Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2022. Augusztus 24. 20:08, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Csökkentik a parkolóbérlet díját a belvárosi lakosok számára

Csökkentik a parkolóbérlet díját a belvárosi lakosok számára

Félár helyett negyedáron vásárolhatnak éves parkolóbérletet azok, akik a parkolási zónákban rendelkeznek ingatlannal és ott is laknak.

A szeptember elsején hatályba lépő új szabályozás értelmében nagy mértékben megnő azon közterületeknek a száma, ahol fizetni kell a várakozásért. Mint ahogy arról korábban beszámoltunk, a legnagyobb terhet azoknak jelenti a rendelet, akik a belvárosban laknak, de nem tudják megoldani saját ingatlanjukon gépkocsijuk tárolását, nekik ugyanis az éves bérlet díjának a felét (II. zónában 100 helyett 50 ezret, a III.-ban pedig 75 helyett 37.500-at) kell kifizetniük. Dr. Áldozó Tamás polgármester azonban ezzel kapcsolatban a Pápa VTV műsorában elmondta, hogy az azóta végbement inflációs és energiaár változások jelentős terhet jelentenek a lakosság számára, ezért módosítani fogják a rendeletet: a félár helyett negyedáron vásárolhatnak éves bérletet azok, akik a zónák valamelyikében rendelkeznek ingatlannal és ott is élnek (100 ezer helyett 25 ezerért a II. zónában, 75 ezer helyett 18.750 forintért a III. zónában). A módosításra a képviselőtestület szeptemberi ülésén fog sor kerülni.

Szintén módosítani fogják a bérletek érvényességi idejét, ennek értelmében nem naptári időszakra, hanem pontos dátumtól-dátumig lesznek érvényesek a bérletek (Értsd: aki 2022. szeptember 15-én vásárol éves bérletet, annak 2023. szeptember 15-ig lesz az érvényes).

Mindezek mellett a Világos utca, Korona utcán túlnyúló szakaszát kiveszik a III. zónából, ott továbbra sem kell majd fizetni a parkolásért.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 13:40, hétfő | Helyi

Ismert olasz zenésznek adta ki magát, 3 milliót utalt neki a pápai hölgy

Egy ismert olasz együttes egyik tagjának adta ki magát a romantikus csaló, aki egy csomó pénzt kért a pápai nőtől - írja a Police.hu.

2024. Április 29. 09:24, hétfő | Helyi

Mindenki táncolt - Tánc világnapja Pápán

Az április 29-i tánc világnapjához kapcsolódóan kétnapos rendezvényt szervezett Pápán, a Vadvirág Művészeti Egyesület és a Tánc-Lánc Alapítvány.

2024. Április 28. 14:17, vasárnap | Helyi

Mind a négy belvárosi közle rendbetételével végeztek a Pápai Polgárok

A Pápai Polgárok arra kívánják felhívni a városlakók és a városvezetés figyelmét, hogy a pápai közlék turisztikai desztinációk is lehetnének, ha megfelelően karban és tisztán lennének tartva.

2024. Április 28. 14:00, vasárnap | Helyi

Május elsején ezúttal is ébresztőt fújnak a Pápai Fúvósok - Mutatjuk az útvonalat

Szokásukhoz híven május első napján újra teherautóra ül Pápa Város Fúvószenekara és zenével ébreszti a város lakóit.