Városlista
2020. január 29, szerda - Adél

Hírek

2019. December 04. 15:29, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Elkészült a kerékpárút a Győri úton

Elkészült a kerékpárút a Győri úton

A 3,5 méter széles, 425 méter hosszú gyalog-kerékpárút a Fenntartható közlekedésfejlesztés Pápán című projekt keretében készült el.

A kerékpárút építését – a hozzá kapcsolódó körforgalommal egy időben – nyár végén kezdte meg a kivitelező. A kerékpárút kialakításán túl gondoskodtak a csapadékvíz megfelelő elvezetéséről és felülvizsgálták a közvilágítást. Ennek eredményeképpen 14 közvilágítási lámpát helyeztek el az aszfaltcsík mentén.
Az új úton nincs elkülönítve egymástól a gyalogút és a kerékpárút – tekintettel arra, hogy a gyalogosok javarészt az út túloldalán közlekednek. A KRESZ szabályai szerint jobbra tartási kötelezettsége van az új gyalog-kerékpárúton mind a gyalogosoknak, mind pedig a kerékpárosoknak – mondta el Molnár István városfejlesztési osztályvezető.
A korábbi kerékpárút többek között azért került leromlott állapotba, mert az azt szegélyező fák gyökérzete felnyomta a burkolatot, ezért a fasor kivágása mellett döntöttek. Ahogy ígérték, helyettük oda illő csemetéket ültettek, méghozzá hárommal többet, mint ahányat kivágtak.

Az új gyalog-kerékpárút építésének költségei megközelítik a 60 millió forintot.

Áldozó Tamás polgármester a helyszínen elismerően szólt az elkészült kerékpárútról. Mint mondta, további közlekedésfejlesztési beruházások várhatók a közeljövőben, a Bázisrepülőtérig fog például kerékpársáv és kerékpárút épülni, megújul a bicikliút a Csókától a Papiros malomig, de lesznek útépítések is, többek között az Ipari Parkban és a Szabó Dezső utcában. A polgármester hozzátette, a kerékpárút környezetében is lesznek bőven fejlesztések, a zöld város és a barna mezős beruházások összértéke megközelíti majd a 3 milliárd forintot, de járdafelújítás és parkolóépítés is szükséges lesz a fogorvosi rendelő környezetében, a Győri út túloldalán pedig a csapadékvíz elvezetésének megoldásá kell gondoskodni.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Január 28. 14:29, kedd | Helyi

Elektromos autót kapott a pápai kórház

Sürgősségi vérkészítmények szállítására, telephelyek közötti ügyintézésre és szakemberek utaztatására használják majd az új e-Golfot, amelyet az Állami Egészségügyi Ellátó Központtól kapott az intézmény.

2020. Január 28. 08:51, kedd | Helyi

Emléktábla őrzi a Pápáról elhurcolt zsidók emlékét

Emlékünnepséget szerveztek a Nemzetközi Holokauszt Emléknap alkalmából a Kossuth utca és a Rákóczi utca kereszteződésében. A megemlékezés egyúttal lezárta a Holokauszt Pápai Áldozatainak emlékévét.

2020. Január 27. 15:42, hétfő | Helyi

Parkolóban verekedett Pápán

Egy 20 éves zirci fiatalt hallgattak ki gyanúsítottként a rendőrök.

2020. Január 27. 11:14, hétfő | Helyi

Kevesebb mint 4 millióért vehet egy MiG-21-est!

Az ország legnagyobb online használt jármű piacán található hirdetés szerint 3,85 millió forintért bárki vásárolhat magának egy veterán vadászgépet.