Városlista
2021. március 6, szombat - Leonóra

Hírek

2019. Augusztus 21. 11:15, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Megkezdődött a Győri úti kerékpárút felújítása

Megkezdődött a Győri úti kerékpárút felújítása

A felújítás idejére lezárják a kerékpárutat, ezért arra kérik a közlekedőket, hogy fokozottan figyeljenek az érintett útszakaszon.

A Fenntartható közlekedésfejlesztés Pápán című, 500 millió forintos TOP-os projekt részeként újul meg a kerékpárút. A munkálatok során kivágják a kerékpárút és az úttest között lévő fasort. Erre azért van szükség, mivel a nagyra nőtt egyedek gyökerei több helyen felnyomták a kerékpárút burkolatát, többek között ezért van szükség a felújításra. Az új kerékpárút gyalog-kerékpárút lesz, tehát kellő szélességű lesz a gyalogosoknak és a kerékpárosoknak is.

A fák helyett később új egyedeket ültetnek, a fajta kiválasztásakor ügyelve arra, hogy a gyökérzet később se tudjon kárt okozni az új burkolatban.

A kivitelező és a polgármesteri hivatal szakemberei minden közlekedőtől fokozott odafigyelést és a szokásosnál is nagyobb körültekintést kér a munkálatok idejére.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Március 06. 18:48, szombat | Helyi

Sokan kíváncsiak a város új parkjára

A héten nyitották meg a városlakók előtt a megújult Schwenczel rétet. Sokan használták ki a napsütéses időjárást arra, hogy felfedezzék az új közparkot.

2021. Március 06. 15:39, szombat | Helyi

Mégis lesz gyermekfelügyelet az óvodákban és iskolákban

Az önkormányzatok kérésére a kormány hétfőtől is biztosítja az óvodákban és az iskolákban a gyermekfelügyeletet – közölte a Miniszterelnökséget vezető miniszter.

2021. Március 05. 19:29, péntek | Helyi

Az autószervizek nyitva maradhatnak

A március 8-án életbe lépő korlátozások az autójavító cégekre nem vonatkoznak.

2021. Március 05. 14:50, péntek | Helyi

Zárnak a pápai óvodák is, ügyelet sem lesz hétfőtől

A központi korlátozás óvodai ügyeletet sem engedélyez, ezért minden szülőnek meg kell oldania a gyermek elhelyezését. Az étkezés viszont jár annak, aki kéri.