Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2018. Október 17. 15:20, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

800 négyzetméteres jégpálya épül az Esterházy-kastély udvarán

800 négyzetméteres jégpálya épül az Esterházy-kastély udvarán

Mivel a piac ideiglenesen a Fő téri korcsolyapálya helyére költözött, idén a kastély udvarán hódolhatunk a téli sportnak.

Mint ismeretes, a piaccsarnok újjáépítése miatt a vásár ideiglenesen a város főterére költözött és elfoglalja korcsolyapálya helyszínét. Ugyan a téli időszakban szerényebb szokott lenni az árusok száma, de az adventi vásárt is a Fő térre tervezik, ezért nincs arra lehetőség, hogy az utóbbi öt évben kialakult rend szerint a térkő burkolat "változzon" jégpályává. A városvezetés úgy döntött, hogy a pápaiak körében egyre népszerűbb téli sportnak idén is teret engednek, méghozzá az Esterházy-kastély udvarán. Boros Katalintól, a jégpályát üzemeltető Pápai Platán Nonprofit Kft. ügyvezetőjétől megtudtuk, 20x40 méteres, szabályos pályát bérelnek, mely meghaladja egy normál méretű korcsolyapálya méreteit (a győri Dunakapu téri korcsolyapálya fele ekkora - a szerk.), ez fér el úgy, hogy minden jogszabálynak megfeleljen és a kiszolgáló egységeket is biztosítani tudják. Ez utóbbiakkal kapcsolatban könnyebb dolga lesz az üzemeltetőnek, hiszen a kastély terei is rendelkezésre állnak.

Az ügyvezető elmondta, a bérbe adó cég elvégzi a jégpálya beüzemelését és összeszerelését, amely várhatóan már december 1-jétől várhatja a sportolni vágyókat, egészen február végéig. Szintén előrelépés, hogy a jég karbantartása rövidebb időt vesz igénybe, mint a Fő téren, így a turnusok hosszabbak lesznek, 16-20 óráig lehet majd korizni. Boros Katalin hozzátette, a korcsolyapályát szegélyező palánk átlátszó plexiből készül, így a kastély udvarának látványát nem takarja majd ki. Az ügyvezetőtől megtudtuk, az időjárási viszonyok - a Fő téri jégpályához hasonlóan - a kastélyudvaron is befolyásolhatják a jégkészítést, ám tekintettel arra, hogy a legutóbbi szezonban mindössze egyetlen napot kellett zárva tartani az időjárás miatt, bízik abban, hogy az idei évben sem lesz ez másként, ráadásul mind a szél, mind pedig a napsütés szempontjából védettebb helynek számít a kastély udvara.

A jégpálya üzemeltetése mellett az Esterházy-kastély is természetesen várja a látogatókat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 13:48, szerda | Helyi

Megvan a Játékfesztivál első fellépője!

Többszörös visszatérő zenekar lép fel pénteken.

2024. Április 17. 13:41, szerda | Helyi

Pápai Történetek - Krahulcsán János volt a vendég

Közösen Pápáért Egyesület által szervezett programsorozat első alkalmán a pápai erdészet nyugalmazott igazgatója volt a meghívott vendég, aki szenvedélyes túrázó, 70 évesen járta először végig az El Camino-t.

2024. Április 16. 16:18, kedd | Helyi

Az E.On segítségével biztonságosan építhet fészket a gólyapár a Közgáznál

A Pápán Hallottam csoportban kezdődött egy felhívással a történet, az áramszolgáltató gyorsan reagált.

2024. Április 16. 12:50, kedd | Helyi

Ismét Pápára jönnek a legjobb történelmi filmek a nagyvilágból!

Április 25-28 között ismét megrendezzük Pápán a Nemzetközi Történelmi Film Fesztivált, ez már a negyedik évad.