Városlista
2021. február 27, szombat - Ákos, Bátor

Hírek

2019. Február 06. 13:06, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Az időjárás és egy gázvezeték kiváltása miatt késik a Korvin utca felújítása

Az időjárás és egy gázvezeték kiváltása miatt késik a Korvin utca felújítása

Október elején kezdődött meg a belvárosi utca teljes körül felújítása, ám december közepe óta szünetel a munkavégzés. Ennek okait kérdeztük az önkormányzat Városfejlesztési Osztályától.

Mint ismeretes, az utcát faltól-falig, teljes hosszban felújítják, a Korona utcai kereszteződésben pedig kis méretű körforgalmat építenek. Az eredeti haráidő 2018. december 31-én lejárt, az építkezésnek viszont még koránt sincs vége. A munkálatok kezdetén a kivitelező három szakaszra osztotta a teljes szakaszt, ez idáig az első, Fő tér felőli szakaszon a járdák készültek el, illetve a Barát irányában egy rövid szakaszt leburkoltak. December közepén megérkezett az első nagyobb havazás, ezzel együtt pedig a kivitelezési munkálatokat is szüneteltetni kellett. Hírportálunkat több lakó és az utcában boltot üzemeltető vállalkozó kereste fel, hogy járjunk utána, meddig tart még az utca felújítása, hiszen - ugyan nagyon örülnek annak, hogy szép és új utcájuk lesz - addig azonban számos kellemetlenséggel jár az elhúzodó munka, a kereskedőknek pedig komoly bevételkiesést okoz a lezárás.

- Tél van és fagyott a talaj. Az volt a kérésünk a kivitelezést végző vállalkozóhoz, hogy olyan minőségű munkát, amellyel később problémák lehetnek, ne végezzen - kezdte a munkálatok szüneteltetésének indoklását Molnár István. A Városfejlesztési Osztály vezetője azonban a legnagyobb nehézségnek azt nevezte, hogy a Korvin és a Korona utca kereszteződésébe tervezett körforgalom helyén található egy gázvezeték, amelyet ki kell cserélni. - 2017 januárjában már megkerestük a szolgáltatókat, hogy az utcában hol találhatók olyan közműveik, amelyeket ki kell váltani. Nagyjából őszre alakultak ki azok a tervek, amelyek alapján a kivitelezést el lehetett kezdeni. Már a kivitelezés megkezdését követően jelezte a szolgáltató, hogy a fűtési szezon megkezdése miatt csak áprilisban lehet elvégezni a gázcső kiváltást. Ennek megfelelően az új út kivitelezésének a határidejét módosítottuk 2019. június 30-ra - mondta el az osztályvezető hozzátéve, figyelik az időjárást és amint folyamatosan pluszba fordul a hőmérséklet, a kivitelező készen áll a folytatásra.

Molnár István hangsúlyozta, mindenkinek az a célja, hogy minél előbb át tudják adni a megújult utcát, ám a minőségi munkavégzést helyezik az első helyre.

Cikkünkhöz a következő pontosítást küldte Varga Ivett, Az E.On Regionális kommunikációs szakreferense: "A lezárt Korvin utcában nincs folyamatban E.ON-os munkavégzés és nem is tervezünk ilyet. A Korona utcai kereszteződésben a város által megbízott vállalkozás végez majd gázvezeték kiváltást a körforgalom építéséhez kapcsolódóan – az E.ON nem tervez munkálatokat a kérdéses területen."

Ezek érdekelhetnek még

2021. Február 25. 16:08, csütörtök | Helyi

Pápán is megemlékeztek a kommunista diktatúrák áldozatairól

A kommunizmus fekete könyve - becslések és levéltári kutatások alapján - körülbelül 100 millióra teszi a kommunizmus áldozatainak számát az egész világon.

2021. Február 25. 11:59, csütörtök | Helyi

Illegális hulladéklerakók felszámolására nyert el pályázati forrást a Városgondnokság

Mintegy 150 köbméter hulladék elszállítását tudja elvégezni az önkormányzati társaság, az elnyert 2 millió forintból.

2021. Február 25. 09:18, csütörtök | Helyi

Irattartót lopott a pápai nő, benne több tízezer forinttal

A pápai rendőrök gyanúsítottként kihallgatták a helyi lakost.

2021. Február 24. 19:45, szerda | Helyi

Pápán készülnek a Budavári Palota Szent István-termének gyönyörű fa berendezési tárgyai, burkolóelemei

Augusztus 20-ától lehet megtekinteni a tervek szerint a Budavári Palota elsőként rekonstruált, díszes történelmi szobáját, a Szent István-termet.