Városlista
2020. július 15, szerda - Henrik

Hírek

2019. December 04. 15:29, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Elkészült a kerékpárút a Győri úton

Elkészült a kerékpárút a Győri úton

A 3,5 méter széles, 425 méter hosszú gyalog-kerékpárút a Fenntartható közlekedésfejlesztés Pápán című projekt keretében készült el.

A kerékpárút építését – a hozzá kapcsolódó körforgalommal egy időben – nyár végén kezdte meg a kivitelező. A kerékpárút kialakításán túl gondoskodtak a csapadékvíz megfelelő elvezetéséről és felülvizsgálták a közvilágítást. Ennek eredményeképpen 14 közvilágítási lámpát helyeztek el az aszfaltcsík mentén.
Az új úton nincs elkülönítve egymástól a gyalogút és a kerékpárút – tekintettel arra, hogy a gyalogosok javarészt az út túloldalán közlekednek. A KRESZ szabályai szerint jobbra tartási kötelezettsége van az új gyalog-kerékpárúton mind a gyalogosoknak, mind pedig a kerékpárosoknak – mondta el Molnár István városfejlesztési osztályvezető.
A korábbi kerékpárút többek között azért került leromlott állapotba, mert az azt szegélyező fák gyökérzete felnyomta a burkolatot, ezért a fasor kivágása mellett döntöttek. Ahogy ígérték, helyettük oda illő csemetéket ültettek, méghozzá hárommal többet, mint ahányat kivágtak.

Az új gyalog-kerékpárút építésének költségei megközelítik a 60 millió forintot.

Áldozó Tamás polgármester a helyszínen elismerően szólt az elkészült kerékpárútról. Mint mondta, további közlekedésfejlesztési beruházások várhatók a közeljövőben, a Bázisrepülőtérig fog például kerékpársáv és kerékpárút épülni, megújul a bicikliút a Csókától a Papiros malomig, de lesznek útépítések is, többek között az Ipari Parkban és a Szabó Dezső utcában. A polgármester hozzátette, a kerékpárút környezetében is lesznek bőven fejlesztések, a zöld város és a barna mezős beruházások összértéke megközelíti majd a 3 milliárd forintot, de járdafelújítás és parkolóépítés is szükséges lesz a fogorvosi rendelő környezetében, a Győri út túloldalán pedig a csapadékvíz elvezetésének megoldásá kell gondoskodni.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Július 15. 13:13, szerda | Helyi

Tapolcafőnél 6 illegális migránst és egy embercsempészt állítottak elő a rendőrök

Egy román állampolgár illegális migránsokat akart jogellenesen Ausztriába szállítani. A pápai rendőrök elfogták őket.

2020. Július 14. 09:05, kedd | Helyi

Ezek a csapatok lesznek a Perutz ellenfelei az NB III nyugati csoportjában

A Magyar Labdarúgó Szövetség versenybizottsága elkészítette az NB III-as labdarúgó bajnokság 2020/2021-es idényének csoportbeosztásait. A 60 klub három 20 csapatos csoportban küzd meg egymással.

2020. Július 10. 14:05, péntek | Helyi

Csak az idei év végére lesz rend a Wesselényi utcában

Igaz, addigra teljes szélességében új burkolatot kap az úttest.

2020. Július 10. 10:00, péntek | Helyi

Táboros gyerekek jártak a Pápai Rendőrkapitányságon

A rendőrök bűn- és baleset-megelőzési foglalkozást tartottak.