Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2017. Május 20. 20:41, szombat | Helyi sport
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt), Pápa-ma.hu

Botlott a Füred, jövő héten már bajnok lehet a Perutz

Botlott a Füred, jövő héten már bajnok lehet a Perutz

A Perutz magabiztos játékkal, 5:0-al küldte haza a vendég ajkaiakat, míg a közvetlen rivális Balatonfüred gárdája nem bírt a Tihannyal. A pápaiak előnye négy pontra nőtt két fordulóval a bajnokság vége előtt.

A 2016/2017-es megyei első osztályú labdarúgó bajnokság utolsó előtti hazai találkozóján az éllovas Perutz FC az utóbbi hetekben pocsék formában futballozó Ajka Kristályt látta vendégül. A hazaiak legutóbb Péten győztek 4-0-ra, míg a vendégek 6-1-re maradtak alul Gyulafirátót ellen, az ajkaiaknak ez már a hatodik, sorozatban a harmadik fiaskója volt tavasszal, akiknek nem sok esélyt jósoltak a Perutz ellen.

Domján Roland személyében egy hiányzója volt a mieinknek, Marton Miklós rajta kívül mindenkire számíthatott, a Pápa edzője a Simon – Udvardi, Kovács, Szalai, Böröczky – Baldauf, Somogyi, Horváth T., Szép – Venczel, Szedlacsek kezdőt küldte pályára.

Az első perctől magához ragadta a kezdeményezést a hazai gárda, a negyedik percben Szedlacsek előtt adódott az első gólszerzési lehetőség, ám a jó formában futballozó támadó mellé bólintott. Három perccel később megszerezte a vezetést a Pápa, Szép szögletét Böröczky csúsztatta a jobb alsóba 1-0. A folytatásban is futószalagon jöttek az ígéretes hazai lehetőségek, ám előbb Baldauf, majd Somogyi, végül pedig Venczel lövése tévesztett célt. A félidő derekán megduplázta előnyét a hazai csapat, Szedlacsek beadását Venczel fejelte a hálóba, aki ezzel egy hosszú, három mérkőzés óta tartó góltalansági szériát tört meg 2-0. Fél óra játék után 18 méterről szabadrúgást végezhetett el Szedlacsek, lövése a sorfalról levágódott, a kipattanónál viszont sokkal jobban célzott, és a jobb felsőbe lőtt 3-0. Hat perccel később Szalai beadását az alapvonalnál álló Venczel sarokkal(!) tette vissza az ötöshöz, ahol Kovácsnak már nem volt nehéz dolga, könnyedén a hálóba bólintott 4-0.

A második félidő nem indult jól, Horváth fejelt össze Szabóval, a pápai középpályást az eset után le is kellett cserélni. Ezután húsz percen keresztül semmi nem történt, az első említésre méltó esemény Györkös Bence lövése volt, aki nem tévedett sokat, a jobb kapufa mellé tüzelt. A 70. percben Somogyi vezette a védelemre a labdát, és mivel senki nem támadta meg, lövésre vállalkozott, melyet Szalai kapus a léc alá öklözött 5-0. A mérkőzés utolsó említésre méltó eseménye Venczel kapufája volt, az eredmény azonban nem változott, a Perutz a szerényebb képességű, tartalékos Ajkát megérdemelten győzte le.

A játéknap másik találkozóján Tihanyban a Balatonfüred 2-2-es döntetlent ért el, mellyel két fordulóval a bajnokság vége előtt négy pontra nőtt a mienk előnye.

Marton Miklós: Lassan játszottunk, ha kicsit gyorsabb lett volna a játék, több lehetőségünk adódott volna a gólszerzésre. Az első félidőben az eredménnyel elégedett voltam, a folytatásban azonban ráültünk az eredményre, és a pontrúgásaink sem voltak kellően veszélyesek. Ettől függetlenül magabiztosan nyertünk, két meccsünk van, nem hibázhatunk.

Perutz FC – Ajka Kristály 5-0 (4-0) Gsz.: Böröczky,Venczel, Szedlacsek, Kovács, Somogyi

Perutz FC: Simon – Udvardi (’46 Bolla), Kovács, Szalai, Böröczky – Baldauf (’70 Györkös Z.), Somogyi, Horváth T. (’52 Györkös B.), Szép (’46 Mészáros) – Venczel, Szedlacsek

Ajka Kristály: Szalai – Kardos, Bakos, Sipos, Szabó B. – Horváth (’89 Padi), Süle, Ménes, Üveges (’72 Vajda), Székely (’66 Kis-Varga) – Varga

A Perutz az utolsó előtti fordulóban – május 28-án – Gyulafirátótra látogat, majd a pontvadászat utolsó mérkőzésén, június 3-án 17 órától Balatonfűzfőt fogadja.

További szombati eredmények:
Tihany – Balatonfüred 2-2
Balatonalmádi – Várpalota 1-4

A bajnokság élmezőnye:
1. Perutz FC 81 pont
2. Balatonfüred 77
3. Balatonfűzfő 52
A többi párosítást május 21-én rendezik.

Fotó: Archív (veol.hu)

Címkék: labdarúgás, perutz, Sport

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 20:00, csütörtök | Helyi

Magyar Péter Pápán: Napról-napra többen vagyunk

Városunkba is ellátogatott Magyar Péter, a Talpra Magyarok közösségének vezetője, a TISZA párt alelnöke, aki mintegy ezer fős tömeg előtt tartott politikai nagygyűlést.

2024. Május 02. 15:23, csütörtök | Életmód

Látványos csillaghullás várható május első hétvégéjén

Az év egyik legszebb meteorraja, az Éta Aquaridák csillaghullása lesz látható vasárnap hajnalban.

2024. Május 02. 15:22, csütörtök | Belföld

EM: áprilisban is termelési csúcsot döntöttek az ipari naperőművek

Újabb rekordot hozott a múlt hónap utolsó napja a nagyobb méretű napelemes rendszerek termelésében - tette közzé az Energiaügyi Minisztérium (EM) a Facebook-oldalán csütörtökön.