Városlista
2023. február 7, kedd - Tódor

Hírek

2021. November 05. 08:10, péntek | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Fémkupakok jelzik a szintkülönbséget a Fő téren, aminek ott sem kéne lennie

Fémkupakok jelzik a szintkülönbséget a Fő téren, aminek ott sem kéne lennie

Több baleset is történt a korábbi jégpálya miatt kialakított szintkülönbség miatt a Fő téren.

2013 év végén nyitott volna meg a Fő tér megújítása során kialakított jégpálya, amellyel már a megnyitása előtt sok gond volt. A korcsolyapálya gépészetét ugyanis a szintén akkor felújításon áteső Városháza pincéjében helyezték volna el, a Fő utcán az ehhez szükséges vezetékeket is kialakították, ám végül ez nem sikerült. Mindannyian emlékszünk a téren álló, később deszkákkal beburkolt, házikó formájú berendezésre, amely a jég előállításáért volt felelős.

A megnyitás végül 2014 januárjára tolódott, de ezt követően sem volt stabilnak nevezhető a jég, számos kihívással küzdött az üzemeltetés. Az első szezonban 24 napon tudott nyitva lenni a korcsolyapálya, amelyre Áder János köztársasági elnök pápai látogatásán csak annyit mondott, hogy "az nem sok", higgyünk neki. A következő években sikerült 30 fölé vinni ezt a számot.

Mivel a Fő tér megújítását az Európai Unió finanszírozta, a projekt során kialakított funckióknak egy ötéves fenntartási időszakot teljesíteniük kellett. Ez meg is volt, 2018 októberében aztán jött a hír, hogy a szélvédettebb kastélyudvaron állítanak fel egy 800 négyzetméteres korcsolyapályát. Az első tapasztalatok biztatóak voltak, többen is igénybe vették a szolgáltatást, mint a Fő téren, és jóval többet, több mint 70 napon tudott nyitva lenni a pálya, így a következő évben is maradt a helyszín, érthető okból (tavaly a covidhelyzet miatt nem volt felállítva a jégpálya - a szerk.).

Nekünk pedig ott maradt a 7-8 centiméteres szintkülönbség a Fő téren, a térkő alatt a csővezetékek, a volt korcsolyapálya helyén pedig a tócsák, köszönhetően annak, hogy túl nagy lejtést nyilván nem lehetett adni egy korcsolyapályának, mert még lefolyt volna róla a víz, mielőtt megfagy.

Ja, és persze a kastély mellett parkoltatott, szomorú képet festő "jégkészítő gépről" se feledkezzünk meg.

Most, 8 évvel a Fő tér átadása után, a Városgondnokság több mint 700 darab kis kupakot fúr le a térkőbe, amelyek felhívják a járókelők figyelmét a szintkülönbségre, aminek talán ott sem kéne lennie, tekintettel arra, hogy a jégpálya eddig is nagyon nehézkesen működött, a jövőben pedig talán többé nem fog.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Február 07. 10:55, kedd | Helyi

Teherautók akkumulátorait lopták el egy vaszari udvarból

2023. Február 06. 12:57, hétfő | Helyi

Kábítószert találtak a rendőrök a fiataloknál Pápa belvárosában

A járőrök 2023. február 5-én este Pápa belvárosában állítottak meg egy személygépkocsit ellenőrzés céljából.

2023. Február 06. 12:00, hétfő | Helyi

Számos baleset történt az elmúlt héten a megye útjain

2023. január 30-án 0 órától 2023. február 5-én 24 óráig összesen 9 személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset történt, melyek közül 5 súlyos, 4 pedig könnyű sérüléssel végződött.

2023. Február 05. 05:00, vasárnap | Helyi

TOP 50-es körözöttet fogtak el - Videóval

A Pápai Rendőrkapitányság 16 rendbeli bűnszövetségben, üzletszerűen elkövetett lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást egy 41 éves komáromi lakossal szemben.