Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2016. Április 06. 21:28, szerda | Helyi
Forrás: infopapa.hu (Sz.Zs.), MTI

Április közepéig döntenek a Pápai Hús sorsáról

Április közepéig döntenek a Pápai Hús sorsáról

A 4,5 milliárd forintosra becsült cégvagyonra 110 millió forint volt a legmagasabb vételi ajánlat - tájékoztatta az MTI-t Kemerle Judit felszámolóbiztos.

Ennyi pénzből pedig nemhogy a beszállítókat, de még a legnagyobb hitelező Magyar Fejlesztési Bankot sem fogják tudni kifizetni. A cég teljes adóssága nagyjából 6 milliárd forint, így az már biztosnak látszik, hogy a magyar adófizetők nem fogjak jól járni. A pápaiak szempontjából ugyanakkor az a legfontosabb, hogy a nagy múltú húsgyárnak jövője is legyen és a 700 dolgozó munkahelye megmaradjon. Szegőné Kemerle Judit felszámolóbiztos az MTI-nek elmondta, még áprilisban döntenek a pályázatról, nem csak az számít ugyanis, hogy ki adta a legmagasabb vételi ajánlatot, hanem hogy milyen tervei vannak a gyár működtetésével kapcsolatban.

Kemerle Judit elmondta, hogy előzetes felmondási értesítőket kézbesítenek a dolgozóknak, mert a Munka Törvénykönyvében megjelent új szabályozás szerint felszámolási eljárásban nincs lehetőség munáltatói jogutódlásra. Hozzátette: ha az értékesítésre kiírt pályázat eredményes lesz, ami április 15-éig eldől, akkor a korábbi dolgozókkal az eszközvagyon új tulajdonosa új munkaszerződést köthet majd. A dolgozókhoz a napokban eljuttatott értesítés szerint munkaviszonyuk várhatóan ez év végéig rendes felmondással megszűnik. Amennyiben azonban a vagyonelemekre kiírt, március 31-én lejárt pályázat eredményes lesz, a munkavállalók munkaviszonya hamarabb, jóval az év vége előtt megszűnhet - jegyezte meg.

A felszámoló emlékeztetett: a tulajdonosi jogokat gyakorló pápai önkormányzat tavaly novemberben "a társaságokat fenyegető fizetésképtelenségi helyzetre tekintettel" döntött arról, hogy a Pápai Vagyonhasznosító és Értékesítő Kft., valamint a Pápai Hús Kft. esetében megindítja a felszámolási eljárást, ezt követően a kormány stratégiailag kiemelt jelentőségű gazdálkodó szervezetté minősítette a Pápai Hús Kft.-t.

Fotó: archív

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 20:26, csütörtök | Helyi

Grőber Attila: Az Adatvédelmi Hatósághoz fordulnak az érintettek

A választópolgárok azonosításához használatos személyi számot és lakcím adatokat kért valaki az egyesület nevében az érintettektől, akik az adatvédelmi hatósághoz fordulnak - mondta el a politikus.

2024. Április 25. 18:20, csütörtök | Helyi

Fegyverrel fenyegette a mentősöket egy ember Pápateszéren, kivonult a TEK

Az eset ma délután történt, a települést egy időre le is zárták a hatóságok.

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

Megnyílt a IV. Pápai Nemzetközi Történelmi Filmfesztivál

Negyedik alkalommal rendezik meg Pápán a seregszemlét, amely az első két évben nem működhetett szokványos módon a Covid járvány miatt, tavaly óta azonban számos művész személyesen vesz részt a találkozón.