Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2019. December 04. 15:29, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Elkészült a kerékpárút a Győri úton

Elkészült a kerékpárút a Győri úton

A 3,5 méter széles, 425 méter hosszú gyalog-kerékpárút a Fenntartható közlekedésfejlesztés Pápán című projekt keretében készült el.

A kerékpárút építését – a hozzá kapcsolódó körforgalommal egy időben – nyár végén kezdte meg a kivitelező. A kerékpárút kialakításán túl gondoskodtak a csapadékvíz megfelelő elvezetéséről és felülvizsgálták a közvilágítást. Ennek eredményeképpen 14 közvilágítási lámpát helyeztek el az aszfaltcsík mentén.
Az új úton nincs elkülönítve egymástól a gyalogút és a kerékpárút – tekintettel arra, hogy a gyalogosok javarészt az út túloldalán közlekednek. A KRESZ szabályai szerint jobbra tartási kötelezettsége van az új gyalog-kerékpárúton mind a gyalogosoknak, mind pedig a kerékpárosoknak – mondta el Molnár István városfejlesztési osztályvezető.
A korábbi kerékpárút többek között azért került leromlott állapotba, mert az azt szegélyező fák gyökérzete felnyomta a burkolatot, ezért a fasor kivágása mellett döntöttek. Ahogy ígérték, helyettük oda illő csemetéket ültettek, méghozzá hárommal többet, mint ahányat kivágtak.

Az új gyalog-kerékpárút építésének költségei megközelítik a 60 millió forintot.

Áldozó Tamás polgármester a helyszínen elismerően szólt az elkészült kerékpárútról. Mint mondta, további közlekedésfejlesztési beruházások várhatók a közeljövőben, a Bázisrepülőtérig fog például kerékpársáv és kerékpárút épülni, megújul a bicikliút a Csókától a Papiros malomig, de lesznek útépítések is, többek között az Ipari Parkban és a Szabó Dezső utcában. A polgármester hozzátette, a kerékpárút környezetében is lesznek bőven fejlesztések, a zöld város és a barna mezős beruházások összértéke megközelíti majd a 3 milliárd forintot, de járdafelújítás és parkolóépítés is szükséges lesz a fogorvosi rendelő környezetében, a Győri út túloldalán pedig a csapadékvíz elvezetésének megoldásá kell gondoskodni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 18:27, péntek | Helyi

Itt van a Játékfesztivál szombati fellépője

Lovasi András és Leskovics Gábor közös zenekara ad koncertet a pápai Fő téren!

2024. Április 19. 14:46, péntek | Helyi

Pápán lép fel Miller Zoltán

Miller Zoltán: Az igazi sikert az jelenti, ha képesek vagyunk értékelni mindazt, amit elérünk

2024. Április 19. 13:31, péntek | Helyi

Baleset az új 83-ason Tétnél!

A középső szalagkorlátnak ütközött egy személyautó a 83-as főút Pápa felé vezető oldalán, Tét közelében.