Városlista
2021. február 24, szerda - Mátyás

Hírek

2019. December 04. 15:29, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Elkészült a kerékpárút a Győri úton

Elkészült a kerékpárút a Győri úton

A 3,5 méter széles, 425 méter hosszú gyalog-kerékpárút a Fenntartható közlekedésfejlesztés Pápán című projekt keretében készült el.

A kerékpárút építését – a hozzá kapcsolódó körforgalommal egy időben – nyár végén kezdte meg a kivitelező. A kerékpárút kialakításán túl gondoskodtak a csapadékvíz megfelelő elvezetéséről és felülvizsgálták a közvilágítást. Ennek eredményeképpen 14 közvilágítási lámpát helyeztek el az aszfaltcsík mentén.
Az új úton nincs elkülönítve egymástól a gyalogút és a kerékpárút – tekintettel arra, hogy a gyalogosok javarészt az út túloldalán közlekednek. A KRESZ szabályai szerint jobbra tartási kötelezettsége van az új gyalog-kerékpárúton mind a gyalogosoknak, mind pedig a kerékpárosoknak – mondta el Molnár István városfejlesztési osztályvezető.
A korábbi kerékpárút többek között azért került leromlott állapotba, mert az azt szegélyező fák gyökérzete felnyomta a burkolatot, ezért a fasor kivágása mellett döntöttek. Ahogy ígérték, helyettük oda illő csemetéket ültettek, méghozzá hárommal többet, mint ahányat kivágtak.

Az új gyalog-kerékpárút építésének költségei megközelítik a 60 millió forintot.

Áldozó Tamás polgármester a helyszínen elismerően szólt az elkészült kerékpárútról. Mint mondta, további közlekedésfejlesztési beruházások várhatók a közeljövőben, a Bázisrepülőtérig fog például kerékpársáv és kerékpárút épülni, megújul a bicikliút a Csókától a Papiros malomig, de lesznek útépítések is, többek között az Ipari Parkban és a Szabó Dezső utcában. A polgármester hozzátette, a kerékpárút környezetében is lesznek bőven fejlesztések, a zöld város és a barna mezős beruházások összértéke megközelíti majd a 3 milliárd forintot, de járdafelújítás és parkolóépítés is szükséges lesz a fogorvosi rendelő környezetében, a Győri út túloldalán pedig a csapadékvíz elvezetésének megoldásá kell gondoskodni.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Február 24. 19:45, szerda | Helyi

Pápán készülnek a Budavári Palota Szent István-termének gyönyörű fa berendezési tárgyai, burkolóelemei

Augusztus 20-ától lehet megtekinteni a tervek szerint a Budavári Palota elsőként rekonstruált, díszes történelmi szobáját, a Szent István-termet.

2021. Február 24. 16:30, szerda | Helyi

Kábítószert értékesített az egyik Pápa környéki faluban a 24 éves férfi

Többeknek értékesített kábítószert az egyik bakonyi faluban az a 24 éves férfi, aki ellen ezért a Pápai Járási Ügyészség kábítószer-kereskedelem bűntette miatt emelt vádat.

2021. Február 24. 16:27, szerda | Helyi

Verekedés közben keresztülesett a pápai szórakozóhely teraszának ajtaján

Keresztülesett verekedés közben a szórakozóhely teraszajtaján az a 25 éves férfi, aki ellen nyilvános rendezvényen elkövetett garázdaság bűntette miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség.

2021. Február 24. 13:34, szerda | Helyi

Megvan a döntés, hogy kik kapnak idén városi kitüntetést