Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2018. Október 03. 13:53, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Hétfőn kezdődik a Korvin utca felújítása

Hétfőn kezdődik a Korvin utca felújítása

A teljes hosszban és szélességben történő felújítást három szakaszra osztva végzi a kivitelező.

Az előkészítési munkálatok és a szükséges egyeztetések megtörténtek, az anyagrendeléseket leadták, így minden akadály elhárult a kivitelezési munkálatok megkezdése elől. Három szakaszra osztva tervezik elvégezni az utca felújítását, elsőként a Fő tér - Kard utca közötti útszakasz lezárására kerül sor, október 8. hétfőtől - tudtuk meg a kivitelezést végző Boroszlán Zrt. vezérigazgatójától. Vörös László hozzátette, az első szakasz előkészítésével nagyjából november közepére végeznek, ezzel párhuzamosan kezdik meg a második szakaszt, mely a Kard utcától a Kuruc utcáig terjed. A szakaszos építés nem jelenti azt, hogy az egyes szakaszok teljesen elkészülnek majd, mivel az utca aszfaltozását egyben végzik el. Az új, térköves járdákon viszont biztosítják a gyalogos közlekedést, amíg az egyik oldalon nem készült el a gyalogút, addig nem bontják fel az ellenkező oldalon - magyarázta a vezérigazgató.

Molnár István, a Városfejlesztési Osztály vezetője elmondta, a felújítás természetesen forgalomváltozással jár. A Korvin utca, Kard és Kuruc utca közti szakaszán kétirányú lesz a forgalom, ám a behajtást csak az utcában lakóknak engedélyezik, mivel ez az útszakasz lesz a munkálatok felvonulási útvonala. A Barát utca, Szentilonay és Kígyó utca közti szakaszán kétirányú lesz a forgalom, ezáltal az útcán megszűnik a parkolás. A harmadik komoly lezárás a Fő tér felől lesz, hiszen a Korvin utcára a Fő tér felől nem lehet majd behajtani. Az osztályvezető arra kéri a közlekedőket, hogy - tekintettel a környékbeli szűk utcákra - ha lehetséges, kerüljék el a Korvin utca környékét.

Unger Tamás alpolgármester felidézte, a Korvin utca felújítása a hatodik pápai utca, amely a kormánytól kapott 650 millió forintból készülhet el. - A kormánydöntést követően számba vettük azokat az utcákat, amelyek nagy forgalmat bonyolítanak és rászorulnak a felújításra. Köztük volt a Korvin utca is, amely nagyon fontos szerepet tölt be a város nyugati részének, a Fő térrel és a kertvárossal való összekötésében, nagy forgalmat bonyolít mind gyalogos, mind gépjármű közlekedés, mind pedig parkolás szempontjából. A felújítással egy olyan rend áll elő, amely már régóta esedékes lett volna - fogalmazott Unger Tamás hozzátéve, ez nemcsak jó minőségű burkolatokat, hanem az úttest és a járda nyomvonalának egységesítését, parkolók és zöld felületek kialakítását, valamint körforgalom építését is jelenti.

A 221 millió forintos beruházás 71 millió forintos önkormányzati önrészt is tartalmaz, a kormányzati támogatáson kívül - mondta el az alpolgármester, aki a jövőbeni tervekkel kapcsolatban hozzátette, az útfelújítások folytatódni fognak, mindent meg fognak tenni annak érdekében, hogy további - akár állami, akár egyéb - forrásokat be tudjanak vonni további utcák felújításába.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 16:42, szerda | Helyi

Megfenyegette, hogy megöli, börtönbe mehet a Pápa környéki férfi

Zaklatás vétsége miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség azzal a 33 éves férfival szemben, aki közösségi oldalon nyilvánossá vált sértő kijelentések miatt fenyegette meg a sértettet és annak élettársát az egyik Pápa környék

2024. Április 24. 13:21, szerda | Helyi

Baán Éva: Tiszta a lelkiismeretem!

A nyugdíjas egyesület elnöke szerint amennyiben Grőber Attila törvénysértést észlelt, akkor vagy jelentse fel, vagy kérjen tőle bocsánatot!

2024. Április 24. 12:51, szerda | Helyi

Steinbach Józsefet választották meg Balog Zoltán utódjának

Steinbach József a pápai székhelyű Dunántúli Református Egyházkerület püspöke.