Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2017. Augusztus 03. 11:00, csütörtök | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

A kulturális életre is jut - Bejelentették a 10. győztes pályázatot

A kulturális életre is jut - Bejelentették a 10. győztes pályázatot

Az eddig kihirdetett tíz nyertes pályázatból több mint 6 milliárd foritnyi fejlesztéssel gazdagodik városunk a következő években.

Korábbi híradásainkban is szerepel, hogy ezidáig kilenc pápai pályázatot bíráltak el pozitívan.

52 + 400 millió

A szóban forgó tizedik pályázat kulturális és közösségi terek infrastrukturális fejlesztése és helyi közösségszervezés, a helyi közösségi stratégiához kapcsolódóan nevet viseli. A benyújtott pályázat ötven százalékos támogatást nyert el. A projekt első ütemében egy helyi akciócsoport 52 millió forintból kidolgozza a helyi közösségi fejlesztési stratégiát. A második ütemben, ennek megvalósítására 400 millió forint jut. Helyi közösségi szervezetek pályázatokat nyújthatnak be erre az összegre, melyeket a felállított akciócsoport fog elbírálni. - A kidolgozandó statégia célja az lesz, hogy kulturális és közösségi terek infrastruktúráját javítsa, fejlessze és ennek segítségével aktívan közre tudjon működni a helyi közösség fejlesztésében - mondta el Áldozó Tamás.

Közmeghallgatás lesz

A polgármester hozzátette, készül egy kiadvány, melyet minden pápai háztartásba eljuttatnak majd augusztus második felében. Ebben bemutatják az elnyert projekteket és egyúttal közmeghallgatásra hívják a pápaiakat, ahol lesz lehetőség véleményezésre is.

Már több mint 6 milliárdnál tartunk, de készülnek további pályázatok is

A sajtótájékoztatón elhangzott, további pályázatok előkészítése is zajlik, melyeket augusztus 15-ig kell benyújtani. Tervben van többek között a Külső-Várkert rendezése, a Türr Gimnázium felújítása, iparterületek fejlesztése, vagy egy irodalmi tanösvény kialakítása.

Az eddig kihirdetett tíz nyertes pályázatból több mint 6 milliárd forintnyi fejlesztéssel gazdagodik városunk a következő években.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 16:42, szerda | Helyi

Megfenyegette, hogy megöli, börtönbe mehet a Pápa környéki férfi

Zaklatás vétsége miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség azzal a 33 éves férfival szemben, aki közösségi oldalon nyilvánossá vált sértő kijelentések miatt fenyegette meg a sértettet és annak élettársát az egyik Pápa környék

2024. Április 24. 13:21, szerda | Helyi

Baán Éva: Tiszta a lelkiismeretem!

A nyugdíjas egyesület elnöke szerint amennyiben Grőber Attila törvénysértést észlelt, akkor vagy jelentse fel, vagy kérjen tőle bocsánatot!

2024. Április 24. 12:51, szerda | Helyi

Steinbach Józsefet választották meg Balog Zoltán utódjának

Steinbach József a pápai székhelyű Dunántúli Református Egyházkerület püspöke.