Városlista
2019. december 6, péntek - Miklós

Hírek

2019. Október 04. 17:06, péntek | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Áldozó Tamás: Háború, vagy béke – ez a választás tétje

Áldozó Tamás: Háború, vagy béke – ez a választás tétje

A Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje azt mondta, az ellenzék az önkormányzati pozíciókból akar háborúzni a kormány ellen, vagyis háborúra készül. Ezzel szemben ők békét, együttműködést és építkezést szeretnének.

Áldozó Tamás sajtótájékoztatón összegezte a hamarosan záruló kampányidőszakot és beszélt a megválasztása esetén végrehajtandó Esterházy2035 elnevezésű programról.

A polgármsterjelölt azt mondta, 18 olyan alkalmat terveztek a kampányidőszakban, amikor a választókkal találkoznak, ebből 13-on már túl vannak és több mint 550 polgárral találkoztak, beszélgethettek a városról. A jelölt pozitívan értékelte ezeket a találkozásokat, úgy fogalmazott, hogy az utcafórumokon megjelentek száma a korábbi évek kampányrendezvényein lévők többszöröse volt.

A kampány utolsó időszakában jelent meg a „Hajrá Pápa” – című választási kiadvány, amelyben interjút olvashatnak dr. Áldozó Tamással, bemutatkoznak a Fidesz-KDNP képviselőjelöltjei, megismertetik az Esterházy2035 program pontjait, valamint egy hozzávetőleges elszámolást is találnak az olvasók arról, hogy mire költötték az elmúlt években a pápaiak pénzét.

Áldozó Tamás az Esterházy2035 programmal kapcsolatban elmondta, továbbra is várják a lakosság hozzászólásait, véleménynyilvánításait. A polgármesterjelölt elmondta, a program végrehajtása hozzávetőlegesen 60 milliárd forintba fog kerülni, amely három forrásból állhat össze: kormányzati támogatásból, az előttünk álló két európai uniós ciklus költségvetéseinek a fejlesztési forrásaiból, illetve a Pápán keletkező adóbevételekből.

- A program a hétköznapi élet minden területére kiterjed, a közlekedéstől kezdődően az intézményi ellátásokon át az alap infrastruktúra fejlesztéséig. Azokon a városi területeken, ahol most problémát jelent a csapadékvíz elvezetése, nem szétválasztott rendszerekben működik a szennyvíz és a csapadékvíz elvezetés, vagy azokban az intézményekben, amelyekben nem 21. századi körülmények mellett folyik ma a nevelő munka, megoldást jelent a terv megvalósítása. Ugyancsak hétköznapi életet érintő beavatkozás lehet a közlekedési feltételek könnyebbé tétele, könnyebben megközelíthetővé válhat a belváros, a kerékpáros és gyalogos közlekedés támogatásával pedig biztonságosabban elérhetővé válnak az oktatási intézmények. Hosszan lehetne sorolni, de összességében elmondható, hogy a 2035-re vonatkozó jövőképünkben egy komfortosabb, még jobb életkörülményeket biztosítani tudó város szerepel – hangsúlyozta dr. Áldozó Tamás.

A kormányzati támogatásokkal kapcsolatban elhangzott, a Modern Városok II. projektből számít forrásokra a fideszes jelölt. Áldozó Tamás elmondta, az elmúlt néhány évben összesen körülbelül 2 milliárd forint kormányzati támogatást kapott fejlesztésre a pápai önkormányzat. Az Esterházy2035 programban szerepel aTürr gimnázium rekonstrukciója is, ezzel kapcsolatban múlt héten érkezett az örömteli hír, hogy a kormányzat 3,5 milliárd forinttal támogatja az iskola teljes körű megújítását, így elmondható, hogy a program 60 milliárdjából majdnem 4 már rendelkezésre áll – emelte ki a polgármesterjelölt. A programmal kapcsolatban Áldozó Tamás azt mondta, hogy aki 2020-21-ben nem kezdi el tervezni a rá következő esztendőket és nem fogalmaz meg hosszú távú célokat, az le fog maradni.

Az ellenzékről szólva elhangzott, a kampány során az egyik fő üzenetük, hogy az önkormányzati pozíciók elfoglalásával indítsanak háborút az Orbán-kormány ellen. – Aki 2019-ben hosszú állóháborúra készül az önkormányzati pozíciókból, az egyúttal rombolásra is készül. Ugyanakkor a mi ajánlatunk a pápai polgároknak is az, hogy békét, együttműködést és építkezést akarunk. Az októberi választásnak ez az egyik tétje: háború, vagy béke. Én azt kívánom valamennyiünknek, hogy öt békés, építkező, együttműködő év következzen. Hajrá Pápa! – zárta gondolatait Áldozó Tamás.

Ezek érdekelhetnek még

2019. December 05. 21:02, csütörtök | Helyi

Dr. Kissné Vadicsku Patrícia kapta az idei Vilma-díjat

Vilma napon, december 5-én hivatásukban és a családi életükben kiemelkedően helytálló nőket köszöntenek évről-évre.

2019. December 05. 09:09, csütörtök | Helyi

Láthatóság életet menthet!

Rövid időn belül egy kerékpáros és egy gyalogos halt meg közlekedési balesetben, Veszprém megyében. Mindkét baleset sötétben történt, és egyik áldozat sem volt jól látható.

2019. December 04. 15:29, szerda | Helyi

Elkészült a kerékpárút a Győri úton

A 3,5 méter széles, 425 méter hosszú gyalog-kerékpárút a Fenntartható közlekedésfejlesztés Pápán című projekt keretében készült el.

2019. December 04. 14:01, szerda | Helyi

Intelligens gyalogátkelőhely lesz a Korona utcán

Az úgynevezett okos zebra felvillanó fényekkel jelzi a közeledő autósnak, ha gyalogos készül átkelni az úton.