Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2021. Július 06. 10:00, kedd | PR
Forrás: (x)

Érdekességek az Európa-bajnokságon szereplő válogatottakról

Érdekességek az Európa-bajnokságon szereplő válogatottakról

Nemsokára elkezdődik a labdarúgó Európa-bajnokság csoportköre, ennek apropóján izgalmas statisztikákat gyűjtöttünk össze a szereplő csapatokról.

Nemsokára elkezdődik a labdarúgó Európa-bajnokság csoportköre, ennek apropóján izgalmas statisztikákat gyűjtöttünk össze a szereplő csapatokról.

A nyitómérkőzést játszó török válogatott keretébe ugyanannyi játékos került be a Lille csapatából, mint a Galatasaray-ból és a Fenerbahce-ből, mindhárom csapat 3 játékost ad a keretbe. A Lille egyébként az utolsó forduló előtt vezeti a francia pontvadászatot, úgyhogy nagy esély van rá, hogy Zeki Celik, Yusuf Yazici és Burak Yilmaz francia bajnokként mehet majd az Európa-bajnokságra.

Az ellenfelük az olasz csapat lesz majd június 11-én, akiknél a 2020/21-es szezonban 9 játékos is bemutatkozhatott a nemzeti csapatban. A szórás elég tágra sikerült, hiszen Pellegri még a 20. életévét sem töltötte be a bemutatkozásakor, ezzel szemben a Sassuolo támadója, Caputo már 33 éves is elmúlt, amikor 2020 októberében először magára ölthette a címeres mezt, végül egyikőjük sem kapott lehetőséget a bő keretben. Ezzel szemben a 2021. március 31-én bemutatkozó, Rafael Tolói bekerült a 33 fős bő keretbe.

Egy fogadási oldal adatai alapján Észak-Macedónia válogatottjában több korábbi NB 1-es labdarúgó is ott van, de olyan is akad, aki jelenleg is Magyarországon futballozik, az oldal az alternatív linkre kattintva megtekinthető. A csapat második legértékesebb játékos a több éve a Levante csapatában futballozó Enis Bardhi, aki korábban éveket húzott le Újpesten. Rajta kívül Musliu, Ristevski és Nikolov neve is ismerősen hangozhat azoknak akik figyelemmel kísérik a magyar bajnokságot.

A C-csoportban az első ellenfelük az osztrák válogatott lesz 2021. június 13-án, akik a legutóbbi Eb-t nem kezdték jól, de a 2016-os 2-0-os magyar sikert nem nagyon kell bemutatni senkinek. Az osztrákok bő kerete 30 főből áll, ebből pedig 24-en a Bundesligában játszanak. A német elvonal első 10 csapata közül 8 gárda is ad játékost Ausztriának. David Alaba a Bayern Münchenből, Andreas Ulmer, Marcel Sabitzer és Konrad Laimer a Lipcséből, Pavao Pervan és Xaver Schlager pedig a 3. helyezett Wolfsburg csapatából van ott a keretben. De a Frankfurt, a Leverkusen, a Mönchengladbach, az Union Berlin, a Stuttgart, a Hoffenheim, a Freiburg, a Mainz, az Augsburg, a Werder Bremen és a Schalke is ad játékost az osztrák válogatott bő keretébe.

A D-csoportban szereplő skót válogatottba is elég komoly Premier League csapatokból érkeznek játékosok. A keretbe található Manchester United, Liverpool, Chelsea és Arsenal játékos is: név szerint Scott McTominay, Andrew Robertson, Billy Gilmour és Kieran Tierney. De itt azért nem olyan a helyzet mint az osztrákoknál, a skótoknál a Celticből került be a legtöbb játékost (5), a skót bajnoks Rangers pedig mindössze 2 labdarúgót szolgáltat a válogatottba.

Az E-csoportban található lengyelek keretében az olasz csapatok szerepelnek elég jól, hiszen 7 Serie A-s klubból is kerültek be játékosok: Juventus, Napoli, Bologna, Hellas Verona, Torino, Sampdoria és Benevento. De a Premier League-ből és a Bundesligából is vannak játékosok a keretben.

Emlékeztetésképp, a magyar válogatott meccsei:

Június 15., kedd, 18.00, Puskás Aréna
Magyarország–Portugália

Június 19., szombat, 15.00, Puskás Aréna
Magyarország–Franciaország

Június 23., szerda, 21.00, München
Németország–Magyarország

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Április 16. 10:31, kedd | PR

Sportcipő a gyerkőcöknek: ezeket a népszerű márkákat érdemes megismerni!

Amikor gyermekeink egészséges testi és szellemi fejlődéséről van szó, alapvető fontosságú, hogy odafigyeljünk az őket körülvevő tényezőkre.

2024. Április 09. 11:23, kedd | PR

A mobil kaszinó appok térnyerése Magyarországon: Kényelem, elérhetőség és biztonság

Az elmúlt években Magyarországon is egyre népszerűbbé váltak a mobil szerencsejáték-alkalmazások.

2024. Április 05. 22:27, péntek | PR

Hogyan legyünk jó gazdik? – Ingyenes oktatóanyagok a kutyatartás kihívásaira

A mai modern világban, ahol a technológiai fejlődés és a gyors élettempó dominál, sokan keresnek menedéket és nyugalmat a természetben, illetve házi kedvencek társaságában.