Városlista
2024. július 27, szombat - Olga

Hírek

2024. Május 16. 06:35, csütörtök | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Bejutott a megyei kupa döntőjébe a Perutz

Bejutott a megyei kupa döntőjébe a Perutz

A Veszprém vármegyei kupában sorozatban hatodik mérkőzését is megnyerte a Pápa, ezúttal a Péti MTE-t győzték le 3-1 arányban, ami azt jelenti, hogy a júniusi kupadöntőben a Balatonalmádi csapata ellen zárja a sorozatot a Perutz.

Perutz FC – Péti MTE 3-1 (1-0) Gsz.: Erdősi, Varga B., Nagy K. ill. Simon

Perutz FC: Hauser – Nagy K., Varga B., Szalai Cs. (Császár 76.), Mogyorósi (Gajdosi 46.), Nagy D. (Banai 88.), Cser (Ruzsás 46.), Erdősi, Horváth T., Farkas (Rozman 46.), Hauser.

Péti MTE: Varga – Gyurcsek, Széplaki, Erdősi X., Nagy R., Bóka, Simon, Rados, Prodanovits, Erdősi P., Széplaki (Tóth 76.).

Jól kezdték a pápaiak a kupapárharcot, hiszen többször is sikerült helyzetbe kerülni, Hauser Bálint , Mogyorósi Bálint, Varga Bence és Nagy Krisztián sem állt messze a vezető találat megszerzésétől - írja beszámolójában a Perutz FC közösségi oldala. A 19.percben Hauser Máténak először kellett játékba avatkoznia, Széplaki lövését tolta szögletre. A 22. percben Hauser közeli lövésébe ért bele bravúrral Varga, majd Farkas lövését vágták ki a gólvonalról a péti védők. Tíz perccel a szünet előtt Mogyorósi szabadrúgását hárította a vendég hálóőr. A hosszabbításban megtört a jég, az előrehúzódó Erdősi elé pattant a labda, aki jobbal továbbított a hálóba 1-0.

A második felvonásban sem változott a játék képe, meddő mezőnyfölényben futballoztak a pápaiak, aztán a 74.percben sikerült a második gólt is megszerezni, Varga lövése gurult az addig jól teljesítő vendég kapus keze alatt a bal sarokba 2-0. Némi meglepetésre öt perccel később szépített a Pét, egy oldalról érkező labdát Simon becsúszva juttatott a kapuba 2-1. Hamar visszaállt a kétgólos különbség, a 82.percben Nagy Krisztián lépett ki ziccerben, majd eltolta a kapus mellett a labdát és az üres kapuba passzolt, kialakítva a 3-1-es végeredményt.

Kun-Szabó Attila: Gratulálok a Pétnek, hiszen jól megszervezték a védekezésüket. Valahogy éreztem, hogy nehezebb lesz ez a mai meccs, mint a bajnoki. Az elején sok helyzetünk kimaradt, a támadásfelépítéssel, a középpályás védekezéssel akadtak gondjaink, de ne legyünk elégedetlenek, vannak ilyen meccsek is, a lényeg, hogy ott vagyunk a döntőben.

Címkék: kupa, labdarúgás, perutz, Sport

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 25. 19:28, csütörtök | Helyi

Lerakott egy nagy kupac építési törmeléket, azt mondta, csak a rossz út hibáit akarta javítani

A pápai nyomozók elfogták a 65 éves helyi férfit.

2024. Július 25. 15:48, csütörtök | Helyi

Hirtelen leváltották a Pápai Sport Kft. ügyvezetőjét

A képviselők sürgősségi indítványként tárgyaltak Tóth Péter, a Pápai Sport Nonprofit Kft. ügyvezetőjének visszahívásáról, úgy tűnik, Áldozó Tamás bosszújáról lehet szó.

2024. Július 25. 14:22, csütörtök | Helyi

Három éve 100 millió forintból újították fel, most eladnák a döbröntei turistaházat

A mai képviselő-testületi ülés tárgyalta Pápa Város Önkormányzata tulajdonában lévő döbröntei turistaház értékesítését. 168 milliót kérnének érte.

2024. Július 25. 13:58, csütörtök | Helyi

Átveszik a reformátusok az ESZI-t

A mai képviselő-testületi ülésen döntöttek arról, hogy egyházi fenntartásba kerül októbertől Pápa Város Önkormányzata Egyesített Szociális Intézménye által nyújtott szolgáltatások java része.