Városlista
2021. március 2, kedd - Lujza

Hírek

2019. Szeptember 26. 15:10, csütörtök | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

3,5 milliárdból teljesen felújítják a Türr Gimnázium épületét

3,5 milliárdból teljesen felújítják a Türr Gimnázium épületét

Jelentős összegű kormányzati támogatásból teljeskörűen megújul a pápai Türr István Gimnázium és Kollégium Fő utcai épülete, valamint új tornaterem épül a Csáky utcában.

Dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselő ma délután sajtótájékoztatón jelentette be, hogy két éves előkészítő munka, számos tárgyalás és egyeztetés után a mai napon megjelenhetett a Magyar Közlönyben, hogy kormány 3,5 milliárd forintot fordít a nagy múltú pápai intézmény épületének felújítására. Az országgyűlési képviselő hangsúlyozta, az elmúlt 30 évben a legtöbb pápai iskolaépület megújulhatott és végre eljött az ideje annak is, hogy a Türr Gimnázium leromlott állapotú épülete is rekonstrukción eshet át. Hozáttette, a két éves előkészítő munkában sokan részt vettek, köszönönet jár Kövér László házelnöknek, Horváth Ildikó államtitkárnak, akik mindketten türrösök voltak és sokat tettek azért, hogy ez a döntés megszülethessen.

Áldozó Tamás polgármester az Esterházy2035 programmal kapcsolatban elmondta, 15 év alatt 60-80 milliárd forintot szeretnének elkölteni a város fejlesztésére, melyhez a kormányzattól és az Európai Uniótól várnak forrást, illetve önkormányzati összegeket használnának fel. Hangsúlyozta, a tervekben szerepel a Türr Gimnázium felújítása is, így elmondható, hogy az említett összegből csaknem 4 milliárd már most rendelkezésre áll.

A városvezető elmondta, a felújítás kapcsán lesz dolga az önkormányzatnak is. Megismételte azt a korábbi ígéretet, hogy a Türr Gimnázium felújítását követően kerülhet sor a Csáky utca megújítására. A gimnázium rekonstrukciójával párhuzamosan fogják elvégezni a tervezési és előkészítési munkálatokat, hogy a rekonstrukciót követően az iskola környezete is megújulhasson.

A polgármester azt mondta, hogy az ellenzék - elfoglalva az önkormányzatokat - háborúra készül az Orbán-kormány ellen. - Aki háborúra készül, az rombolni akar, mi ezzel szemben együtt akarunk működni Magyarország kormányával, aki pedig együttműködést akar, az békét akar és építkezni szeretne - fogalmazott a városvezető.

Németh Zsolt, a gimnázium igazgatója örömét fejezte ki a kormányzati döntés kapcsán. Köszönetet mondott mindazoknak, akik ezért dolgoztak, kiemelten Kovács Zoltánnak, Áldozó Tamásnak, Egyházi Andrea tankerületi igazgatónak, Kövér László házelnöknek és Horváth Ildikó államtitkárnak. Az igazgató hozzátette, örömteli, de nehéz feladat vár az intézményre, hiszen a teljeskörű felújítás mellett a tanítás sem állhat meg.

A sajtótájékoztatón elhangzott, azzal számolnak, hogy 2019-2020-ban elvégezhetők lesznek az előkészületek és a tényleges kivitelezés 2021-2022-ben fog zajlani a gimnáziumban.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Március 02. 10:21, kedd | Helyi

6 évre eltiltották az ebtartástól azt a Pápa környéki férfit, aki sörétes puskával a kutyájára lövöldözött

Ügyészi kereset eredményeként nem tarthat kutyát az állatkínzásért elítélt férfi.

2021. Március 01. 10:11, hétfő | Helyi

A zebrán ütötte el a gyalogost a 20 éves pápai férfi, eljárás indult ellene

A Pápai Rendőrkapitányság befejezte az ügy vizsgálatát.

2021. Március 01. 08:26, hétfő | Helyi

Győzelemmel kezdte a szezont a Perutz!

A mérkőzés hosszabbításában sikerült megszereznie a pápai csapatnak a győzelmet érő találatot.

2021. Február 28. 12:55, vasárnap | Helyi

Letesztelték a BMX-esek az új pápai skatepályát!

A létesítmény TÜV minősítéséhez volt szükség az úgynevezett begördülésre. A sportolók szerint kiváló lett az új pálya.