Városlista
2024. június 22, szombat - Paulina

Hírek

2024. Január 25. 17:30, csütörtök | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Együttműködési megállapodást írt alá a PELC és az Illés Akadémia

Együttműködési megállapodást írt alá a PELC és az Illés Akadémia

A megállapodás aláírását megelőzően Nagy Mihály, a PELC szakmai vezetője elmondta, hosszú előkészítés előzte meg ezt az ünnepélyes alkalmat, hozzátéve, egy mindkét fél számára előnyös egyezség jött létre a két nevelőegyesület között.

Bakos Roland, az Illés Akadémia szakmai igazgatója arról beszélt, hogy ugyan rendkívül örömteli ez az alkalom, de nem újkeletű a közös munka, hiszen a PELC-cel hosszú évek óta együttműködik az akadémia, nagyon jó a kapcsolat a két klub között. - A szakmai kooperáció célja, hogy mi megmutassuk, milyen munka is folyik az Illés Akadémián, így akár a PELC edzőinek a továbbképzéséhez is hozzá tudunk járulni, illetve a tehetségesebb fiatal labdarúgók fejlődését is tudjuk segíteni, a közös munkában - hangsúlyozta.

Grőber Attila, a PELC elnöke úgy fogalmazott, hogy amikor felmerült az együttműködés megkötése a két klub között, ő azt mondta, hogy csak olyan egyezséget érdemes aláírni, amelynek a központjában a gyermekek állnak, hiszen sok olyan fiatal labdarúgó van, akik aztán nem a profi labdarúgásban találják meg a helyüket az életben, ezért fontos, hogy a civil életre is felkészüljön egy ifjú futballista. Grőber Attila szerint Szombathelyen ez a feltétel is adott.

Tóth Péter, a PELC ügyvezető igazgatója azzal egészítette ki az elhangzottakat, hogy céljuk a folyamatos szakmai fejlődés, és a játékosokban rejlő tehetség kiteljesedése, amelyekhez hozzájárulhat az Illés Akadémáival való együttműködés. Az igazgató bízik abban, hogy ezzel a megállapodással elmélyülhet a két klub kapcsolata, közös programok szervezésében, oda-vissza látogatásokban, a folyamatosan fennálló kapcsolatban.

Illés Béla, az Illés Akadémia alapítója hangsúlyozta, az együttműködésnek nagy jelentősége van abban, hogy a tehetségesebb gyermekek ki tudjanak teljesedni. - Itt nem arról van szó, hogy megnézünk egy-egy tehetséges labdarúgót, és néhány mérkőzés alapján döntünk a leigazolásáról, hanem betekintést kapunk a PELC edzői által készített értékelésekbe, többször eljöhetünk megtekinteni a játékosokat, illetve a labdarúgó is eljön hozzánk, akár egy éven át is megfigyelhetjük a játékát a mi csapatunkban és ő is megismerkedhet a nálunk folyó munkával, a szülőkkel együtt. Így mindkét fél magabiztosabb döntést tud hozni az esetleges átigazolás kérdésében - mondta el Illés Béla.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 21. 11:39, péntek | Helyi

Bekerült a Magyar Értéktárba a pápai sonka!

3 elemmel bővült a Hungarikumok Gyűjteménye és 2 tétellel gyarapodott a Magyar Értéktár.

2024. Június 20. 11:27, csütörtök | Helyi

Grőber Attila: Az egység polgármestere szeretnék lenni

A Városházán ma délelőtt átvette megbízólevelét Grőber Attila megválasztott polgármester, aki október 1-jén lép hivatalába.

2024. Június 20. 11:05, csütörtök | Helyi

A Kúria előtt a 2. választókörzet sorsa

Kerti Györgyi és Töreki-Vörös Ibolya közt mindössze egyetlen szavazat a különbség, utóbbi javára, Grőber Attiláék a szavazatok újraszámlálását kérik

2024. Június 20. 09:09, csütörtök | Helyi

Tegnap ültették el a virágokat, mára ellopták a felét

A Pápai Polgárok folytatták a belvárosi közlék rendbetételét, a korábban eltűnt virágokat pótolták, kisöpörték és kigazolták a kis utcácskákat. Szomorúan tapasztalták, hogy reggelre a virágok egy részét ellopták.