Városlista
2019. október 23, szerda - Gyöngyi

Hírek

2011. Június 22. 06:23, szerda | Helyi sport
Forrás: Napló online

Bárányos távozott - A támadó állítja: mindent megtett csapatáért

Bárányos távozott - A támadó állítja: mindent megtett csapatáért

A Vasasban folytatja pályafutását Bárányos Zsolt.

A klub hivatalosan is bejelentette, hogy a legutóbbi éveket a Lombard Pápánál töltő futballista Angyalföldön folytatja pályafutását. A labdarúgó két évre szóló szerződést kötött, és profiként már 13. alkalommal váltott klubot.

 

- Június végéig szól a szerződésem Pápán, de szóban már megegyeztem a Vasassal - jelentette ki a 35 esztendős Bárányos Zsolt, aki az idei bajnokságban a sportnapilap osztályzatai alapján messze a legjobb pápainak bizonyult, az abszolút sorrendben a 170 játékos közül a tizedik helyen végzett. - Azt gondolom, hogy én mindent megtettem a Pápáért, amit ígértem, azt betartottam, hiszen például benn maradtunk az első osztályban.

- Nem szeretnék a zsebében turkálni, de gondolom, a további együttműködés az anyagi juttatásokon múlt.

- Ugyanazt az ajánlatot kaptam a klubtól, mint az előző évben. Én ennél egy kicsivel többet szerettem volna, majd hetekig még válaszra sem méltattak. Egyébként is volt olyan érzésem, hogy nem nagyon akarták Pápán, hogy maradjak. Ekkor jött a Vasas, ahol ugyanaz a folyamat lejátszódott, de sikerrel: két különböző érdek és ajánlat ütközött, hogy a végén megegyezzenek egymással a felek. Ez történt, és a fővárosi együttesben folytatom.

- Sok kortársa nincs az első osztályban.

- Igen, ezt gyakran felemlegetik. Harmincöt éves vagyok, de a statisztika szerint a meccsenkénti beindulásaim száma a legtöbb volt, amellett, hogy tíz-tizenkét kilométert futottam. Megközelítően annyit, mint a sokkal jobb bajnokságok labdarúgói. Fizikálisan tehát nincs gondom, sőt, mivel a futball észjáték, hiszem, hogy ezen a téren sincs lemaradásom.

- Csalódott?

- Annyiban kicsit igen, hogy szerintem jó focit csináltunk Pápán. A közönség szeretett, persze az a néhány bekiabáló itt is megvolt, de ettől függetlenül nagyszerűen éreztem magam a városban. Az idén már a családom is velem lakott, nagyon sajnálom, hogy el kellett költöznöm.

 

Természetesen megkerestem Bíró Pétert is.

- Nem szeretnék túlzottan mélyen foglalkozni az üggyel - szögezte le a Lombard Pápa tulajdonosa. - Logikailag sem stimmel a dolog, hiszen lejáró szerződésű játékosnak kizárólag akkor teszünk ajánlatot, ha szeretnénk őt megtartani. A konkrét ügyről annyit: független menedzserek mondták, hogy amennyiben meghallják, amit kínáltunk, akkor szünetet kérnek és megbeszélik az ügyfelükkel, hogy azonnal írja alá szerződést, nehogy meggondolják magukat. Tehát szerintem jó üzletet köthetett volna Bárányos, ha marad. Ettől függetlenül sok sikert kívánok neki a továbbiakban. Még egy mondat: világklasszis labdarúgók futballoznak sztárklubokban idősebb korban kevesebb pénzért, mint korábban. Nincs ebben semmi extra, ráadásul hangsúlyozom: mi többet ajánlottunk Bárányosnak, mint két évvel ezelőtt.

Bárányos a magyar mezőny egyik legnagyobb vándora, pályafutása során az adatbázisok szerint ez már a 13. klubcseréje a profi világban. A Vasas alkalmazottja is volt már kétszer, korábbi együttesei sorrendben a következők voltak: Budapest Honvéd, Lommel, Ferencváros, Lommel, Budapest Honvéd, Vasas, Sopron, Vasas, REAC, Asteras Tripolis, Budapest Honvéd, Nyíregyháza, Lombard Pápa.
 

Ezek érdekelhetnek még

2019. Október 23. 09:09, szerda | Életmód

A legkisebb kiterjedésű volt az ózonlyuk 1982 óta

Az Antarktisz fölötti sztratoszférában kialakult abnormálisan meleg hőmérséklet drámai mértékben korlátozta az ózonveszteséget szeptemberben és októberben, ami a legkisebb méretű ózonlyukat eredményezte idén 1982 óta

2019. Október 23. 08:17, szerda | Bulvár

Megint ugyanaz lett Magyarország legerősebb márkája

Ismét a Google végzett az élen a VMLY&R reklámügynökség 2019-es országos reprezentatív kutatásában, amely képet ad arról, hogyan látják a márkákat a magyar fogyasztók.

2019. Október 23. 07:18, szerda | Külföld

Brexit-ügyi munkacsoportot hoz létre az Európai Bizottság

Munkacsoport jön létre az Európai Unió és az Egyesült Királyság közötti kapcsolatok kezelésére Michel Barnier jelenlegi Brexit-ügyi főtárgyaló vezetésével - jelentette be kedden az Európai Bizottság.

2019. Október 23. 07:14, szerda | Külföld

Holtan találták az Erdélyben az öt napja eltűnt magyar túrázót

Holtan találták kedden az erdélyi Bihar-hegységben azt a magyarországi túrázót, akit immár ötödik napja kerestek a romániai hatóságok.