Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2022. Június 20. 13:21, hétfő | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Mutatjuk, hol kell fizetni ősztől a parkolásért Pápán, és azt is, hogy mennyit

Mutatjuk, hol kell fizetni ősztől a parkolásért Pápán, és azt is, hogy mennyit

Gyakorlatilag a teljes belvárosban fizetni kell majd a várakozásért, és a lakóhellyel rendelkező autósoknak is jóval nagyobb mértékben kell majd a zsebükbe nyúlniuk.

Eddig ugyanis 9200 forintért vásárolhatott éves bérletet az, aki a belvárosban lakott ("A" zóna), míg 7100-ért az, aki a "B" zónában. Ezzel szemben ősztől nagy mértékben kiterjesztik a zónahatárokat, és megnövekednek a bérletárak is. 50.000 forintra nő az egy éves bérlet ára a II. parkolási zónában azoknak, akiknek ott van ingatlanjuk, ott is élnek, de ingatlanjukon nem tudják tárolni a gépkocsijukat, míg a III.-ban 37.500-ért várakozhatnak az ingatlantulajdonosok. Aki nem az alábbi utcákban lakik, az kétszer ennyit fog fizetni, ha továbbra is rendszeresen meg kíván állni a parkolási zónákban.

De akkor nézzük is a zónákat:

I. zóna: Fő utca

II. zóna: Március 15. tér, Kossuth Lajos utcának a Március 15. tértöl a Deák Ferenc utcáig terjedő szakasza, Major utca, Ányos Pál utca, Árok utca, Deák Ferenc utca, Közép utca, Rákóczi Ferenc utca, Eötvös utca, Petőfi Sándor utca, Szent László utca, Kuruc utca, Korvin utcának a Fő tértől a Bástya utcáig terjedő szakasza, Pálos tér, Csáky László utca, Ady Endre sétány, Tókert utca, Szabadság utca, Böröczky domb, Jókai utca

III. zóna: Bástya utca, Szent István útnak a Fő tértöl a Török Bálint utcáig terjedő szakasza, Korona utca, Zimmermann utca, Anna tér, Zrínyi Miklós utca, Gyurátz Ferenc utca, Széchenyi István utca, Flórián utca, Varga utca, Barát utca, Kígyó utca, Irhás utca, Kard utca, Szentilonay József utca, Kis tér, Csatorna utca, Korvin utcának a Bástya utcától a Korona utcáig terjedő szakasza, Világos utca, Fapiac tér, Celli u. 4. szám előtti közterület, Cinca sor, Batthyány utca, Damjanich utca, Séllyei utca, Pápai 6406. hrsz alatti parkoló (Várkerti parkoló)

A díjak:

Az I. zónában 400 forintért lehet majd óránként várakozni, a II.-ban 300-ért, míg a III.-ban 150 Ft-ért.

Nézzük a bérletárakat (50% kedvezmény jár azoknak, akiknek az adott zónában van ingatlanjuk és ott is laknak, illetve ha az ingatlanjukon nem tudják tárolni a kocsit)

A képviselő-testület döntése nyomán a rendelet 2022. szeptember 1-jén lép hatályba. Akit bővebben érdekel a fizető parkolási övezetben történő várakozás rendjének minden változása, az ITT találja a rendeletet.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 14:26, péntek | Helyi

Számszeríjjal fenyegetőzött Pápateszéren, elfogta a TEK

Mint arról korábban beszámoltunk, tegnap jelentős rendőri akció zajlott a Pápa környéki településen.

2024. Április 25. 20:26, csütörtök | Helyi

Grőber Attila: Az Adatvédelmi Hatósághoz fordulnak az érintettek

A választópolgárok azonosításához használatos személyi számot és lakcím adatokat kért valaki az egyesület nevében az érintettektől, akik az adatvédelmi hatósághoz fordulnak - mondta el a politikus.

2024. Április 25. 18:20, csütörtök | Helyi

Fegyverrel fenyegette a mentősöket egy ember Pápateszéren, kivonult a TEK

Az eset ma délután történt, a települést egy időre le is zárták a hatóságok.