Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2016. Szeptember 26. 07:19, hétfő | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Sz.Zs.), Pápa-ma.hu

Az Ugod is beleszaladt a pápai késbe

Az Ugod is beleszaladt a pápai késbe

A megyei első osztályú labdarúgó bajnokság 7. fordulójában szomszédvári rangadót rendeztek, az éllovas Perutz FC a tabella 11. helyén álló Ugodra látogatott.

A pikáns meccs végkimenetelét nehéz lett volna megtippelni, hiszen ez az egyik olyan párosítás a megyében, melyen az aktuális pozíció nem számít. Kiváló futballidőben, szép számú nézőközönség előtt sétáltak ki a játékosok a pályára, eltiltás miatt egyedül Somogyi Richárd nem állt rendelkezésre. A Perutz a Simon – Horváth Á., Kovács, Szalai G., Bolla - Horváth T. – Iványi, Baldauf, Szép – Venczel, Nagy P. összetételben vágott neki az első félidőnek, melyen az első lehetőséget a vendégek alakították ki, Szép szabadrúgása levágódott a sorfalról, a lepattanót Baldauf tűzte rá, melyet Samu ütött ki. Az első tíz percben Szép és Baldauf is elhibázott egy-egy ígéretes helyzetet, az ugodiak pedig masszív védekezésből igyekeztek veszélyes támadásokat vezetni és pontrúgásokat kiharcolni. A félidő derekán aztán megszerezte a vezetést a Pápa, Iványi lövésénél a hazai portás még a helyén volt, a kipattanót Venczel ollózta a hosszún érkező Nagy Péterhez, aki közelről a hálóba bólintott 0-1. Négy perccel később jött a duplázás, Venczel Zoltán keresztlabdáját Horváth Ádám készítette le az első gól szerzőjének, aki a kapu jobb oldalába lőtt 0-2. És ezzel még nem volt vége! A 33. minutumban Horváth kiosztotta második gólpasszát is, ezúttal Venczel volt a címzett, a gólkirályi cím egyik legfőbb várományosa hat méterről fejelt a kapuba 0-3. Az első játékrész hajrájában Venczel találata el a felső lécet, majd Nagy rontott ziccert, végül Szalai csúsztatott kevéssel mellé.

A szünetben Pintér Csaba hármat is cserélt, ám ez sem hozta meg a remélt fordulatot. Az 50. percben Zsirai hazatett labdáját rosszul rúgta ki a kapus, a labdára Venczel csapott le, aki két védővel a nyakán a jobb sarokba gurított 0-4. Húsz perccel a lefújás előtt Szalai és Venczel kényszerítőzött, mely után Szalai elé került a labda, aki a kimozduló Samu felett higgadtan a hálóba emelt, ezzel már 0-5 volt az állás. Egy perccel később jött a hatodik is, a csereként pályára lépő Györkös Zoltán centerezését az ötösről senkitől sem zavartatva Venczel belsőzte a kapuba 0-6. A középkezdés előtt szövegelésért Hegyi Roland megkapta második sárga kártyáját, így tíz emberre fogyatkoztak a vendéglátók. A 87. percben Iványi szabadrúgásgólja után már a hetedik találatát ünnepelhette a bordó mezes csapat, ekkor a már láthatóan fáradt Ugod Egyed Ákos sérülése miatt kilenc emberre fogyatkozott. A 8-0-s végeredményt a 90. percben Ughy passzából Venczel állította be, aki az elmúlt heti öt gólja után ezúttal négyszer mattolta a kapust.

Ugod SE – Perutz FC 0-8 (0-3) Gsz.: Nagy P. 2, Venczel 4, Szalai, Iványi

Pintér Csaba (az Ugod SE edzője): Taktikailag fegyelmezetlenek voltunk, az első félidőben érthetetlenül magunkra húztuk az ellenfelet, emellé jöttek az egyéni hibák. Olyan nyomás alá helyeztek minket, amit nem bírtunk, érthetetlen, hogy miért futballoztunk ilyen gyámoltalanul. Az eredmény kicsit túlzónak érzem, viszont tény, hogy a Perutz lényegesen erősebb, dinamikusabb volt, és jól sáfárkodott a hibáinkkal.

Orovecz András (a Perutz FC pályaedzője): Nem számítottunk ekkora különbségre, és nem is úgy indult a meccs, hogy mi itt ma nyolc gólt fogunk szerezni, hiszen az ugodiak fegyelmezetten, masszívan védekeztek. Az első gól után aztán egyre jobban ment a játék, jó ritmusban játszottunk, szép támadásokat vezettünk, a második félidőre pedig kijött a fizikális különbség.

Ugod SE: Samu – Hegedűs (’46 Egyed), Bakos, Molnár, Strommer (’75 Horváth D.) – Vesztergom, Zsirai, Szommer (’82 Horváth M.), Pető (’82 Császár), Hegyi – Róka (’46 Budavári)

Perutz FC: Simon – Horváth Á., Kovács, Szalai G. (’78 Barcsa), Bolla (’67 Györkös Z.)- Horváth T. – Iványi, Baldauf (’78 Mogyorósi), Szép (’78 Györkös B.)– Venczel, Nagy P. (’78 Ughy)

További eredmények:
Devecser – Tihany 0-2
Balatonfüred – Pét 7-1
Balatonfűzfő – Várpalota 0-1
Zirc-Dudar – Ajka Kristály 2-2
Öskü – Csetény 5-1
Magyarpolány – Gyulafirátót 2-0
Úrkút – Balatonalmádi 2-0

A tabella élmezőnye:
1. Perutz FC 21 pont
2. Balatonfüred 19
3. Úrkút 18

A Perutz FC a következő fordulóban Magyarpolányt fogadja, a meccset október 1-jén 16:30-tól rendezik a Perutzban.

Fotó és tudósítás: Pápa-ma.hu

Címkék: labdarúgás, perutz, Sport, ugod

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 13:48, szerda | Helyi

Megvan a Játékfesztivál első fellépője!

Többszörös visszatérő zenekar lép fel pénteken.

2024. Április 17. 13:41, szerda | Helyi

Pápai Történetek - Krahulcsán János volt a vendég

Közösen Pápáért Egyesület által szervezett programsorozat első alkalmán a pápai erdészet nyugalmazott igazgatója volt a meghívott vendég, aki szenvedélyes túrázó, 70 évesen járta először végig az El Camino-t.

2024. Április 16. 16:18, kedd | Helyi

Az E.On segítségével biztonságosan építhet fészket a gólyapár a Közgáznál

A Pápán Hallottam csoportban kezdődött egy felhívással a történet, az áramszolgáltató gyorsan reagált.

2024. Április 16. 12:50, kedd | Helyi

Ismét Pápára jönnek a legjobb történelmi filmek a nagyvilágból!

Április 25-28 között ismét megrendezzük Pápán a Nemzetközi Történelmi Film Fesztivált, ez már a negyedik évad.