Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2019. Október 28. 12:12, hétfő | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Alakuló ülés, szocialista szemmel

Alakuló ülés, szocialista szemmel

A képviselőtestület szombati alakuló ülésének ellenzéki döntéseinek értelmezésére hívott össze sajtótájékoztatót Grőber Attila.

Az önkormányzati képviselő úgy fogalmazott, hogy az ünnepi közgyűlés véleménye szerint nem az a hely, ahol személyi ügyekben illik hozzászólni. Sajtótájékoztatóján azonban elmondta, a Szervezeti és működési szabályzat módosítását az ellenzékiek nem támogatták, mivel nem értenek egyet a bizottsági struktúrával, ezen kívül a fenntartható fejlődés tanácsnokának feladatkörét nem látják tisztázottnak, valamint azt sem tartják elegánsnak, hogy az alakuló ülésen határozzon a testület a saját béreinek emeléséről, arra más időpontot is lehetett volna találni Grőber Attila szerint.

Az alpolgármester személyével kapcsolatban is nemmel szavaztak, mivel „semmilyen egyeztetés nem volt ezzel kapcsolatban a kormánypárt és az ellenzék között”, amire ugyan semmi nem is kötelezi a győzteseket, de Grőber Attila szerint ezzel a felelősség is csak az övék. Az alpolgármester illetményére is nemmel szavaztak, mivel az a jogszabályban meghatározott felső értékhez közeli összeget jelölt meg. Az alpolgármester a költségtérítéséről azonban igennel voksoltak.

A fenntartható fejlődésért tanács tanácsnokának jelölt személyt (Dr. Töreki-Vörös Ibolya) az ellenzéki képviselők elfogadhatónak tartották volna, viszont a feladatkörének meghatározását nem ismerték, ezért tartózkodtak az ügyben.

A bizottságokkal kapcsolatban Grőber Attila azt mondta, a választáson győztesek egyeztettek vele a bizottságok összetételéről, de „ilyen rövid ideig tartó és ilyen száraz tételeket közlő egyeztetésen” még sosem vett részt, az „közelebb állt az ultimátumhoz”. A képviselő hozzátette, a választási eredmények nem tükröződnek a bizottsági helyek számában, 27 helyből 18-at a Fidesz tölthet be, bizottsági elnöki tisztségek közül pedig mind a négyet a Fidesz nevezheti meg. – A politika íratlan szabályai szerint az ellenzéknek a pénzügyi-gazdasági bizottság vezetését illik megadni. Semmilyen választási matematika nincs, ami azt igazolná, hogy a kormányzó erők az összes bizottsági elnöki posztot birtokolják – emelte ki Grőber Attila hozzátéve, ő maga egyet hátralépett és nem lett tagja egyetlen bizottságnak sem. – Példát akartam mutatni a saját közösségemnek abban, hogy az együttműködés és mások megbecsülése rendkívül fontos érték. Hátrébb léptem, függetlenül attól, hogy – másokkal ellentétben - azt gondolom, hogy aktív munkát végeztem korábbi bizottsági tagként – fogalmazott a képviselő.

Grőber Attila elmondta, az alakuló ülésen elhangzottakkal szemben a választásokat megnyert Fidesz-KDNP politikai közösséget az ellenzéki együttműködés részéről semmilyen méltatlan támadás nem érte. Kritikai megjegyzéseik voltak, de senkit a méltóságában nem bántottak – hangsúlyozta hozzátéve, konstruktív ellenzéki munkát szeretnének megvalósítani a megalakult testületben, képviselve a választási kampányban megfogalmazott célokat.

Az önkormányzati választáson független polgármesterjelöltként induló Marton Sándorral kapcsolatban elmondta, nem a jelölt személye a fontos, hanem a jelenség érdekes. A korábbi jelölt nyilatkozatával kapcsolatban Grőber Attila azt mondta, soha nem vonta kétségbe, hogy joga van-e egy magánszemélynek elindulni a választáson, amit viszont állított, azt fenntartja. – A független jelölt nem rendelkezett politikai tapasztalattal, programmal és képviselőjelöltekkel sem, tehát esélye sem volt a választás megnyerésére – hangsúlyozta a politikus.

Fotó: Archív

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 16:42, szerda | Helyi

Megfenyegette, hogy megöli, börtönbe mehet a Pápa környéki férfi

Zaklatás vétsége miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség azzal a 33 éves férfival szemben, aki közösségi oldalon nyilvánossá vált sértő kijelentések miatt fenyegette meg a sértettet és annak élettársát az egyik Pápa környék

2024. Április 24. 13:21, szerda | Helyi

Baán Éva: Tiszta a lelkiismeretem!

A nyugdíjas egyesület elnöke szerint amennyiben Grőber Attila törvénysértést észlelt, akkor vagy jelentse fel, vagy kérjen tőle bocsánatot!

2024. Április 24. 12:51, szerda | Helyi

Steinbach Józsefet választották meg Balog Zoltán utódjának

Steinbach József a pápai székhelyű Dunántúli Református Egyházkerület püspöke.