Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2015. November 23. 07:43, hétfő | Sport
Forrás: MTI

Akár húszezer magyar szurkoló kísérheti a labdarúgó-csapatot az Eb-re

Akár húszezer magyar szurkoló kísérheti a labdarúgó-csapatot az Eb-re

Akár 15-20 ezer magyar szurkoló kísérheti el a magyar csapatot Franciaországba a jövő évi labdarúgó-Eb-re, a drukkerek költsége a legnagyobb spórolás mellett sem szorítható 50-60 ezer forint alá

- nyilatkozta a Magyar Nemzet hétfői számában Szabados Gábor sportközgazdász. A szakember szerint a szurkolók többsége nem a repülést és az utazási irodák ajánlatait választja. A focirajongók 60-70 százaléka egyénileg autóval vagy csoportosan, busszal utazik majd Franciaországba, mivel a helyszínek többsége 1300-1400 kilométernél nincs távolabb.

Szabados Gábor úgy látja, utazással, szállással és belépőjeggyel együtt a legnagyobb spórolás mellett is minimum 50-60 ezer forintba kerül majd egy Európa-bajnoki sportmeccs helyszíni megtekintése. Abban az esetben, ha valaki drágább hotelt vagy elegánsabb éttermet választ, költségei könnyen elérhetik a 180-200 ezer forintot is.

Franciaország egyébként is kiemelkedő turistacélpont, ezért a duplájára emelkedhet a szállodai szobák ára a mérkőzések sorsolása után - mondta a szakember.

Szabados Gábor arról is beszélt, hogy a fokozott védelem miatt kizártnak tartja, hogy a stadionok környékén terroristatámadás legyen.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 07:51, szerda | Sport

MOL Magyar Kupa - A Paks jutott elsőként a döntőbe

A bajnokságban harmadik helyezett Paksi FC jutott elsőként a labdarúgó MOL Magyar Kupa fináléjába, miután kedden hátrányból fordítva 2-1-re legyőzte a vendég Kisvárdát.

2024. Április 22. 10:06, hétfő | Sport

Fucsovics 29 helyet javított a tenisz-világranglistán, Marozsán a 38.

Fucsovics Márton a bukaresti tornagyőzelmével 29 helyet javított, ezzel 53. a férfi teniszezők világranglistáján, melyen legjobb magyarként Marozsán Fábián a 38.

2024. Április 21. 11:25, vasárnap | Sport

Kínai Nagydíj - Verstappen rajt-cél győzelmet aratott Sanghajban

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője nyerte a vasárnapi Forma-1-es Kínai Nagydíjat, ezzel tovább növelte az előnyét az összetettben.

2024. Április 21. 06:00, vasárnap | Sport

A Kisvárda elleni döntetlennel ismét bajnok a Ferencváros

A Ferencváros megnyerte sorozatban a hatodik, összességében pedig a 35. bajnoki címét, mivel hazai pályán gól nélküli döntetlent játszott a kieső helyen álló Kisvárdával