a városban, a mostani munkálatok során 500 négyzetméteren újul meg a burkolat.

2024. Április 22. 14:55, hétfő | Helyi

Orbán Viktor Nemesgörzsönyben indította el vidéki kampánykörútját

Országjárásra indult Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke; a kampánykörút első állomásaként hétfőn a Veszprém megyei Nemesgörzsönyben gazdákkal találkozott

2024. Április 22. 14:52, hétfő | Helyi

Kormánytisztviselőre támadt egy 20 éves nő

Hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség azzal a 20 éves nővel szemben, aki tavaly nyáron a házuk udvarán helyszíni szemlét tartó kormánytisztviselőre támadt Pápán.

2024. Április 22. 14:00, hétfő | Helyi

A város több pontján szedték a szemetet

A Föld napja alkalmából ma a Pápai Médiacentrum felhívására szedték a város több pontján a szemetet, tegnap pedig a Közösen Pápáért Egyesület aktivistái gyűjtötték össze az eldobált hulladékot a belvárosban.