Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2022. Február 11. 15:55, péntek | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Csaknem 50 ezer forint gyűlt össze kupakokból az elmúlt fél évben

Csaknem 50 ezer forint gyűlt össze kupakokból az elmúlt fél évben

Beteg gyermekek kapják a Márton István utcai kupakgyűjtő szívben összegyűlt kupakok után kapott összeget.

2020-ban helyezte el a Fidelitas pápai szervezete azt a kupakgyűjtő szívet a Márton István utcában, amelynek köszönhetően jótékonysági célra tudnak felajánlani kisebb-nagyobb összegeket. Ma délután 49 ezer forintot adott át dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselő dr. Schweighoffer Zitának, a Pápa Város Beteg Gyermekeiért Alapítvány kuratóriumának elnökének.

A képviselő elmondta, az elmúlt fél évben folyamatosan üríteni kellett a gyűjtőszívet, összesen 26 zsáknyi kupak gyűlt össze, amelynek leadása után 49 ezer forintot kaptak. Hozzátette, ez egyrészt környezetvédelmi szempontból hasznos, mivel a kupakokat újrahasznosítják, másrészt pedig jótékonysági célokat is tudnak támogatni az így befolyt összegből.

Dr. Schweighoffer Zita köszönetet mondott mindazoknak, akik leadták az otthon összegyűjtött kupakokat. A doktornő biztos abban, hogy fontos célt fognak tudni támogatni az összeggel. A Pápa Város Beteg Gyermekeiért Alapítványt az akkori két országgyűlési képviselő, dr. Kovács Zoltán és Gőgös Zoltán közösen alapították azzal a céllal, hogy olyan beteg gyermekeket támogasson, akiknek a fejlesztését a TB nem támogatja - tudtuk meg a kuratórium elnökétől.

Pozsgai Réka, a Fidelitas pápai csoportjának vezetője elmondta, újabb jótékonysági célt tűztek ki maguk elé, a következő időszak gyűjtésével a négy esztendős pápai Korinát támogatják, aki idegrendszeri és mozgásszervi betregségei miatt folyamatos fejlesztésre szorul.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 08:05, csütörtök | Helyi

Nagy sikert aratott a Pannonia Reformata majálisa!

Nagyon sokan voltak kíváncsiak a Pannonia Reformata udvarában megtartott programokra, játékokra foglalkozásokra és vásárra.

2024. Május 01. 20:36, szerda | Helyi

Kiütéses győzelemmel jutott tovább a megyei kupában a Perutz

A Veszprém vármegyei kupa 5. fordulójában az idén még veretlen Balatonfűzfő otthonába látogatott a Perutz, ahol sikerült revansot venni a bajnokságban elszenvedett vereségért és 5-0-s győzelemmel jutott tovább a Pápa.

2024. Május 01. 09:23, szerda | Helyi

Elindultak a fúvósok, ébresztőt fújnak a városnak

Szokásukhoz híven május első napján újra teherautóra ül Pápa Város Fúvószenekara és zenével ébreszti a város lakóit.

2024. Április 30. 13:06, kedd | Helyi

Pápára jön Magyar Péter

Május másodikán csütörtökön, este 6-kor beszél a Fő téren, majd pedig kötetlen beszélgetésre invitálja a jelenlévőket a Tisza párt vezetője.