Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2014. Március 23. 05:00, vasárnap | Külföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Elérték a szankciók az átlag oroszokat is

Elérték a szankciók az átlag oroszokat is

Több százezer orosz nem tud Visa bankkártyával fizetni az amerikai szankciók miatt. A bankok szerint azonban az amerikai intézkedések nincsenek hatással a pénzügyi stabilitásra, sőt, Putyin bejelentette, számlát nyit az érintett Rossija orosz bankban.

A Rossija és más orosz bankok ügyfelei péntektől nem tudnak fizetni a Visa bankkártyáikkal, a Mastercard és a Visa ugyanis megszűntette szolgáltatásait ezen bankok részére. Hasonló kellemetlenséget tapasztalt több százezer orosz.

'Ha szükséges, megfelelő intézkedéseket fogunk hozni, hogy támogassuk a hitelintézetet' - közölte a Központi Bank.

Barack Obama, amerikai elnök még csütörtökön jelentette be, hogy további 20 orosz vezetőt súlytanak majd szankciókkal, köztük a Rossija bank vezetőjét, a krími Jurij Kovaľčukot, és a Rotenberg testvéreket, akik a szocsi téli olimpiával és a gázvezetékekkel hozhatóak összefüggésbe.

A Rossija bankot, amely a 15. legnagyobb intézet Oroszországban, az amerikaiak a magas beosztású orosz vezetők személyes hitelintézeteként említik. Putyin a Központi Banknak közben elrendelte, hogy segítse a Rossija ügyfeleit. Azt tagadta, hogy neki is lenne számlája az intézetben, de ahogy az AP hírügynökségnek mondta, most majd nyit egyet, és oda fogja átirányítani a fizetését is.

A Visa és a Mastercard hasonló intézkedéseket tervez az SMP orosz bank esetében is, aminek Putyin gyerekkori barátai, a Rotenberg testvérek a társtulajdonosai.

Az Interfax hírügynökség szerint az amerikai szankciók 7 orosz bank és hitelintézet több százezer ügyfelét érintik.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 17:26, hétfő | Külföld

Európai Autógyártók Szövetsége: sokkal több töltőpont szükséges az uniós klímacélok eléréshez

Az Európai Unióban évente a jelenleginél nyolcszor több elektromos járművek feltöltéséhez szükséges infrastruktúrát kell telepíteni 2030-ig az uniós klímasemlegességi célok eléréséhez

2024. Április 29. 17:24, hétfő | Külföld

Romlott áprilisban a gazdasági hangulat az euróövezetben és az EU-ban

Áprilisban a várt javulás helyett romlott a gazdasági hangulat az euróövezetben és az EU-ban az Európai Bizottság Gazdasági és Pénzügyi Főigazgatósága, a DG ECFIN (Directorate General for Economic and Financial Affairs) hétfői jelentése

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Külföld

Hivatalos meghívásra előre be nem jelentett látogatást kezdett Elon Musk Kínában

Elon Musk, a Tesla elektromosautó-vállalat vezetője a kínai nemzetközi kereskedelmi tanács meghívására előre be nem jelentett látogatást kezdett vasárnap az ázsiai országban, és találkozik magas rangú kínai vezetőkkel -

2024. Április 28. 08:59, vasárnap | Külföld

Épületek tucatjai semmisültek meg a tornádókban az Egyesült Államok középső részén

Többen megsérültek és lakóépületek tucatjai semmisültek meg az Egyesült Államok középső részén tomboló tornádókban - derült ki a helyi idő szerint szombat reggeli összegzésekből.