Városlista
2024. május 9, csütörtök - Gergely

Hírek

2017. Augusztus 14. 15:19, hétfő | Sport

Bernd Storck: Mintha Magyarországon megállt volna az idő

Bernd Storck: Mintha Magyarországon megállt volna az idő

A szövetségi kapitány az Andorrától elszenvedett sokkoló vereségről is beszélt, de szót ejtett a jövőről is. Újra megerősítené a védelmet.

Storck szerint több összetevő eredménye volt a júniusi vereség:

  • alapemberek hiányoztak az akkori csapatból
  • őket csak nemzetközi rutinnal nem rendelkező fiatalokkal tudta pótolni
  • ráadásul kényszerből több fiatalt kellett játszania, mint amennyit szeretett volna
  • a játékstíluson is változtatott, mert szereti, ha az ő csapata dönti el, mi történik a labdával, de szétesett a védelem, és ebből jöttek a gólok például az Oroszország elleni meccsen is.

A kapitány a Dárdai Pál által megformált védekezők csapathoz térne vissza, mely a gyengébbnek tartott Feröer szigetek ellen úgy nyert 1:0-ra, hogy kevesebbet birtokolta a labdát.

Visszatérünk az alapokhoz, a védekezéshez, és abból kell gólokat szerezni, ahogyan azt az Eb-n is tettük. Itt mindenképpen változtatnunk kell– mondta a kapitány.
Storck szót ejtett az elég messze játszó légiósokról, a Kínában szereplő Guzmics Richárdról, Elek Ákosról, illetve a Kazahsztánba igazolt Kleinheisler Lászlóról is, akiknek elmondta, hogy a korábbinál profibb módon kell készülniük, hogy a hosszabb, öt-hat órás vagy annál is több utazás ellenére is készen álljanak a válogatott meccsekre.
Szóba került a nemzetközi átigazolási piac és Neymar rekordot jelentő 222 millió eurós transzfere is – Storck szerint csak a pénz nem garancia a sikerre, sokkal fontosabb a tudatos igazolási politika.
Az egyik kedvenc csapatom a Borussia Dortmund, ahol kevesebb pénzből is sikeresek tudnak lenni, és szeretem a játékukat. Játékban egyébként a Liverpool is közel áll hozzám, és a Chelsea tavalyi produkciója is lenyűgözött. Ezektől a kluboktól tanulni kell, innovatívnak lenni és haladni a korral, és az az igazság, hogy itt elég messze vagyunk ettől a szinttől, ami nagy kár, sajnos néha az az érzésem, hogy Magyarországon megállt az idő.

Sport1 hétfő esti adása és index.hu tudósítása nyomán

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 07. 14:08, kedd | Sport

Nyolcvan nap a rajtig, 180-190 tagú lehet a magyar csapat

Nyolcvan nap múlva kerül sor a párizsi olimpia megnyitó ünnepségére, az eseményen pedig az előzetes számítások szerint 180-190 magyar sportoló vehet részt.

2024. Május 07. 07:25, kedd | Sport

Bemutatták a magyar csapat párizsi olimpiára és paralimpiára tervezett ruhakollekcióit

Bemutatták a magyar csapat párizsi olimpiai és paralimpiai ruhakollekcióit hétfő este a Várkert Bazárban.

2024. Május 06. 09:47, hétfő | Sport

Két magyar a top 50-ben a tenisz-világranglistán, Marozsán újabb karriercsúcsa

A 36. helyen álló Marozsán Fábián és az 50. Fucsovics Márton révén két magyar is tagja a top 50-nek a férfi teniszezők legfrissebb, hétfőn kiadott világranglistáján.

2024. Május 06. 07:54, hétfő | Sport

A 125 éves Ferencváros gólrekordot döntött a Debrecen ellen

A bajnok és kupadöntős Ferencváros 5-1-re legyőzte a vendég Debrecent a labdarúgó OTP Bank Liga 31. fordulójának vasárnapi zárómérkőzésén.