Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2020. Április 16. 08:45, csütörtök | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Az ötven év felettiek is kapnak szájmaszkot

Az ötven év felettiek is kapnak szájmaszkot

Újabb korosztály számára biztosít ingyenesen textil szájmaszkot a pápai önkormányzat. A maszkok gyártása folyamatos, idővel minden pápai lakos kapni fog belőlük.

Április 6-án kezdődött meg az önkormányzat álltal megrendelt szájmaszkok kiszállítása, a hatvan év feletti pápai lakosok számára. Az önkormányzati képviselők munkáját bölcsődei és óvodai dolgozók is segítették, mára minden hatvan év feletti, Pápán bejelentett állandó lakcímmel rendelkező polgárhoz került a védőeszközökből. - A veszélyhelyzet kihirdetését követően felvettük a kapcsolatot pápai vállalkozókkal, majd a szakma számára elfogadható prototípusok elkészítése után megrendeltük az első adagot az egyik helyi varrodától. Eddig 10 ezer darab maszk készült el, de továbbiak megrendelését is vállaltuk, amelyek folyamatosan készülnek - mondta el Áldozó Tamás hozzátéve, első körben a pápai intézmények kaptak a maszkokból, majd pedig a hatvan év feletti, vagyis a legveszélyeztetettebb korosztálynak adtak belőlük. A polgármester felhívta a figyelmet arra, hogy ha valaki ebből a korosztályból nem kapott az eszközökből, az hívja a 89/515-026-os telefonszámot, és pótolni fogják azt.

Mivel újabb adagok érkeznek a varrodától, újabb korosztály számára tudnak vinni a maszkokból, a mai napon megkezdődött a kiszállítás az ötven év felettiek számára. A városvezető hozzátette, a cél az, hogy minden pápai lakos kapjon textil maszkot az önkormányzattól. Akit nem találnak otthon, annak a postaládájába dobják be a becsomagolt maszkot, amelyet azért az első használat előtt fertőtleníteni kell.

A munkában továbbra is részt vesznek az önkormányzati képviselők, akiket a bölcsődék és az óvodák munkatársai segítik. A polgármester köszönetet mondott nekik, hogy ezt önként vállalták.

A polgármester hangsúlyozta, a sebészeti és az FFP maszkokkal ellentétben ezek a textil maszkok többször felhasználhatóak, moshatóak és fertőtleníthetőek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 13:48, szerda | Helyi

Megvan a Játékfesztivál első fellépője!

Többszörös visszatérő zenekar lép fel pénteken.

2024. Április 17. 13:41, szerda | Helyi

Pápai Történetek - Krahulcsán János volt a vendég

Közösen Pápáért Egyesület által szervezett programsorozat első alkalmán a pápai erdészet nyugalmazott igazgatója volt a meghívott vendég, aki szenvedélyes túrázó, 70 évesen járta először végig az El Camino-t.

2024. Április 16. 16:18, kedd | Helyi

Az E.On segítségével biztonságosan építhet fészket a gólyapár a Közgáznál

A Pápán Hallottam csoportban kezdődött egy felhívással a történet, az áramszolgáltató gyorsan reagált.

2024. Április 16. 12:50, kedd | Helyi

Ismét Pápára jönnek a legjobb történelmi filmek a nagyvilágból!

Április 25-28 között ismét megrendezzük Pápán a Nemzetközi Történelmi Film Fesztivált, ez már a negyedik évad.