Városlista
2020. augusztus 15, szombat - Mária

Hírek

2020. Július 28. 13:13, kedd | Helyi
Forrás: Ingatlannet.hu

Elkezdenek végre csökkenni a pápai ingatlanárak?

Elkezdenek végre csökkenni a pápai ingatlanárak?

Korábban már beszámoltunk a járványhírekről a pápai ingatlanpiacon, akkor még mérsékelt emelkedés jellemezte az átlagárakat. Most pedig megmutatjuk, hogy mi történt azóta városunk és a környező nagyvárosok ingatlanpiacán.

A pápai ingatlanok átlagára még mindig nem mutat folyamatos visszaesést, hiába számolnak be egyre több városban az árak csökkenéséről, esetleg stagnálásáról. Bizonyos hónapokban látható csekély mérséklődés az ingatlanok árfekvésében, azonban ezeket az időszakokat gyakran egy jól látható drágulás követi.

Nem egyformán változott a három fő ingatlantípus ára

Úgy néz ki nem beszélhetünk általánosságban minden ingatlantípusról, a családi házak, a téglalakások és a panellakások árai is igen különbözően alakultak az elmúlt négy hónap során. A pápai lakások árai például egymást felváltva szinte cikk-cakkban mozogtak az elmúlt időszakban. A családi házak folyamatosan a legolcsóbbnak bizonyultak, a szinte állandó áremelkedés ellenére is.
A családi házak márciustól egészen májusig folyamatos drágulást tudhattak maguk mögött Pápa területén. A márciusi hónapban az átlagos árfekvés még 235 ezer forintra volt tehető négyzetméterenként. Ez a négyzetméterár májusban már elérte a 246 ezer forintot is. A múlt hónapban viszont igen nagy árcsökkenést figyelhettünk meg városunkban, hiszen ekkorra a családi házak árfekvése 231 ezer Ft/m2-re mérséklődött.

A tégla illetve panel építésű lakások átlagárai folyamatosan fej-fej mellett haladtak az elmúlt négy hónap során. A májusi hónapban még a téglalakások bizonyultak a legdrágábbnak városunkban, a maguk 274 ezer Ft/m2-es átlagárukkal. A panellakások árfekvése ebben a hónapban 268 ezer Ft/m2-re volt tehető. Áprilisban és májusban ezek az árak felváltva mozogtak, majd júniusban a téglalakások átlagára elérte a 272 ezer Ft/m2-t, a paneleké pedig a 267 ezer Ft/m2-t. Összességében tehát elmondható, hogy ha minimálisan is (1-2 ezer forinttal), de csökkent a lakások átlagára.

A környező nagyobb városokban is változatosan alakultak az átlagárak
Az Ingatlannet.hu statisztikai adatai alapján Győr és Sopron területén még áremelkedésről számolhatunk be a vizsgált időintervallumban. Győrben mintegy 30 ezer forintos négyzetméterár emelkedés volt látható a téglalakások átlagárában márciusról májusra, így elérve az 539 ezer forintos négyzetméter árat. Sopronban 497 ezerről 508 ezer Ft/m2-re emelkedtek az átlagárak. Veszprém, Szombathely és Tatabánya területén pedig már árcsökkenést könyvelhettünk el az elmúlt hónapokban. A legnagyobb csökkenés Tatabánya ingatlanpiacán volt látható, hiszen ott 367 ezerről 346 ezer Ft/m2-re mérséklődött a téglalakások árfekvése.

Veszprém megyében továbbra is lelkesen építik az új lakásokat

A KSH fókuszban a megyék című kiadványából ugyanis jól látható, hogy az országos tendenciával ellentétben, a megyénkben pozitív irányba mozdult el az építési kedv. Hiszen a kiadott lakásépítési engedélyekből kiderült, hogy 2020 I. negyedévében az építendő lakások száma 35%-kal meghaladta az előző év azonos időszakát.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Augusztus 14. 20:36, péntek | Helyi

306 pápai van karanténban

Augusztus 14-én pénteken sem nőtt tovább a fertőzöttek száma, így továbbra is 43 az aktív pápai esetszám.

2020. Augusztus 14. 14:12, péntek | Helyi

Rendőrkézen a pápai férfi, aki megöléssel fenyegette családját

A 47 éves pápai lakost elfogták a rendőrök, majd őrizetbe vették.

2020. Augusztus 13. 20:36, csütörtök | Helyi

260 pápai van karanténban

79-cel nőtt az elrendelt karanténok száma tegnaphoz képest. Egy új fertőzöttet regisztráltak, ám az aktív koronavírusosok száma nem nőtt, mivel egy személyt gyógyultnak nyilvánítottak.

2020. Augusztus 13. 14:13, csütörtök | Helyi

A mezőlaki Adient két dolgozójának mintája lett pozitív

Egyikük sem a gyárban, hanem külső helyszínen kapta el a vírust. Jelenleg is tart az üzem két hetes nyári tervezett leállása, hétfőn indul újra a termelés.