Városlista
2021. április 15, csütörtök - Tas, Anasztázia

Hírek

2020. Május 07. 13:48, csütörtök | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Ezúttal egy roncsautót szállított vissza tulajdonosának Áldozó Tamás

Ezúttal egy roncsautót szállított vissza tulajdonosának Áldozó Tamás

A roncs hónapok óta Pápán rohadt, a tulajdonosnak viszont nem akaródzott elvinni az autót. A polgármester elszállította neki, mellékelve a szállítás költségeit tartalmazó számlát.

Országos jelentőségű hír lett dr. Áldozó Tamás múlt heti akciójából, amikor is a polgármester néhány társával együtt visszavitt egy nagy halom hulladékot pápai "tulajdonosának". "Ha kell, folytatjuk" - jegyezte meg akkor, és nem is kellett sokat várni a folytatásra, ezúttal egy roncsautót szállított vissza jászfelsőszentgyörgyi tulajdonosának. A polgármestertől megtudtuk, a szétrohadt kocsi hosszú hónapok óta állt Pápán, a lefolytatott hatósági eljárások azonban nem vezettek eredményre, a tulajdonosnak csak nem akaródzott elvinni a hulladékszámba menő autót. A városvezető elmondta, a Városgondnokság korábban több roncsautót is elszállított már a közterületekről, amelyek az önkormányzat társaságának telephelyén rohadnak tovább.

Áldozó Tamás hozzátette, nem egyedi esetről van tehát szó, sajnálatos módon a kommunális hulladék és a lomizásból származó szemét illegális lerakása mellett a roncsautók jelentik a legnagyobb problémát. Azok szétbontása hatósági engedélyhez kötött, mégis gyakori jelenség a városban. A fémhulladékként le nem adható alkatrészek pedig a város több pontján újra és újra megjelenő szemétkupacokon végzik.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Április 14. 16:17, szerda | Helyi

Orbán Viktor: Várhatóan jövő héten nyithatnak a vendéglátóhelyek teraszai

Jövő héten nyithatnak a teraszok, ha megvan a három és félmillió beoltott – jelentette be szerdán a közösségi oldalán Orbán Viktor a kormányülést követően.

2021. Április 14. 08:13, szerda | Helyi

Gőgös Zoltán megvizsgáltatta, hogy hatékony-e a szervezetében a korábban kapott kínai vakcina

A korábbi szocialista politikus közösségi oldalán azt írta, hogy az elmúlt napokban szárnyra kapott, a kínai vakcina hatékonyságát megkérdőjelező hangoktól függetlenül is elvégeztette volna a vizsgálatot.

2021. Április 13. 15:51, kedd | Helyi

Április 13. - A Bakonyban egyre vastagabb a hótakaró

Akár 20 cm friss hó is összegyűlhet a Bakony egyes pontjain - írja az Időkép.

2021. Április 13. 09:52, kedd | Helyi

Késsel sebesítette meg partnerét a pápai nő

Életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérletével vádolja a Veszprém Megyei Főügyészség azt az 53 éves pápai nőt, aki vitájuk közepette ittasan egy késsel sebesítette meg férfi ismerősét.