Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2020. Április 06. 16:41, hétfő | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Szájmaszkot és gumikesztyűt kap minden 60 év feletti pápai lakos

Szájmaszkot és gumikesztyűt kap minden 60 év feletti pápai lakos

Önkormányzati képviselők és az ESZI munkatársai viszik el személyesen az eszközöket, amelyekhez egy rövid használati utasítást is mellékelnek.

A mai napon kezdődik meg annak a 8000 darab szájmaszknak a kiosztása, amelyeket egy helyi vállalkozó készít el, az önkormányzat rendelésére (Összesen 10 ezer készül, 8000 kerül a 60 év feletti lakosokhoz). A mosható és vasalható, tehát fertőtleníthető maszkok többször használhatóak, szemben a sebészeti, vagy az FFP maszkokkal, amelyeket használat után el kell dobni.

Dr. Áldozó Tamás polgármester elmondta, a maszkok folyamatosan készülnek a helyi varrodában, a héten várhatóan mind a 10 ezer darabbal elkészülnek. A csomagolt maszkok mellett használati utasítást is kapnak a polgárok, amely a szájmaszk helyes használatára és fertőtlenítésének menetére hívja fel a figyelmet, továbbá szerepel rajta egy telefonszám, amelyen keresztül segítséget kérhetnek a szépkorúak. - Az önkormányzati képviselőket kértük meg arra, hogy juttassák el az eszközöket a választókerületükben élő idősebb polgárokhoz. Az ő munkájukat az Egyesített Szociális Intézmény munkatársai fogják segíteni annak érdekében, hogy minél előbb eljusson mindenkihez a csomag- mondta el a városvezető hozzátéve, igyekeznek egy héten belül minden 60 év felettihez kivinni a maszkokat.

A polgármester arra kért mindenkit, hogy legyenek körültekintőek, sem a képviselők, sem pedig az ESZI munkatársai nem mennek majd be a háztartásokba, és hivatalos igazolással is rendelkeznek majd. A maszkok természetesen ingyenesek, azokért nem kell fizetnie senkinek - hívta fel a figyelmet a polgármester.

Az első csomagot Venczel Csaba önkormányzati képviselő vitte el. Az Erzsébetváros képviselője elmondta, már a mai napon megkezdi a csomagok kiszállítását, hiszen sok idős várja már azokat. Pont ők azok, akik leginkább ki vannak téve a koronavírus veszélyeinek, és talán ők tudtak a legkevésbé hozzájutni a maszkokhoz. Venczel Csaba hangsúlyozta, az érintkezési és távolságtartási szabályok maximális betartásával fogja eljuttatni az eszközöket a választókerület idősebb lakosaihoz.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 16:42, szerda | Helyi

Megfenyegette, hogy megöli, börtönbe mehet a Pápa környéki férfi

Zaklatás vétsége miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség azzal a 33 éves férfival szemben, aki közösségi oldalon nyilvánossá vált sértő kijelentések miatt fenyegette meg a sértettet és annak élettársát az egyik Pápa környék

2024. Április 24. 13:21, szerda | Helyi

Baán Éva: Tiszta a lelkiismeretem!

A nyugdíjas egyesület elnöke szerint amennyiben Grőber Attila törvénysértést észlelt, akkor vagy jelentse fel, vagy kérjen tőle bocsánatot!

2024. Április 24. 12:51, szerda | Helyi

Steinbach Józsefet választották meg Balog Zoltán utódjának

Steinbach József a pápai székhelyű Dunántúli Református Egyházkerület püspöke.