Városlista
2024. június 22, szombat - Paulina

Hírek

2024. Május 16. 06:35, csütörtök | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Bejutott a megyei kupa döntőjébe a Perutz

Bejutott a megyei kupa döntőjébe a Perutz

A Veszprém vármegyei kupában sorozatban hatodik mérkőzését is megnyerte a Pápa, ezúttal a Péti MTE-t győzték le 3-1 arányban, ami azt jelenti, hogy a júniusi kupadöntőben a Balatonalmádi csapata ellen zárja a sorozatot a Perutz.

Perutz FC – Péti MTE 3-1 (1-0) Gsz.: Erdősi, Varga B., Nagy K. ill. Simon

Perutz FC: Hauser – Nagy K., Varga B., Szalai Cs. (Császár 76.), Mogyorósi (Gajdosi 46.), Nagy D. (Banai 88.), Cser (Ruzsás 46.), Erdősi, Horváth T., Farkas (Rozman 46.), Hauser.

Péti MTE: Varga – Gyurcsek, Széplaki, Erdősi X., Nagy R., Bóka, Simon, Rados, Prodanovits, Erdősi P., Széplaki (Tóth 76.).

Jól kezdték a pápaiak a kupapárharcot, hiszen többször is sikerült helyzetbe kerülni, Hauser Bálint , Mogyorósi Bálint, Varga Bence és Nagy Krisztián sem állt messze a vezető találat megszerzésétől - írja beszámolójában a Perutz FC közösségi oldala. A 19.percben Hauser Máténak először kellett játékba avatkoznia, Széplaki lövését tolta szögletre. A 22. percben Hauser közeli lövésébe ért bele bravúrral Varga, majd Farkas lövését vágták ki a gólvonalról a péti védők. Tíz perccel a szünet előtt Mogyorósi szabadrúgását hárította a vendég hálóőr. A hosszabbításban megtört a jég, az előrehúzódó Erdősi elé pattant a labda, aki jobbal továbbított a hálóba 1-0.

A második felvonásban sem változott a játék képe, meddő mezőnyfölényben futballoztak a pápaiak, aztán a 74.percben sikerült a második gólt is megszerezni, Varga lövése gurult az addig jól teljesítő vendég kapus keze alatt a bal sarokba 2-0. Némi meglepetésre öt perccel később szépített a Pét, egy oldalról érkező labdát Simon becsúszva juttatott a kapuba 2-1. Hamar visszaállt a kétgólos különbség, a 82.percben Nagy Krisztián lépett ki ziccerben, majd eltolta a kapus mellett a labdát és az üres kapuba passzolt, kialakítva a 3-1-es végeredményt.

Kun-Szabó Attila: Gratulálok a Pétnek, hiszen jól megszervezték a védekezésüket. Valahogy éreztem, hogy nehezebb lesz ez a mai meccs, mint a bajnoki. Az elején sok helyzetünk kimaradt, a támadásfelépítéssel, a középpályás védekezéssel akadtak gondjaink, de ne legyünk elégedetlenek, vannak ilyen meccsek is, a lényeg, hogy ott vagyunk a döntőben.

Címkék: kupa, labdarúgás, perutz, Sport

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 21. 11:39, péntek | Helyi

Bekerült a Magyar Értéktárba a pápai sonka!

3 elemmel bővült a Hungarikumok Gyűjteménye és 2 tétellel gyarapodott a Magyar Értéktár.

2024. Június 20. 11:27, csütörtök | Helyi

Grőber Attila: Az egység polgármestere szeretnék lenni

A Városházán ma délelőtt átvette megbízólevelét Grőber Attila megválasztott polgármester, aki október 1-jén lép hivatalába.

2024. Június 20. 11:05, csütörtök | Helyi

A Kúria előtt a 2. választókörzet sorsa

Kerti Györgyi és Töreki-Vörös Ibolya közt mindössze egyetlen szavazat a különbség, utóbbi javára, Grőber Attiláék a szavazatok újraszámlálását kérik

2024. Június 20. 09:09, csütörtök | Helyi

Tegnap ültették el a virágokat, mára ellopták a felét

A Pápai Polgárok folytatták a belvárosi közlék rendbetételét, a korábban eltűnt virágokat pótolták, kisöpörték és kigazolták a kis utcácskákat. Szomorúan tapasztalták, hogy reggelre a virágok egy részét ellopták.