Városlista
2024. július 25, csütörtök - Kristóf, Jakab

Hírek

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Külföld
Forrás: MTI

Hivatalos meghívásra előre be nem jelentett látogatást kezdett Elon Musk Kínában

Hivatalos meghívásra előre be nem jelentett látogatást kezdett Elon Musk Kínában

Elon Musk, a Tesla elektromosautó-vállalat vezetője a kínai nemzetközi kereskedelmi tanács meghívására előre be nem jelentett látogatást kezdett vasárnap az ázsiai országban, és találkozik magas rangú kínai vezetőkkel -

- jelentette az állami televízió.

Musk vasárnap találkozott Zsen Hung-pinnel, a kereskedelmi tanács vezető tisztségviselőjével, aki egyúttal a napokban megnyitott pekingi autókiállítás főszervezője is, majd fogadta őt Li Csiang miniszterelnök.

Li azt mondta Musknak, hogy a Tesla kínai fejlesztése az amerikai-kínai gazdasági és kereskedelmi együttműködés sikeres példájának tekinthető. Hozzátette: reméli, hogy az Egyesült Államok és Kína együttműködése a jövőben jobb, "mindenki számára előnyös" lesz.

A kormányfő is meglátogatta az autókiállítást, és ott beszédet mondva hangsúlyozta az intelligens járművek fejlesztésének fontosságát, az autóipar zöldebbé tételét, valamint az innováció folytatására, a nemzetközi együttműködés előmozdítására és a piaci kereslet jobb kielégítésére szólított fel.

Kína a Tesla járműveinek második legnagyobb piaca és egyúttal a vállalat egyik fő termelési központja, legnagyobb gyára Sanghajban található. A vállalat több mint 1,7 millió autót adott el Kínában azóta, hogy egy évtizeddel ezelőtt belépett az ottani piacra.

Musk vállalatának részvényei az év eleje óta csaknem egyharmad arányban estek, a cég üzleti válságba került az elektromos autók piacának általános visszaesése és az olcsóbb kínai gyártású járművek egyre nagyobb térhódítása miatt. A vállalat nemrég közölte, hogy szerte a világon alkalmazottainak 10 százalékát elbocsájtja.

Az amerikai milliárdos a múlt héten azt mondta, hogy a Tesla új, olcsóbb modelleket vezetne be a jelenlegi elektromosjármű-platformok és -gyártósorok felhasználásával, és egy új "robottaxit" kínálna önvezető technológiával, melyet augusztus 8-án mutatnának be.

Címkék: elon musk, kína

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 24. 08:02, szerda | Külföld

Folytatódik az Etna kitörése, lezárták Catania repülőterét

Lezárták a szicíliai Catania repülőterét, amelyet hamueső temetett be az Etna vulkán kitörése miatt kedden.

2024. Július 23. 08:14, kedd | Külföld

Josep Borrell: elfogadhatatlan a magyar vád, amely szerint az EU a háborút pártolja

Teljes mértékben elfogadhat Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter azon vádja, hogy az Európai Unió a háborút pártolja - jelentette ki az uniós külügyi és biztonságpolitikai főképviselő Brüsszelben hétfőn.

2024. Július 22. 07:55, hétfő | Külföld

Joe Biden visszalépett az elnökjelöltségtől és Kamala Harrist támogatja új jelöltként

Joe Biden amerikai elnök visszalépett az elnökjelöltségtől, és alelnöke, Kamala Harris elnökjelöltségét támogatja.

2024. Július 21. 08:24, vasárnap | Külföld

Árvizeket és földcsuszamlásokat okozott a heves esőzés Szlovéniában

Árvizeket és földcsuszamlásokat okozott a heves esőzés Észak-Szlovéniában, a tűzoltók kétszáz esetben intézkedtek - írta a helyi sajtó szombaton.